Cum se albesc perdelele. Singurele trucuri pe care trebuie să le știi

 Lupescu Anca
.

Cum se albesc perdelele, astfel încât să nu fie distrusă țesătura și a le păstra ca noi pentru mulți ani? Cu mult înainte de descoperirea bumbacului sau de inventarea textilelor sintetice, omul preistoric folosea piei de animale pentru a bloca lumina soarelui și pentru a-și împodobi peșterile.

În zilele noastre, producătorii oferă multe țesături, culori și modele diferite din care puteți alege atunci când cumpărați sau vă confecționați propriile perdele. Cu toate acestea, un buget restrâns vă poate determina să luați în considerare albirea perdelelor pentru a îndepărta petele.

Cum se albesc perdelele 

Îndepărtați petele

Îndepărtați petele minore de pe perdelele albe prin agățarea lor la soare. După ce spălați perdelele în mașina de spălat cu o cană de înălbitor de uz casnic și un detergent ușor, scoateți-le și atârnați-le pe o sârmă de rufe afară. Soarele are tendința de a face ca lucrurile să se decoloreze, inclusiv petele.

Folosiți înălbitor

Umpleți cada de baie până la jumătate cu apă fierbinte și adăugați o cană de înălbitor de uz casnic. Lăsați perdeaua de duș să se înmoaie în cadă timp de aproximativ 20 de minute. Înmuierea va albi și va lumina perdeaua de duș, eliberând-o de petele de mucegai și de mirosul căpătat. Clătiți perdeaua de duș în apă caldă și atârnați-o la soare pentru a se usca.

Cum se curăță pielea întoarsă. Trucuri ieftine

Spălați perdelele în mașina de spălat cu înălbitor

Albiți perdelele umplând mașina de spălat și adăugând o cană de înălbitor. Lăsați mașina de spălat să se învârte, dar opriți-o înainte de a o clăti. Înmuiați perdelele în înălbitor și monitorizați schimbarea culorii. Reluați ciclul de clătire atunci când perdelele se albesc la culoarea decolorată dorită. Lăsați perdelele să se usuce prin picurare la soare.

Lăsați perdelele la înmuiat

Deschideți robinetul, astupați scurgerea și umpleți chiuveta din bucătărie până la jumătate cu apă fierbinte. Adăugați o cană de înălbitor de uz casnic. Înmuiați perdelele în chiuvetă timp de câteva ore pentru a îndepărta culoarea. Lăsați perdelele să se înmoaie în chiuvetă peste noapte. Clătiți perdelele înălbite în apă caldă și uscați-le la aer.

Albirea perdelelor din dantelă

Albiți perdelele din dantelă pentru a îndepărta îngălbenirea folosind o soluție de peroxid de hidrogen. Așezați perdelele într-o chiuvetă cu apă rece și adăugați în apă două cești de peroxid de hidrogen de 3 la sută. Lăsați perdelele să se înmoaie timp de o oră, clătiți și uscați-le prin picurare.

Ce este dieta flexiteriană și cum se ține. Reguli de bază

Luați în considerare pulverizarea sucului de lămâie pe perdelele albe pentru a curăța o pată. Atârnați perdelele la soare pentru a se usca după aceea. Combinația dintre sucul de lămâie și soare va ajuta la albirea petei.

Nu puneți perdelele din bumbac 100 la sută în uscător. Bumbacul se micșorează și la fel și perdelele dumneavoastră. Aveți grijă când folosiți înălbitor de uz casnic. Nu numai că vă va albi perdelele, dar va albi și orice altceva cu care intră în contact.

Cum se spală perdelele

Deși nu este nevoie să le curățați săptămânal, perdelele au nevoie de curățare. Vreți să îndepărtați orice murdărie și praf de pe perdele fără să stricați țesătura. Urmați aceste instrucțiuni pentru a vă spăla perdelele.

Ce dietă ține Alina Pușcaș pentru a se menține în formă: „Nu ciugulesc nimic

Verificați orice instrucțiuni de fabricație și citiți orice etichete atașate pentru a afla dacă aveți nevoie de îngrijire specială. Respectați toate etichetele. Este posibil ca unele perdele să necesite curățare uscată.

Îndepărtați perdelele de pe tijele de perdele. Îndepărtați toate cârligele.

Puneți perdelele în mașina de spălat fără a adăuga alte rufe. Doriți ca perdelele să se miște liber. Puteți spăla manual perdelele foarte delicate într-o cadă de baie.

Adăugați detergent de rufe în mașină sau în cadă. Dacă le spălați în cadă, învârtiți-le și frecați-le ușor. Lăsați apa să se scurgă. Apoi adăugați apă proaspătă pentru a clăti perdelele.

Setați mașina de spălat pe delicat sau spălați-le manual. Alegeți ciclul rece sau cald. Nu doriți să micșorați perdelele sau să deteriorați țesătura cu o spălare la cald.

Alegeți să puneți doar perdelele în mașina de spălat, astfel încât ele să aibă loc să se miște în mașină.

Dieta lui Carmen Brumă. Ce mânâncă iubita lui Mircea Badea la micul dejun, în post

Îndepărtați perdelele cu promptitudine atunci când mașina se oprește. Atârnați perdelele umede înapoi pe fereastră pentru a se usca. 

Atârnarea lor imediat previne încrețirea. Dacă le-ați spălat în cadă, stoarceți cu grijă excesul de apă. Atârnați perdeaua deasupra barei de la duș sau pe o sârmă de rufe de afară până când se scurge toată apa în plus. Apoi, aduceți-le în casă și atârnați-le la fereastră pentru a se usca.

Sursa foto: Shutterstock.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton