Mesaje de Sfânta Anastasia. Cele mai frumoasă urări pentru cei dragi

 Lupescu Anca
.

Sfânta Muceniță Anastasia se sărbătorește în fiecare an pe 22 decembrie. Sfânta Anastasia, cunoscută și sub numele de Anastasia de Sirmium și Anastasia Farmacolitria (Vindecătoarea) sau „Izbăvitoarea de poțiuni”, este o sfântă creștină și martiră care a suferit pentru Hristos în timpul persecuțiilor creștine ale lui Dioclețian.

Despre Sfânta Anastasia

Ea este una dintre cele șapte femei comemorate pe nume în Canonul Sfintei Liturghii.

Se spune că tatăl ei era un nobil păgân pe nume, Praetextatus, iar mama ei era Sfânta Fausta din Sirmium. Pentru că mama ei era creștină, Anastasia a fost botezată când era copil și a fost crescută în secret cu valori creștine.

După moartea mamei sale, tatăl Anastasiei a dat-o în căsătorie pe Anastasia păgânului Publius, dar ea și-a păstrat virginitatea.

Citește și: Tradiții și obiceiuri de Dragobete.Cum a luat naștere sărbătoarea

În timpul persecuțiilor lui Dioclețian, Anastasia a vizitat închisorile și a avut grijă de credincioși. Ea hrănea, vindeca și răscumpăra prizonierii aflați în suferință. Servitorul Anastasiei l-a informat pe Publius despre ce făcea, așa că acesta a închis-o și a bătut-o.

Viața Sfintei Anastasia

Anastasia a început să corespondeze în secret cu sfetnicul ei, Sfântul Chrysogonus, care plecase în Aquileia. El i-a spus să fie curajoasă, să aibă răbdare și să accepte voia Domnului.

După moartea soțului ei, în timp ce se afla în Persia, Anastasia și-a împărțit bunurile celor mai puțin norocoși și suferinzi. Ea era foarte bogată, dar se îmbrăca modest și averea o folosea pentru a îi binecuvânta pe cei săraci.

Anastasia și-a petrecut timpul călătorind din oraș în oraș, îngrijind prizonierii creștini. Ea le vindeca rănile și le ușura durerea. I s-a dat titlul de „Izbăvitoarea de poțiuni”, pentru că adesea îi vindeca pe mulți de efectele otrăvurilor și poțiunilor.

Anastasia a fost arestată în Illyricum și dusă la prefectul districtului pentru că era creștină. Acesta a încercat să o convingă să își renege credința și a amenințat-o cu tortura. Anastasia nu a putut fi convinsă, așa că a fost dată preotului păgân Ulpian din Roma.

Acesta i-a prezentat posibilitatea de a alege între bogăție sau suferință, lux sau dispozitive de tortură. Ea a ales tortura.

Cum a murit

I-a dat trei zile pentru a se răzgândi. Îndrăgostit de frumusețea ei, Ulpian a decis că îi va pângări puritatea. Cu toate acestea, odată ce a vrut să o atingă, a fost lovit la ochi și și capul i-a explodat de dureri extreme. În drum spre templul său păgân, a căzut și a murit.

Sfânta Anastasia, acum liberă, a pornit să aibă grijă de creștinii întemnițați, împreună cu Teodota, o tânără văduvă pioasă. După ce Teodota a fost martirizată, Anastasia a fost prinsă din nou.

Citește și: Sărbătoarea Sfântului Dumitru, tradiții și obiceiuri. RUGĂCIUNEA către Sf. Dimitrie Izvorâtorul de Mir care face minuni

I s-a ordonat moartea prin înfometare și a fost înfometată timp de 60 de zile. Dar Anastasia nu a simțit foame. Se spune că Sfânta Muceniță Teodota a vizitat-o și a hrănit-o în acest timp.

Judecătorul a decis ca prizonierii să fie uciși prin înec. Au intrat cu toții într-o barcă cu găuri la fund, dar Sfânta Teodota le-a apărut și a condus barca spre țărm.

În urma unei noi evadări, Anastasia a fost dus pe insula Palmaria. A fost înjunghiată cu mâinile și picioarele întinse și arsă de vie.

Moaștele Sfintei Anastasia au fost duse la Constantinopol, unde i-a fost închinată o biserică. Mai târziu, o mână și capul ei au fost transferate la Mănăstirea Sfânta Anastasia de lângă Muntele Athos.

Acum, moaștele sale se află în Argos, unul dintre cele mai vechi orașe din Europa.

Mesaje de Sfânta Anastasia. Cele mai frumoasă urări pentru cei dragi

În aceasta zi specială îţi transmit cele mai sincere urări. Să ai o viaţa plină de lucruri bune, iar Sfânta Anastasia, al cărei nume îl porţi, să te ocrotească mereu. La mulţi ani!

Fie ca toate dorințele să ți se împlinească azi, de ziua numelui tău. La mulți ani, Anastasia!

Îngerii să-ți călăuzească pașii și Sfanta Anastasia să-ți lumineze drumul în viață! La mulţi ani!

Sper ca ziua numelui tău să îţi aducă multe motive de a sărbători. La mulţi ani!

Citește și: Tradiții și obiceiuri de Rusalii.Ce este păcat să faci în această zi de mare sărbătoare

De ziua numelui tău cele mai frumoase dorinţe să devină realitate. La mulţi ani, Anastasia!

Anastasia, azi te sărbătorim pe tine. Îmi doresc să fii mereu la fel de blândă, bună și înțelegătoare cu toți cei din jurul tău. Te iubesc! La Mulți Ani din tot sufletul!

Cu ocazia sărbătorii zilei tale de nume, îți doresc multă sănătate, fericire și tot binele din lume. Sper să ai parte numai de zile senine și însorite! La mulți ani, Anastasia!

De Sfânta Anastasia, zi sfântă, să se răsfrângă asupra ta toată bunătatea şi dragostea ce izvorăsc dintr-o inimă mare. La mulţi ani!

Un cer albastru fără nori, în calea ta să fie, să ai în viaţă numai flori, noroc şi bucurie! La mulți ani, Anastasia!

Cele mai frumoase urări de Sfânta Anastasia

De ziua ce-ţi surâde-n prag/ Şi-i porţi frumosul nume,/ Eu îţi doresc tot ce-i mai drag/ Şi mai frumos pe lume!

Ne gândim cu toţii la tine şi pentru că astăzi este o zi specială îţi urăm un sincer La Mulţi Ani!

Sper ca ziua numelui tău să îţi aducă multe motive de a sărbători. La mulţi ani!

De ziua numelui tău cele mai frumoase dorinţe să devină realitate. La mulţi ani, Anastasia!

Un călduros La Mulţi Ani, multă sănătate, realizări şi tot ce îți dorești alături de cei dragi.

Toate florile din lume pentru tine, Anastasia! Să ai o zi superbă și să te bucuri de ziua numelui tau.

Cu ocazia sarbatorii zilei tale de nume, îți doresc multă sănătate, fericire și să ai parte numai de zile senine și însorite!

Sfânta Ecaterina, sărbătorită pe 25 noiembrie. Viața Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina

Azi, îți doresc tot ce e mai bun pentru tine. Iți doresc ca această zi să îți aducă multe zâmbete frumoase de la oamenii din jurul tău și să poți împărtăși tot ce ai tu mai bun cu ei. Lumină în suflet și multa fericire!

În zi de sărbătoare, fie ca cei dragi să te înconjoare cu dragostea lor, iar iubirea mea să îți ofere doar clipe de fericire! La mulți ani, Anastasia!

Sursa foto: Shutterstock.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton