Mesaje de Sfântul Alexandru. Ce să le urezi prietenilor pe 30 august

 Lupescu Anca
.

Sfântul Alexandru este sărbătorit pe 30 august. Mulți români își sărbătoresc în această zi onomastica. Sfântul Alexandru este o sărbătoare importantă pentru creștini.

Despre Sfântul Alexandru

Sfântul Alexandru a fost episcop și martir. Alexandru a fost elev cu Origen la faimoasa școală creștină din Alexandria, la sfârșitul secolului al II-lea. A devenit episcop al Capadociei și, în timpul persecuției lui Severus, a fost întemnițat timp de mai mulți ani (204-211). 

După ce a fost eliberat din închisoare, a făcut un pelerinaj la Ierusalim și a fost proclamat episcop coadjutor acolo în anul 212. 

Obiceiuri și tradiții de Sfântul Alexandru. Rugăciunea făcătoare de minuni la Sfântul Alexandru

Demetrius, episcopul Alexandriei, l-a cenzurat pe Alexandru pentru că a participat la hirotonirea lui Origen și pentru că l-a încurajat pe Origen să predea în biserici pe când era încă laic. 

În ciuda acestui fapt, Alexandru l-a primit pe Origen în exil. Între timp, în Ierusalim, Alexandru a dezvoltat o mare bibliotecă teologică. 

În timpul persecuției lui Decius, a fost prins și din nou întemnițat. După ce a făcut o mărturisire publică de credință, a fost condamnat și aruncat la fiarele sălbatice, dar acestea au refuzat să-l atace. 

Alexandru a fost dus apoi la Cezareea, unde a murit în lanțuri în anul 251.

 Biserica îl recunoaște ca martir. Sfântul Alexandru, în ciuda marii sale învățături și a pozițiilor ecleziastice importante, era cunoscut ca un individ de o mare blândețe, în special în predicile sale. Când a fost pus la încercare în timpul a două persecuții, a rămas neclintit în credință și a fost dispus să sufere moartea pentru Credință.

Astăzi, când suntem criticați de prieteni și de societate pentru principiile morale ale Credinței noastre, Sfântul Alexandru este un exemplu de primă mână despre cum ar trebui să rămânem fermi în fața ridicolului și a ostracizării.

Mesaje de Sfântul Alexandru

La mulți ani! Fie ca Sfântul Alexandru, al cărui nume îl porți, să-și coboare ochii asupra ta și să îți dăruiască fericirea dorita și liniștea interioară.

Astăzi este o zi specială pentru tine. La mulți ani, Alexandru/ Alexandra! Să ai parte doar de fericire, iar drumul vieții să te poarte acolo unde îți dorești.

Citește și: De ce se spune Amin la finalul unei rugăciuni și ce înseamnă

Sfântul Alexandru să te ocrotească în fiecare zi, să-și aducă liniște și pace și să nu lase ca speranța să se stingă din sufletul tău! La mulți ani cu împliniri și momente frumoase în viitor!

Sper ca sărbătoarea Sfântului Alexandru să fie semnalul unui nou început, să ai parte de un drum presărat cu bucurii, împliniri, sănătate, fericire și mai ales multă dragoste! La mulți ani!

Fie ca sfântul ce te protejează să-ți aducă mult noroc, fericire și împliniri. Să ai o zi minunată!

La mulți ani, Alexandru/ Alexandra! Multă sănătate, fericire şi tot binele din lume. Să ai parte numai de zile senine şi însorite!

Îți urez să ai o zi a numelui la fel de luminoasă precum aripile unui fluture, la fel de fericită precum cântecul privighetoarei și la fel de frumoasă precum o grădină plină cu flori.

Sfântul căruia îi purtați numele să vă ocrotească în fiecare zi, să vă aducă liniște și pace și să nu lase ca speranța să se stingă din sufletul dumneavoastră! La mulți ani cu împliniri și momente frumoase în viitor!

Mesaje şi felicitări de Sfântul Ion

Fie ca această zi să-ți deschidă poarta unui viitor plin de succese, Dumnezeu să-ți dea un curcubeu la fiecare furtună, un zâmbet la fiecare lacrimă, sănătate, împliniri și multă iubire! La mulți ani!

Îți urez „La mulți ani', pentru că porți acest nume și fie ca Sfântul Alexandru al cărui nume îl porți, să-și coboare ochii asupra ta și să îți dăruiască toată fericirea și liniștea interioară!

Mesaje de Sfântul Alexandru pentru cei dragi

Fie ca din această zi sfântă, în drumul lin al vieții tale, să răsară mereu câte-o rază de soare care să îți aducă fericire și bucurie! Să ai parte de multă sănătate, să ai sufletul curat și toate dorințele să ți se împlinească! La mulți ani!

De ziua numelui tău îți doresc tot binele din lume, să ai parte de mult noroc, fericire și iubire! La mulți ani fericiți, Alexandru și Alexandra!

Cu ocazia zilei Sfințișorului tău, îți doresc o oră de liniște, o zi senină, o săptămână de bucurii, o luna de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire și iubire! La mulți ani, Alexandru!

Rugăciune făcătoare de minuni către Sfântul Nectarie, prăznuit pe 9 noiembrie

De ziua numelui tău, îți doresc tot binele din lume, noroc, fericire și sănătate și să ți se îndeplinească toate dorințele! La mulți ani, Alex!

Îți urez „La mulți ani', pentru că porți acest nume și fie ca Sfântul Alexandru, al cărui nume îl porți, să-și coboare ochii asupra ta și să îți dăruiască iubirea dorită și liniștea interioară.

De Sfântul Alexandru să-ți dea Domnul sănătate, judecată înțeleaptă, viață lungă pământească, ce dorești să se împlinească! La mulți ani!

Alexandru/Alexandra, îți urez să ai o zi a numelui la fel de luminoasă precum aripile unui fluture, la fel de fericită precum cântecul privighetoarei și la fel de frumoasă precum o grădină plină cu flori.

Ne gândim cu toții la tine și pentru că astăzi este o zi specială, îți urăm un sincer „La mulți ani'!

Cu ocazia sărbătorii zilei tale de nume, îţi dorim multă sănătate şi fericire. Să ai parte numai de zile senine şi însorite! La mulți ani!

În această zi specială îţi transmit cele mai sincere urări. Să ai o viaţa plină de lucruri bune, iar Sfantul Alexandru, al cărei nume îl porţi, să te ocrotească mereu.

Sfântul Alexandru să te călăuzească mereu, să-ți dea un munte de sănătate, o mare de iubire și un ocean de fericire. Ne gândim cu toții la tine și îți urăm tot binele din lume.

De ziua numelui tău îți urăm ca cele mai frumoase dorințe să devină realitate.

Un cer albastru fără nori, în calea ta să fie, să ai în viață numai flori, noroc și bucurie! La Mulți Ani!

De ziua numelui tău, îți doresc tot binele din lume, noroc, fericire, sănătate și să ți se îndeplinească toate dorințele!

Fie ca sfântul ce te protejează să-ți aducă mult noroc, fericire și împliniri. Să ai o zi minunată!

La mulți ani, Alexandru/ Alexandra! Multă sănătate, fericire şi tot binele din lume. Să ai parte numai de zile senine şi însorite!

Sfântul Mina, ocrotitorul celor păgubiți. Rugăciunea Sfântului Mina, spusă pe 11 noiembrie, face minuni!

Ziua numelui să fie luminoasă și să se prelungească în multe altele aducătoare de bucurii. La mulți ani de Sfantul Alexandru!

Sper ca ziua numelui tău să îți aducă multe motive de a sărbători. La mulți ani cu sănătate și bucurii, Alexandru/Alexandra!

De Sfântul Alexandru, zi sfântă, să se răsfrângă asupra ta bunătatea şi dragostea ce izvorăsc dintr-o inimă mare și iubitoare. La mulți ani fericiți!

Fie ca Dumnezeu să decoreze fiecare rază de soare care ajunge la tine cu succes, fericire şi prosperitate. La mulți ani cu ocazia zilei de nume!

Să ai parte de sănătate, multe realizări și să te bucuri de această zi frumoasă mereu! La mulți ani, de Sfântul Alexandru!

Sfântul Alexandru să-ți dea sănătate și putere să lupți pentru idealurile tale. Să ai parte numai de clipe minunate, de bucurii și fericire alături de familie și cei dragi.

Fie ca Sfinții ce te protejază să-ți aduca mult noroc, fericire și împliniri. Să ai o zi de Sfantul Alexandru minunată!

„Esti un suflet minunat şi mă bucur că am avut şansa să te cunosc! Din toata inima îţi urez La mulţi ani!'

„Este cea mai frumoasă zi din tot anul, este ziua ta! La mulţi ani!'

La mulți ani, Alexandru! Să ai parte de toată fericirea și dragostea din lume!

„Fie ca sfântul care te protejează să-ţi aducă mult noroc, fericire şi împliniri. Să ai o zi minunată!'

„Un munte de sănătate, o mare de iubire şi un ocean de fericire!' La mulţi ani cu împliniri si momente frumoase in viitor!

Sfântul Dumitru, tradiții și obiceiuri. Ce este interzis să faci pe 26 octombrie

De ziua numelui tău, iți doresc tot binele din lume, noroc, fericire si sănătate si sa ti se îndeplinească toate dorințele! La mulți ani, Alex!

Cele mai calde ganduri si urari de sanatate, fericire, bucurii si impliniri. Sa fii iubita si fericita in fiecare moment al vietii tale. La Multi Ani de ziua numelui!

„Îţi doresc o oră de linişte, o zi senină, o săptămână de bucurii, o lună de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire şi iubire!'

Cu ocazia zilei de nume, iți doresc un munte de sănătate, o mare de iubire si un ocean de fericire! La mulți ani!

Să ai parte de multe împliniri și să te bucuri de această zi frumoasă mereu! La mulți ani, de Sfântul Alexandru!

Sursa foto: Shutterstock.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton