Nume de băieți. Cele mai frumoase și speciale nume de copii

 Lupescu Anca
.

Alegerea unui nume de băieți este una dintre cele mai importante și plăcute decizii pe care le vei lua atunci când vei deveni părinte. 

Probabil că dacă îți dorești mult un copil, deja știi ce nume să îi pui, indiferent că va fi fată sau băiat. Dacă totuși nu te-ai hotărât încă, mai ai timp să o faci dintr-o mulțime de nume de băieți originale și speciale.

Nume de băieți mai rar auzite

Adan. Un nume hispanic de epocă. Este echivalentul spaniol al lui Adam și a devenit popular și în America. 

2019, anul în care cele mai multe vedete au devenit mame! 19 celebrități din România au născut!

Kendric. Provine din Marea Britanie și înseamnă conducător regal sau campion. Poți face diverse variațiuni privind litere c și k.

Octavius. Chiar dacă acest nume înseamnă „al optulea' în latină, acest nobil nume este roman. Înainte să conducă Roma, împăratul Augustus a fost numit Octavius.

Orson. Orson înseamnă „pui de urs' și este un nume diminutiv care provine din cuvântul latin pentru urs (ursa). Acest nume este la fel de drăguț ca un ursuleț de pluș, dar este, de asemenea, puternic și demn în același timp.

Osvaldo. Pentru un alt nume distinctiv cu aer retro, încearcă Osvaldo, versiunea italiană, spaniolă și portugheză a lui Oswald.

Nume de băieți puternice și unice

Atlas. În mitologia greacă, Atlas era un faimos titan care purta lumea pe umeri, așa că acest nume evocă cu siguranță o imagine de forță. 

Numele poate însemna „purtătorul cerurilor' în greacă, deci este un nume atât nobil, cât și unic.

Aziel. Acest nume își are rădăcinile în ebraică și înseamnă „Dumnezeu este puterea mea'. Este rar folosit, dar dacă vrei un nume biblic, dar original, aceasta este o alegere bună.

Kenji. Acest nume japonez înseamnă „puternic și viguros' și poate însemna și „al doilea fiu inteligent'. Este un nume bun și puternic pentru băiețelul tău, mai ales dacă familia ta este pasionată de cultura japoneză.

Ce înseamnă numele Milan, preferatul vedetelor. E nume biblic

Hernan. Călătorind în timp înapoi în Spania medievală: Hernan provine de la numele Hernando, care era o formă mai veche a celui mai obișnuit Ferdinand. Hernan este un nume unic, creativ, care se potrivește unui băiețel aventuros, care iubește cavalerii și castelele.

Nume de băieți cool și diferite

Dario. Folosit în țările vorbitoare de spaniolă și în Italia, Dario este o versiune latină a unui nume greco-persan, Darius. De fapt, au existat mulți regi persani care purtau numele Darius, făcându-l un titlu regal. Această variație latină Dario este un nume elegant care înseamnă „posesor de bine'.

Mykel. Această ortografie neobișnuită a numelui Michael este chiar specială.

Zyair. Un nume neobișnuit cu origini africane, Zyair poate fi scris în diferite moduri. Zaire este fostul nume al Republicii Democrate Congo, deci este o alegere originală dacă vrei ceva special.

Numele fiului tău îl va reprezenta pe viață, așa că alege unul care să fie la fel de special ca el. Iată câteva nume mai unice pentru băieți care să vă inspire.

Adryan. Acest nume creativ provine de la numele roman Hadrianus, care înseamnă „din Hadria' în latină. Este o versiune modernă a numelui unui băiat clasic.

Dewei. Acest nume fermecător provine din China și înseamnă „extrem de nobil', „de mare principiu' sau „extrem de virtuos'.

Keanu. Însemnând „briza rece' în hawaiană, numele acesta este un nume poetic și unic pentru un băiețel special.

Kalen. Acest nume poate fi folosit atât pentru băieți, cât și pentru fete, făcându-l un nume unic unisex. Își are rădăcinile în galică, derivând din numele Kaelan, care înseamnă „subțire'.

Rehan. Acest nume provine din Coran și înseamnă „plantă parfumată dulce', precum busuiocul. Poate fi și un nume cu rădăcini irlandeze, care provine dintr-un nume de familie gaelică, care este o variantă a lui Regan.

Alte nume speciale de băieți 

  • Abel
  • Achim
    Adam
    Adelin
    Adonis
    Adrian
    Aiden
    Albert
    Aldin
    Amos
    Andy
    Angel
    Angelo
    Ares
    Aryan
  • Beniamin
    Benjamin
  • Caius
    Caleb
    Carol
    Cezar
    Christian
    Ciprian
  • Darius
    Darko
    Denis
    Dominic
  • Edward
    Elisei
    Elyas
    Emanuel
    Erdin
    Eric
    Ewald
  • Filip
    Flavian
    Flavio
    Flavius
  • Idris
  • Joshua
  • Kevin
    Leonard
    Liam
    Loris
    Luca
    Luis
  • Matei
    Matteo
    Mattias
    Maximilian
    Michel
    Mihai
    Mihnea
  • Nathan
    Nikolas
    Noah
    Noris
  • Oliver
    Orlando
    Ovidiu
  • Patricio
    Patrik
  • Rareș
    Raul
    Ravel
    Ricardo
    Richard
    Roland
  • Samuel
    Sebastian
    Sorin
  • Ștefan
  • Teofil
    Timotei
    Tony
  • Victor
    Vlad
    Vladimir
  • Yanis
  • Zayr
    Zian

Citește și cele mai frumoase mesaje de la multi ani

Sursa foto: Shutterstock.com

Vezi şi cum să-ți amintești numele persoanelor nou cunoscute!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton