Detaliile fac diferența! De ce trebuie să ții cont când îți reamenajezi locuința

 bogdan.galca
.

Primăvara este sezonul cel mai prielnic pentru constructori. Nu doar temperatura moderată, (uneori chiar caldă), ci și imboldul pe care îl resimt tot mai mulți oameni odată cu venirea primăverii de a face schimbări sunt motivele pentru care acest domeniu înflorește odată cu zambilele.

Dacă te numeri și tu printre cei care visează la ceva nou și ai decis ca acel ceva să fie însuși aspectul locuinței în care trăiești, trebuie să îți pui bine la punct planul de reamenajare sau de redecorare. Probabil ai răsfoit deja reviste de specialitate, te-ai inspirat din cele văzute în casele unde ai fost musafir și te-ai abonat la mai multe site-uri cu idei de amenajare. Pe scurt, știi ce stil îți dorești, ai ales deja cromatica pentru fiecare încăpere și ți-ai calculat în avans bugetul. Cu toate astea, e posibil ca unele detalii să îți scape din vedere, așa că suntem aici pentru a te ajuta. Iată care sunt lucrurile care pot flata sau, dimpotrivă, dezavantaja designul de interior:

Electrocasnicele mari

Poate că deții deja asemenea obiecte și sunt în stare bună, așa că nu prea există argumente să renunți la ele. Cu toate astea, e posibil să nu se potrivească prea bine cu schimbările pe care ți le dorești. În această situație, ai două opțiuni: fie păstrezi electrocasnicele și regândești amenajarea astfel încât să li se potrivească, fie le vinzi și îți cumperi altele noi, adecvate noului stil de amenajare.

De exemplu, dacă îți dorești o bucătărie retro, trebuie să știi că frigiderul din inox, oricât de ultramodern și bun ar fi din punct de vedere calitativ, nu se va asorta cu noul decor, astfel că ar fi indicat să studiezi oferta de frigidere a magazinelor de specialitate și să găsești un produs care să nu facă notă discordantă cu restul decorului. Același lucru este valabil și pentru aragaz, plită, cuptor, mașină de spălat sau hotă.

Perdelele și draperiile

O perdea simplă, într-o culoare neutră, te poate păcăli că se potrivește de minune cu orice. Nu negăm versatilitatea acestui gen de perdele sau draperii, dar asta nu înseamnă că nu pot exista situații în care nu își găsesc locul în anumite decoruri și contexte estetice.

Ideal ar fi să amâni cumpărarea perdelelor și a draperiilor până în momentul în care ai terminat cu toate celelalte modificări de amenajare. Ulterior, poți decide dacă le vei asorta cu pereții, dacă s-ar potrivi unele cu imprimeuri pentru anumite încăperi, dacă ai nevoie de unele transparente, care să permită trecerea lumini sau, dimpotrivă, de unele opace. Asigură-te că nu doar culorile, ci și texturile lor se potrivesc cu alte elemente de mobilier sau de decor, dacă vrei ca locuința ta să aibă un aspect omogen.

Lenjeriile de pat

Sunt ultimele lucruri pe care te-ai gândi să le schimbi, pentru că probabil nici nu le asociezi cu decorul, ci cu odihna și cu luminile stinse. Iar dacă folosești o cuvertură, nici măcar nu rămân la vedere, nu-i așa?

Cu toate astea, lenjeriile de pat sunt foarte importante când analizezi atmosfera generală a dormitorului. Optează pentru țesături netede și fibre naturale și orientează-te către culori odihnitoare, luminoase, dar reci. De ce? Studiile arată că te vei odihni mai bine pe o pernă îmbrăcată' în verde pal sau bleu ciel decât pe una roșie, care ți-ar putea suprastimula ochii chiar înainte de culcare.

Ghivecele de flori

Ai schimbat culoarea pereților, mobilierul este nou, tapițeriile strălucesc, iar decorațiunile au fost alese pe sprânceană. Sigur nu ai uitat nimic? Aruncă un ochi la plantele din ghivece și jardiniere și verifică dacă se mai potrivesc cele pe care le aveai.

Nu este o investiție prea mare să le schimbi cu unele noi. Sunt o mulțime de magazine care comercializează vase pentru plante la prețuri destul de mici și unde îți va fi ușor să găsești ceva potrivit, indiferent de stilul de amenajare și cromatica designului ales.

Detaliile sunt întotdeauna cele care fac diferența. Orice nepotrivire, oricât de mică, poate periclita întreaga amenajare. Acordă-le, așadar, atenția cuvenită și te vei putea bucura de un design omogen și de o atmosferă plăcută în casa ta proaspăt reamenajată.

Sursă foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Badabum

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton