4 întrebări jenante despre sex rezolvate de specialiști

 Dumba Gabriela
.

Te-ai întrebat vreodată dacă experienţele tale din pat sunt normale'? Nu eşti singură. Experţii de la womansday au răspuns la cele mai comune îngrijorări venite din partea femeilor. Iată 4 probleme concrete şi ce sfaturi au specialiştii:

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

  1. „Uneori, când fac dragoste cu soţul meu, încep prin a fi excitată şi apoi îmi pierd interesul'. Vreau ca el să se simtă bine şi să aibă orgasm, însă eu mă simt ciudat şi, mai degrabă, aş dori să se oprească. De ce se întâmplă asta? Este normal?

Nu-ţi fie teamă – doar pentru că îţi pierzi interesul, uneori, în timpul sexului nu înseamnă că suferi de o disfuncţie sexuală nedescoperita, spune Amy Levine specialist în terapie sexuală. Este important să decoperi ce a mers bine în alte dăţi.

Când nu-ţi pierzi interesul, poate că soţul tău face anumite mişcări care îţi plac. Pentru un sex plin de satisfacţie este important să îţi cunoşti corpul şi să-i comunici partenerului dorinţele şi nevoile tale.

Citește și: De ce a părăsit Alex Bogdan, de fapt, emisiunea „Sunt celebru, scoate-mă de aici!’:„Am început să am atacuri de panică. Unii concurenți s-au axat pe scandal’ / EXCLUSIV

Citește și: Connect-R, mesaj emoționant la patru ani de la divorțul de Misha:'O femeie impecabilă, nu am meritat-o'

Citește și: Laurette se mărită cu fotbalistul Magaye Gueye. Unde va avea loc nunta:„Va fi ceva foarte…’

Când îţi pierzi interesul ce face? Spune-i cum îţi place sau cum nu-ţi place să fii atinsă. Când se mai întâmpla să-ţi pierzi dorinţa nu fi prea aspră cu tine însăţi. Poţi să te opreşti din sex şi să-i spui că vrei să-l satisfaci în alte moduri. Până la urmă să faci lucrurile diferit poate fi cheia plăcerii sexuale.

  1. „Uneori după o partidă de sex mă copleşesc emoţiile şi încep să plâng. Este jenant, însă e şi normal?'

Este absolut normal. „Comportamentul sexual poate declanşa o mulţime de emoţii puternice de la euforie la tristeţe sau furie', argumentează Kimberly Resnick Anderson, specialist în terapie de cuplu.

Fiecare femeie experimentează sexul prin prisma contextului şi a experienţei personale şi a aşteptărilor proprii.

Spre exemplu, explică Anderson, s-ar putea să te întrebi: Este iubirea noastră la fel de puternică ca altădată? Voi avea vreodată un copil? Sunt cu adevărat mulţumită de viaţa mea sexuală şi de mariajul meu?'.

Toate aceste întrebări pot declanşa emoţii puternice. Însă dacă după sau în timpul sexului emoţii deosebit de puternice te complesesc ar fi bine să vorbeşti cu medicul de familie.

Citeşte continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton