De ce torc pisicile. Nu este doar o manifestare a fericirii

 Calin Maria Bianca
.

De ce torc pisicile. Nu este doar o manifestare a fericirii. Cu siguranță toți cei care au animale de companie acasă, deseori își pun numeroase întrebări cu privire la acțiunile pe care acestea le au. Ei bine, deseori stăpânii se întreb de ce torc pisicile lor. Deși mulți sunt tentați să spună că astfel își manifestă fericirea, acest obicei are la bază mult mai multe lucruri, cât și interpretări. Iată motivele pentru care torc pisicile! SIgur nu te așteptai la aceste răspunsuri!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Te-ai întrebat vreodată de ce torc pisicile? Acum este momentul să vezi adevăratele motive pentru care frumoasele feline fac acest lucru. Spre surprinderea tuturor, întrebarea „de ce torc pisicile?' nu are un singur răspuns. Oamenii de știință au descoperit că procesul biologic ce provoacă torsul este activat de undele cerebrale ale pisicii. Însă nu este clar ce anume declanșează aceste unde sau dacă este singurul lucru care determină torsul.

Citește și: Ziua internațională a Pisicii

Citește și: Cele mai comune afecțiuni de care suferă pisicile

Ei bine, potrivit studiilor, există o anumită intensitatea a torsului. În acest mod, se spună că felinele transmit un cu totul și cu totul alt mesaj. Nu, nu este mereu vorba despre manifestarea fericirii și a bucuriei așa cum se zice din vechi strămoși.

Citește și: Cum arată părinții Claudiei Puican. Ce a dezvăluit în direct la Măruță, cu ochii în lacrimi: 'Mă uit la ei și nu-mi vine să…'

Citește și: Culiţă şi Iancu Sterp, cercetaţi într-un dosar de înşelăciune de 400.000 de euro. Ce acuzații li se aduc

De ce torc pisicile. Motivele la care nu te așteptai

Cercetătorii și oamenii de știință au făcut numeroase studii pentru a analiza cu adevărat motivele pentru care torc pisicile. De exemplu, un studiu realizat de Universitatea din Sussex a concluzionat că intensitatea vibrațiilor poate varia, totul în funcție de ceea ce vrea să transmită, de fapt, pisica.

Am constatat diferențe marcante în ceea ce privește calitatea acustică a vibrațiilor emise de pisici atunci când încearcă să solicite mâncare de la stăpânii lor, în comparație cu cele pe care le produc atunci când sunt relaxate sau mângâiate', a explicat Lauren Finka, de la Universitatea Nottingham Trent, expert în comportamentul pisicilor.

Mai mult decât atât, potrivit studiilor, pisicile se folosesc de puterea de a toarce pentru a atrage atenția stăpânului. În acest mod, ele primesc mâncare, sunt scoase la plimbare, dar și mângâiate și iubite, ceea ce le face extrem de fericite.

Torsul elimină stresul și stimulează vindecarea la pisici

Conform studiilor făcute de către oamenii de știință, pisicile nu torc doar când vor să fie băgate în seamă, iubite sau când cer mâncare. Felinele torc și atunci când nu au persoane în jurul lor. Experții susțin că pisicile ar putea toarce atunci când sunt rănite, în pericol sau cer ajutor.

Credem că, în anumite contexte, pisicile torc în încercarea de a se liniști singure, torsul ajutându-le să se calmeze sau să amelioreze durerea. Am observat că pisicile obișnuiesc să toarcă în situații în care este probabil să fie stresate sau să aibă un disconfort fizic', a mai spus Finka.

Totodată, sunt prezente dovezi care sugerează că torsul ajută la vindecarea felinelor. Mai exact, acesta ar putea stimula creșterea oaselor și vindecarea țesuturilor moi.

Sursă foto: Freepics

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton