Cât de des ar trebui să faci sex într-un cuplu

 Dumba Gabriela
.

Mulţi oameni se întreabă cât de des este „normal' să faci sex într-un cuplu sau într-o căsnicie. Sunt îngrijoraţi fie că fac prea mult sau prea puţin amor. Să spunem că două perechi fac amor cu aceeaşi frecvenţă: de două ori pe săptămână. În primul cuplu, femeia este frustrată pentru că ar vrea să facă dragoste zilnic. În celălalt cuplu, femeia crede că partenerul pune presiune pe ea şi şi-ar dori să facă amor o dată pe lună.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Adevărul este că oamenii sunt atât de diferiţi, au vise diferite şi aşteptări diferite.

Potrivit, unui studiu realizat de către Kinsey Institute, persoanele între 18-29 de ani fac, în medie, sex de 112 ori pe an, cele între 30-39 de ani se iubesc în medie de 86 de ori pe an şi cele între 40 şi 49 de ani o fac, în medie, de 69 de ori.

13% dintre cuplurile căsătorite fac dragoste o dată pe an, 45% o dată pe lună, 34% fac amor de două, trei ori pe săptămână şi 7% de patru sau mai multe ori pe săptămână.

Citește și:Ce risc uriaș și-a asumat Romanița Iovan de dragul fiului, la un an de la moartea lui Adrian Iovan:'Mi se pare nebunia vieții'

Citește și:Ramona Olaru și Cătălin Cazacu își țin banii separat. Cum împart cheltuielile din casă:„Pe ai lui îi avem, dar nu-i folosim la…’

Citește și:De ce s-a internat Horia Moculescu în spital:'Nu sunt mai bolnav decât la 85 de ani, dar…'

Asadar, jumatate dintre cuplurile casatorite fac sex o data pe luna. Surprinzator nu-i asa?

Si cand te gandesti ca la inceputul relatiei, cei mai multi o faceau de doua trei ori pe zi.

Ce se intampla mai apoi? Job-ul, copiii, oboseala, boala, provocarile pe care le presupune o casnicie – toate aceste lucruri influenteaza negativ viata sexuala.

Iata in continuare povestile unor femei care au ajuns la psiholog.

Dupa ce a nascut, Sophie era total dezinteresata de sex. Mai multi factori au jucat un rol in aceasta privinta: alaptarea, confruntarea cu o depresie pospartum, medicamentatia care i-a redus aproape de tot libidoul. Insa, dupa sapte ani lucrurile stateau la fel.

Copilul a crescut si doarme noaptea, depresia a trecut si ea, nu mai ia medicamente insa viata ei sexuala lipseste cu desavarsire.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton