Eficiența nu trebuie să fie singurul criteriu când decorezi. Cum să gătești cu stil, într-o bucătărie elegantă

 Alina Dan
.

Atunci când ne decorăm bucătăria, criteriul după care ne ghidăm cel mai mult este eficiența. Încercăm să maximizăm spațiul și să cumpărăm electrocasnice care să ne ușureze munca în bucătărie. De multe ori, ajungem să investim însă foarte puțin timp și efort în aspectul acesteia, ceea ce este o greșeală.

Bucătăria e o cameră ca oricare alta, iar felul în care arată contează foarte mult. Atunci când prezentăm cuiva casa noastră, nu trecem direct la celelalte camere, sărind peste bucătărie. Așa că nu ar trebui să fim delăsători nici când vine vorba de decorarea acesteia. Iată ce pași poți urma pentru a te bucura de o bucătărie modernă și decorată cu gust:

Folosește mobilă la comandă

Fiecare bucătărie e diferită, atât din prisma spațiului, cât și a arhitecturii camerei propriu-zise. Dacă folosești mobila de bucătărie la comanda, vei putea imprima bucătăriei tale un stil deosebit, care să creeze o atmosferă aparte în interior. Spre exemplu, poți opta pentru o bucătărie stil Provence sau cu influențe toscane, care poate fi adaptată fără probleme la specificul camerei.

Avantajul cel mai mare al mobilei la comandă este că poate fi personalizată și modificată în funcție de specificațiile și nevoile tale. Asta înseamnă, în primul rând, că mobilierul va fi confortabil și potrivit pentru tine, dar și că decorul din bucătărie poate fi adaptat foarte ușor la cel prezent în restul casei.

Cumpără electrocasnice încorporabile

Dacă vrei o bucătărie cu un aspect plăcut și modern, orientează-te către electrocasnicele încorporabile. Cuptorul, plita sau chiar frigiderul pot fi încorporate ușor și discret în mobilier și vor da bucătăriei tale un aer foarte modern, conform Love Your Home. Încorporarea unui aparat electrocasnic în mobilier ascunde vederii exact părțile sale inestetice și le pune în evidență pe cele plăcute privirii.

Electrocasnicele integrate în mobilier sunt mereu la modă și se potrivesc foarte bine cu orice stil de decor. Chiar și în cazul unei bucătării stil vintage, în care nu vrei să fie vizibile aparatele, poți integra electrocasnicele în mobilier, în așa fel încât acestea să nu poată fi văzute decât atunci când le folosești.

Alege aparate din inox

Aparatele din inox sunt puțin mai scumpe decât omoloagele lor din plastic, însă se potrivesc mult mai bine într-o bucătărie elegantă. Aparatele din inox, fie ele mici sau mari, au un avantaj estetic foarte mare: îți permit să creezi uniformitate în bucătărie. Vei găsi cuptoare cu microunde, mixere, fierbătoare, precum și o serie de electrocasnice incorporabile, toate din inox, lucru care îți permite să creezi un efect cromatic foarte plăcut în bucătărie.

O bucătărie plină de electrocasnice și aparatură de culori diferite va avea un aspect vizual neplăcut și obositor, pe când una cu aparatură din inox va avea un aspect elegant și modern. Mai mult, inoxul are un aspect mult mai curat și mai îngrijit decât plasticul și rezistă mult mai bine la testul timpului.

Ascunde cablurile

Centrala, frigiderul, cuptorul cu microunde: toate vin la pachet cu o serie de fire și cabluri care stingheresc mobilitatea și strică aspectul bucătăriei. Cablurile la vedere atrag atenția în mod negativ și pot fi foarte incomode, în special dacă trebuie să le dai mereu la o parte, atunci când faci mâncare.

Din fericire, e foarte ușor să rezolvi această problemă. Încearcă să folosești mobilierul ca să maschezi cablurile de la aparate și vei vedea o schimbare radicală a felului în care arată bucătăria ta. Aspectul acesteia se va îmbunătăți, iar electrocasnicele și mobila vor fi cele care ies în evidență, nu mănunchiurile de fire și cabluri.

Sursă foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton