Cum slăbești cu bicarbonat de sodiu

 Lupescu Anca
.

Cum slăbești cu bicarbonat de sodiu? Bicarbonatul de sodiu este cunoscut pentru gama sa largă de utilizări, de la dezodorizarea frigiderului până la albirea dinților. Pierderea în greutate este unul dintre cele mai recente beneficii pe care le are.

Cum slăbești cu bicarbonat de sodiu

Unii oameni sugerează că diluarea bicarbonatului de sodiu în apă, oțet de mere sau suc de lămâie și consumul acestuia pe stomacul gol te poate ajuta să scapi cu ușurință de excesul de greutate. Alții sugerează că simpla înmuiere într-o baie de bicarbonat de sodiu te va ajuta.

Ce dietă ține Mirela Vaida. La ce alimente a renunțat: „Din păcate, nu am timp să fac sport”

Abundă afirmațiile potrivit cărora bicarbonatul de sodiu, atunci când este combinat cu apă, oțet de mere sau suc de lămâie, este deosebit de eficient pentru a te ajuta să pierzi excesul de grăsime corporală.

Se spune că bicarbonatul de sodiu are efecte alcalinizante asupra organismului, despre care se crede în mod obișnuit că promovează pierderea în greutate sau previne creșterea în greutate. Cu toate acestea, această teorie a fost demitizată de nenumărate ori.

Asta pentru că organismul tău folosește procese strict reglementate pentru a-și controla nivelul pH-ului, iar ceea ce mănânci sau bei are o influență redusă asupra acestuia.

O altă teorie sugerează că adăugarea de bicarbonat de sodiu în apa de baie te va ajuta să slăbești prin refacerea nivelurilor de magneziu și sulfat – doi nutrienți despre care se spune că stimulează metabolismul și elimină toxinele.

Cu toate acestea, bicarbonatul de sodiu ar putea calma o durere de stomac, deoarece are capacitatea de a neutraliza acidul gastric.

Poate avea efecte minore, indirecte asupra pierderii în greutate

Bicarbonatul de sodiu poate avea un efect indirect de promovare a pierderii în greutate, în principal din cauza lichidului cu care alegi să îl amesteci.

Ce dietă ține Anastasia Lazariuc, la 68 de ani. La ce aliment a renunțat aproape complet: „Foarte rar…'

O opțiune populară este de a amesteca bicarbonatul de sodiu cu oțet de mere, un lichid care, conform unor cercetări mai vechi, te poate ajuta să te simți mai puțin înfometat. 

Bicarbonatul de sodiu este adesea diluat în apă, fie singur, fie împreună cu oțet de mere sau suc de lămâie.

Atunci când sunt consumate zilnic, astfel de băuturi pot duce la un aport zilnic mai mare de lichide. Acest lucru poate îmbunătăți nivelul general de hidratare, un efect care, potrivit studiilor, poate reduce foamea, crește metabolismul și favorizează pierderea grăsimii corporale.

Metode de preparare

Există trei metode populare pe care oamenii le folosesc pentru a încorpora bicarbonatul de sodiu în rutina lor zilnică.

Prima implică diluarea a 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu în 1-2 căni (240-480 ml) de apă și consumul acestui amestec pe stomacul gol, ori de câte ori este mai convenabil în timpul zilei.

Cea de-a doua presupune amestecarea a 1 linguriță de bicarbonat de sodiu cu 2 linguri (30 mL) de oțet de mere sau suc de lămâie. Odată ce acest amestec a încetat să mai elibereze gaze, îl poți dilua în apă și îl poți bea pe stomacul gol.

Diluarea este importantă pentru a evita arsurile în gât sau erodarea smalțului dinților.

O modalitate alternativă de a integra bicarbonatul de sodiu în regimul tău fără a-l ingera este să diluezi 800 g de bicarbonat de sodiu într-o cadă plină cu apă înainte de a  face baie.

Este sigur?

Consumul excesiv de bicarbonat de sodiu este asociat cu o serie de efecte secundare.

Acidoză metabolică

Consumul unor cantități mari de bicarbonat de sodiu poate fi riscant, deoarece poate provoca acidoză metabolică, o afecțiune care pune viața în pericol și care apare atunci când organismul nu mai este capabil să controleze pH-ul sângelui.

Giulia Nahmany a slăbit 3 kg în 2 săptămâni. A renunțat la un singur aliment: „Nu recomand dieta pe termen lung'

Acidoza metabolică poate rezulta în urma unui aport excesiv de compuși alcalini, cum ar fi bicarbonatul de sodiu, și poate provoca slăbiciune musculară, spasme, bătăi neregulate ale inimii.

Tensiune arterială ridicată și alte efecte asupra sănătății

Bicarbonatul de sodiu tinde să fie bogat în sodiu. Ca atare, un consum ridicat de bicarbonat de sodiu poate provoca hipertensiune arterială, acumularea de lichide sau chiar insuficiență cardiacă la unele persoane. Persoanele cu alcoolism sau cu funcția renală compromisă ar trebui să fie deosebit de atente.

Bicarbonatul de sodiu poate provoca, de asemenea, dificultăți de respirație și convulsii la copiii mici, și nu trebuie administrat copiilor sub 5 ani.

Citește și: Giulia Nahmany ține dietă de la 15 ani:Nu mănânc zahăr, gluten, carne. Sunt vegetariană de aproape 7 ani’/ EXCLUSIV

Combinarea bicarbonatului de sodiu cu un acid, cum ar fi oțetul de mere sau sucul de lămâie, provoacă o reacție chimică care eliberează dioxid de carbon gazos. Acest lucru poate avea ca rezultat gaze sau balonare.

Sursa foto: Shutterstock.com

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton