Încercările prin care trec proaspetele mămici care se întorc la serviciu

 bogdan.galca
.

Atunci când proaspeții părinți se chinuie să mențină un echilibru între carierele lor și viața personală și de familie, una dintre principalele surse de stres este reprezentată de a găsi soluții pentru a petrece timp cu cel mic și a-i asigura toată îngrijirea de care are nevoie. Sentimentele de vină sau frustrare atunci când părinții revin la serviciu sunt reale atât pentru mame, cât și pentru tați. Iar când se întâmplă ca cel mic să se îmbolnăvească sau să apară o situație neprevăzută, părinții se simt adeseori copleșiți. 

Nu e de mirare că site-urile cu anunțuri sunt pline de mesaje de tipul „caut bonă urgent', mai ales că este atât de dificil pentru părinți să găsească o persoană de încredere în seama căreia să își lase copilul, dar și să își permită să o plătească, în special în cazul celor care nu pot lăsa copilul la bunici. Bona este soluția la care apelează cei mai mulți dintre părinții care muncesc, astfel încât să își știe mereu copilul pe mâini bune și să nu alerge de acasă la grădiniță, apoi la serviciu, apoi înapoi la grădiniță și înapoi acasă, cu atât mai mult atunci când locuiesc într-un oraș aglomerat. Iar acestea nu sunt singurele încercări la care sunt supuși părinții, mai ales proaspetele mămici care abia au revenit la serviciu, după concediul de maternitate:

Graba de dimineață

Dimineața este poate cea mai haotică parte din ziua unei mame. Te trezești la prima oră, pregătești ceva rapid de mâncare, hainele tale pentru serviciu, hainele celui mic, apoi urmează negocierea dură cu mezinul familiei pentru a merge la creșă sau la grădiniță. Doar norocoasele au timp să își bea cafeaua înainte să iasă pe ușă. 

Bolile copilăriei

Să-l lase pe cel mic acasă, bolnav, și să plece la serviciu este unul dintre principalele motive pentru care mămicile se simt vinovate că trebuie să își împartă timpul astfel. Fie că este vorba despre o răceală banală sau o boală comună a copilăriei, nu este nimic mai dificil decât să te duci la muncă știind că cel mic nu se simte bine. 

Apropierea de copil

Sunt momente în care tot ce îți dorești este să petreci timp cu cel mic, să te bucuri de fiecare gest al său, să mergeți la plimbare, să-i pregătești ceva bun de mâncare, să desenați împreună sau să îi citești o poveste. Însă atunci când ai un job full time, cu program fix, timpul pe care îl petreci cu copilul tău, în care încerci să te apropii de el și să îl cunoști devine un lux de care apuci să te bucuri doar câteva ore pe săptămână. Chiar și weekendurile se dovedesc pline, mai ales dacă ai de rezolvat treburi casnice sau alte probleme de care nu te-ai putut ocupa în timpul săptămânii. 

Timpul pentru ele însele

Între jonglatul dintre viața profesională și cea de familie, multe femei simt că nu mai au deloc timp și pentru ele. Activități simple care înainte le făceau plăcere, precum o vizită la salon, mersul la sală, la un film sau ieșitul la cafea cu o prietenă, ajung să devină o raritate. Acest lucru contribuie din plin la presiunea pe care o resimt mamele, mai ales dacă se lasă ușor impresionate de viața aparent perfectă a altor persoane.

Epuizarea de seară

După o zi plină, în care s-au trezit devreme, au mers la serviciu și au stat minute bune în trafic pentru a se întoarce acasă, multe mămici simt că nu mai au suficientă energie pentru a face față entuziasmului și chefului de joacă al celui mic. Și aceasta este o altă sursă a sentimentelor de vină, chiar dacă este de la sine înțeles că nu poți funcționa de dimineață până seara ca și când ai fi pe baterii.

Sursa foto:Daria Shevtsova from Pexels

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu OLX

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton