Mesaje de Sfânta Ana

 Lupescu Anca
.

Tradiția susține că Sfânta Ana, sau Ana, este mama Fecioarei Maria, mama lui Iisus. Este sărbătorită pe 8 septembrie și multe femei din România își serbează ziua de nume. 

Despre Sfânta Ana

Nu există nicio mențiune despre Ana în Biblie. Cărțile nebiblice din primele secole creștine recunosc părinții Mariei ca fiind Ioachim și Ana. Aceste surse susțin că Ioachim și Ana nu au avut copii timp de mulți ani de la căsătoria lor. 

Îngerul Gabriel le-a apărut separat și le-a declarat că, de fapt, vor naște un copil care trebuie dedicat lui Dumnezeu. Prin urmare, Ana a devenit mama Sfintei Fecioare Maria.

Citește și: Tradiții și obiceiuri de Dragobete.Cum a luat naștere sărbătoarea

Biserica îi sărbătorește ziua de prăznuire împreună cu Ioachim, pe 26 iulie. Sfânta Ana, în ebraică Hannah, care înseamnă „har”, a devenit în cele din urmă sfânta patroană a femeilor căsătorite și a cuplurilor fără copii. Reprezentările artistice o înfățișează pe Sfânta Ana cu copilul ei, Maria, în poală, ținându-l în brațe pe Iisus Hristos.

Ca femeie aleasă de Dumnezeu să fie Mama Fiului Său, Fecioara Maria este cunoscută în întreaga lume ca o femeie bună, sfântă și excepțională.

Se cunosc foarte puține lucruri despre părinții Fecioarei Maria. Sfânta Ana și Sfântul Ioachim nu sunt menționați în evangheliile canonice; cu toate acestea, povestea lor a fost spusă într-un document cunoscut sub numele de „Evanghelia lui Iacob”. 

Citește și: Sărbătoarea Sfântului Dumitru, tradiții și obiceiuri. RUGĂCIUNEA către Sf. Dimitrie Izvorâtorul de Mir care face minuni

Legenda inclusă în acest document, care vorbește despre Sfânta Ana și Sfântul Ioachim, este prima mențiune despre părinții Mariei și a fost un catalizator pentru creștini pentru a-i onora și sărbători pe părinții Mariei. 

Dacă numele și datele din „Evanghelia lui Iacov” despre Sfânta Ana și Sfântul Ioachim sunt corecte sau nu, nu are importanță, pentru că, în schimb, ar trebui să privim la adevărul pe care îl știm: că Fecioara Maria s-a născut dintr-un bărbat și o femeie care au crescut-o într-un mod care a adus slavă lui Dumnezeu.

Informațiile despre moartea Sfintei Ana au fost pierdute în istorie. Ea a fost cinstită ca sfântă încă din zilele creștinismului timpuriu, iar relicvele ei au fost motiv de pelerinaj în mai multe țări. 

Ele au fost aduse la Constantinopol în anul 710 și au rămas acolo până în 1330, când au fost mutate în mai multe locuri, printre care Apt, Ghent, Provence și Chartres. În 1506, Papa Iulius al II-lea a declarat că relicvele Sfintei Ana vor rămâne în Duren, Germania. De asemenea, există mici relicve care se află în diferite biserici și mănăstiri din întreaga lume care s-au pus sub patronajul ei.

Mesaje de Sfânta Ana

În aceasta zi specială îţi transmit cele mai sincere urări. Să ai o viaţa plină de lucruri bune, iar Sfânta Ana, al cărei nume îl porţi, să te ocrotească mereu. La mulţi ani de ziua numelui tău!

Fie ca această zi să-ţi dechidă poarta unui viitor plin de succese. La mulţi ani!

Cu ocazia sărbătoririi numelui, primiţi un călduros La mulţi ani', multă sănătate, multe realizări şi tot ce vă doriţi lângă cei dragi. La mulţi ani!

Anişoară, Anişoară, eu la tine vin diseară, să-ţi urez „La mulţi ani' şi o căruţă de bani!

Un cer albastru fără nori, în calea ta să fie, să ai în viaţă numai flori, noroc şi bucurie! La Mulţi Ani!

Fie ca toate implinirile frumoase, sanatatea si spiritul acestei zile sa te insoteasca pretutindeni. Iti doresc o zi de Sf. Ana cât mai frumoasă!

Citește și: Tradiții și obiceiuri de Rusalii.Ce este păcat să faci în această zi de mare sărbătoare

Fie ca din aceasta zi sfanta, in drumul lin al vietii tale sa rasara mereu cate-o raza de soare care sa-ti aduca fericire si bucurie. La multi ani, Aneta!

Îţi doresc ca de ziua numelui tău să ţi se împlinească toate dorinţele, să fii fericit, iubit, să ai parte numai de raze de soare în viaţă. La Mulţi Ani!

Toate cele bune de ziua ta! La multi ani, Ana! Ingerii sa-ti calauzeasca pasii si Sfanta Fecioara sa-ti lumineze drumul in viata!

De Sfânta Ana, zi sfântă, să se răsfrângă asupra ta toată bunătatea şi dragostea ce izvorăsc dintr-o inimă mare. La mulţi ani!

Urări de Sfânta Ana

De ziua ce-ţi surâde-n prag/ Şi-i porţi frumosul nume,/ Eu îţi doresc tot ce-i mai drag/ Şi mai frumos pe lume!

Ne gândim cu toţii la tine şi pentru că astăzi este o zi specială îţi urăm un sincer La Mulţi Ani!

Sper ca ziua numelui tău să îţi aducă multe motive de a sărbători. La mulţi ani!

De ziua numelui tău cele mai frumoase dorinţe să devină realitate. La mulţi ani!

Cu ocazia sărbătoririi numelui primiţi un călduros La Mulţi Ani multă sănătate, realizări şi tot ce vă doriţi alături de cei dragi.

Citește și: Ziua Universală a Iei.Sânzienele 2022 – tradiții și obiceiuri 

Toate florile din lume pentru tine Ana! Sa ai o zi superba si sa te bucuri de ziua numelui tau la fel cum aceste flori se bucura de lumina soarelui. La multi ani!

Cu ocazia sarbatorii zilei tale de nume, iti doresc multa sanatate, fericire si sa ai parte numai de zile senine si insorite!

Sursa foto: Shutterstock.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton