Cum treci mai ușor peste o despărțire?

 bogdan.galca
.

La început simți fluturi în stomac și pare că e cea mai fericită zi din viața ta. Vă cunoașteți reciproc, aflați lucruri unul despre celălalt, vă îndrăgostiți, deveniți un cuplu. Dar de cele mai multe ori nu rămâi pe viață cu primul băiat de care te-ai îndrăgostit. Până să îl cunoască pe acela cu care va îmbătrâni, o femeie trece de obicei prin tristețe și dezamăgiri. Despărțirile sunt grele și nimeni nu și le dorește, dar, din păcate, se întâmplă. Cum faci să treci mai ușor peste ele?

  1. Încurajează-te 

Mai ales dacă despărțirea vine după o relație îndelungată, e greu să te trezești deodată singură. Gândește-te că, deși te simți brusc fără niciun rost în viață, situația ta cu siguranță nu este una dintre cele mai grele de pe pământ. Există femei care se confruntă cu boli grave și care cu siguranță au motive mult mai serioase de tristețe decât tine. O despărțire este dureroasă, dar nu trebuie să te lași doborâtă dacă treci prin una, ci dimpotrivă: privește-te în oglindă și încurajează-te, admiră-te, spune-ți că meriți ceva mai bun. Nu aștepta doar susținerea prietenilor sau a familiei pentru că perspectiva din care privești situația și, implicit, starea ta de spirit, depind doar de tine. Dacă cei din jur vor să te ajute, dar se lovesc de un zid pe care tu îl ridici, nu te vei simți mai bine. De aceea, trebuie să adopți o atitudine pozitivă și încrezătoare, pentru că, la un moment dat, totul va fi din nou bine.

2. Distrează-te

După o despărțire, unele femei aleg să se închidă în casă și să plângă cu gândul la fostul iubit. Este alegerea fiecăreia, însă, în momentele dificile, este bine să cauți activități care să îți distragă atenția și care să te facă să uiți. Cea mai bună metodă pentru a-ți menține sănătatea fizică este prevenția, însă, în cazul sănătății psihice, lucrurile stau altfel. Nu poți preveni mereu un moment care îți va afecta starea psihică, dar, odată ce acesta vine, poți totuși să îi reduci din efectele negative pe care le are asupra ta. Nu refuza nicio invitație în oraș, la aniversări, în club sau la orice distracție, chiar dacă treci prin momente mai grele. Ieșirile sunt un prilej bun nu doar ca să te simți bine, dar și ca să cunoști persoane noi. Nu exagera totuși cu alcoolul, ca să uiți de supărare dacă ajungi la vreo petrecere. S-ar putea să suni sau să dai mesaje cui nu trebuie și a doua zi vei regreta. Dacă nu vrei să ieși, cheamă-ți câteva prietene la tine și distrați-vă ca între fete: o bârfă, un vin sau și un joc te vor scoate din starea de tristețe.

3. Alege sportul 

Chiar dacă nu ești adepta exercițiilor fizice, sportul te va ajuta să te relaxezi și să îți descarci stările negative asimilate. În plus, este un alt mod de a-ți distrage atenția de la problemele pe care le ai și, ca bonus, o să aduci îmbunătățiri și corpului tău, nu doar psihicului. Poți alerga dimineața sau seara într-un parc din apropiere sau poți să mergi la o sală. Aici, o variantă bună și distractivă în același timp de a face sport sunt ședințele de aerobic, mai ales că au loc în grupuri mai mari de fete unde poți, din nou, să îți faci chiar și prietene. În timpul ședinței, vei uita complet că treci printr-o despărțire pentru că vei fi prea ocupată să ții pasul cu celelalte și să îți reușească exercițiile.

Sursă foto: https://unsplash.com

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Donna

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton