Machiajul de Crăciun, de la culori puternice la tonuri pastelate

 bogdan.galca
.

Crăciunul este acea zi din an în care ne bucurăm că îi avem alături pe cei dragi și vrem ca totul să fie perfect, de la cadourile pe care le oferim până la ținuta și machiajul pe care le purtăm. Chiar dacă anul acesta este mai restrictiv și nu vom lua cina în oraș sau nu vom petrece cu prietenii într-un pub, nu există niciun motiv pentru care nu am da la fel de multă atenție hainelor și aspectului nostru. 

Așadar, dacă ți-ai stabilit outfit-ul, știi deja ce vei găti pentru cina festivă și ai împachetat și cadourile, nu îți mai rămâne decât să alegi ce fel de machiaj vei purta anul acesta. Și cum totul este strălucitor de Crăciun, credem că un pic de glamour ar trebui să se regăsească și pe chipul nostru. 

Smokey eyes roz sau auriu + ruj nude

Știm cât de sexy este clasicul smokey eyes cu nuanțe de negru și gri, dar pentru sărbătoarea de Crăciun credem că este mult mai potrivit un machiaj luminos. Pentru un rezultat corect și curat, pregătește câteva pensule de machiaj de diferite dimensiuni și alege culorile potrivite pentru stilul tău. Așadar, în loc să folosim negrul ca bază, vom opta pentru roz sau auriu, aceste două culori punând în evidență mai ales ochii verzi sau albaștri și fiind minunate pentru persoanele cu un ten deschis. Completează machiajul cu un ruj nude și ești gata pentru petrecere. Dacă totuși îți dorești să adaugi un pic de extravaganță look-ului tău, poți apela la cristale strălucitoare pe care să le aplici în colțul interior al ochilor, acestea dând un aer sofisticat și frumos.

Ochi de felină + ruj roșu

Un make-up seducător pentru Crăciun conține fără îndoială un ruj roșu. Dacă mai adăugăm și contur ochilor, vei obține rezultatul mult visat. Astfel, cea mai bună variantă de a avea ochi de felină este folosirea unui tuș și conturarea ochilor cu acesta, marginea externă fiind evidențiată printr-o codiță. Pentru o trasare perfectă, îți recomandăm să folosești o bucată de bandă adezivă pe care să o lipsești cu atenție în colțul exterior. Apoi, tu vei decide cât de complex vrei să fie machiajul ochilor, putând aplica și un fard de pleoape.

Gene lungi + buze burgundy

Anul acesta se poartă din nou genele lungi și, dacă nu ești fericita posesoare a unora naturale, poți încerca genele magnetice. Sunt foarte ușor de aplicat, fără lipici și le poți folosi de mai multe ori. Genele lungi luminează fața și nu va mai fi nevoie de un machiaj strident sau foarte elaborat. Poți opta pentru culori pastelate în zona ochilor, un ruj burgundy și un blush rozaliu în obraji.

Eyeliner colorat + buze discrete

Crăciunul este o sărbătoare a bucuriei și a fericirii și am putea sublinia acest lucru și prin machiajul pe care îl purtăm. Așadar, dacă îți surâde ideea unui make-up mai vesel, atunci un creion de ochi colorat este tot ceea ce ai nevoie. Fie că vei opta pentru albastru, verde sau roșu, culori puternice, metalice sau închise, alege-l pe acela care îți este mai potrivit și care îți va scoate în evidență culoarea și forma ochilor. Poți adăuga un fard discret, un luciu de buze foarte puțin strălucitor și îți garantăm că vei arăta superb.

Culori nebune 

Dacă iubești culorile și îți place să experimentezi, atunci poți alege nuanțe tari atât pentru buze, cât și pentru ochi. Spre exemplu, dacă ai ochii căprui, un fard de pleoape albastru îi va scoate în evidență. De asemenea, poți opta pentru mov, dar ai grijă să folosești și culori neutre, pentru a nu crea iluzia de ochi obosiți. În privința buzelor, și aici gama de culori îndrăznețe este diversă. Așadar, rămâne la latitudinea ta dacă vei purta culori speciale, precum albastru, mov, vișiniu sau nuanțe metalice. Sfatul nostru este să alegi un singur element „wow': dacă ochii vor beneficia de un machiaj puternic, atunci buzele ar trebui să fie hidratate și aplicat doar un luciu pastelat, foarte puțin sidefat. Și invers, dacă buzele au un ruj puternic, atunci ochii trebuie aranjați cu farduri de culori cât mai naturale.

Indiferent ce machiaj vei alege, nu uita să strecori în geantă și un spray pentru reîmprospătarea machiajului.

Sursă foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Sephora

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton