De ce este esențial să fii împreună cu familia de Crăciun și cum le poți arăta celor dragi că sunt cei mai importanți în viața ta

 bogdan.galca
.

E adevărat, Crăciunul este perioada aceea magică din an, în care nu trebuie să dai explicații nimănui pentru că ai chef să stai lungită de dimineața până seara pe canapea, cu botoși pufoși în picioare și pijamale cu reni, învelită cu o pătură groasă, cu beculețele bradului pâlpâind lângă tine, pe fundal de colinde. Un scenariu aparent tentant, dar nu și după nouă luni de pandemie. 

După atâta timp de lucrat de acasă, departe de prieteni și colegi de muncă, privată de multe dintre pasiuni, mai ales dacă în capătul listei se află cursurile de dans, spectacolele de teatru, ieșitul la restaurant, călătoriile, e posibil să îți dorești altceva. În loc de conexiuni virtuale, este firesc să vrei să petreci sărbătorile alături de familie, făcând schimb de daruri, la o masă tradițională de Crăciun, departe de nesiguranță, riscuri, limitări, restricții, anxietate și însingurare. 

Nu există vreo rețetă sau vreun algoritm pe care să-l urmezi pentru a le arăta celor dragi că ei sunt cei mai importanți din viața ta și cel mai probabil nici ei nu au pretenția unor asemenea dovezi. Cea mai mare bucurie este să fiți împreună, sănătoși, la masa festivă. Le poți arăta că-i iubești prin oferirea unor cadouri practice, că tot este acea perioadă din an în care sunt reduceri foarte mari, transport gratuit și tot ceea ce ai nevoie la un click distanță. 

Iată câteva idei pentru a-ți manifesta recunoștința față de membrii familiei tale în sfânta zi a Crăciunului:

Un aparat electrocasnic

Atunci când ai o vârstă, nu îți mai sunt de folos acareturi pe care cei tineri le consideră esențiale, cum ar fi piese vestimentare, parfumuri sau bijuterii, indiferent de nivelul de cochetărie. Mai ales în contextul dat, va fi mult mai de folos un obiect care ajută la automatizarea treburilor casnice, cum ar fi un model ultraperformant de aspiratoare profesionale, cu diferite îmbunătățiri față de cel cumpărat acum 20 de ani.

Astfel, munca lor va fi simplificată în mod semnificativ, iar folosirea unor astfel de aparate este una cât se poate de intuitivă, chiar și atunci când nu ești nomad digital sau un senior atipic, pasionat de tehnologie.

Ședințe de masaj

Cine spune că un dar trebuie folosit pentru prima dată chiar de sărbători? Astfel, poți să imprimi două vouchere cu ședințe de masaj pentru părinții tăi, cărora să le dea curs începând cu noul an, și să le pui într-un plic elegant, numai bun de pus sub brad. Nu numai că se vor detensiona și răsfăța în urma unui asemenea ritual, ci se vor simți și iubiți și răsfățați.

Până atunci, provoacă-i să facă puțină mișcare, implică-i în pregătirea mesei de Crăciun, ieșiți împreună în oraș la o plimbare, poate să vedeți luminițele și să vă răsfățați cu un pahar de vin fiert adus de acasă în termos, dacă anul acesta nu mai sunt comercianți de sezon în parc.

Întreabă-i ce i-ar face fericiți, asigură-te că-și iau zilnic tratamentul prescris de medic și că au grijă de ei înșiși. Părinții au bani de orice, însă nu și când vine vorba de propria persoană, căci orice economie este direcționată către copil, chiar dacă acesta din urmă este adult în toată regula.

Părinții tăi nu pretind niciun dar de sărbători, pentru ei este important să te vadă sănătoasă, cu zâmbetul pe buze, plină de viață și de inițiative, întocmai cum erai în copilărie, atunci când Moș Crăciun avea de furcă cu așa un năzdrăvan.

Sursă foto: unspalsh.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu Elefant.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton