Cum să treci alături de persoana iubită peste cele mai grele situații

 bogdan.galca
.

Viața de cuplu și iubirea presupun, pe lângă poveștile desprinse din filmele romantice, eforturi depuse de ambele părți și depășirea mai multor momente grele. Conviețuirea alături de persoana iubită, dar și distanța impuse de criza cauzată de pandemia de coronavirus pot complica orice relație. Însă, felul în care gestionezi astfel de situații are rolul de a consolida legătura dintre tine și partenerul de cuplu. Iată cum poți depăși aceste momente cu bine:

Nu renunța la planurile de viitor

Niciun moment nu este prielnic pentru o situație de urgență care te obligă să stai acasă și care interzice evenimentele. Acest lucru poate fi problematic mai ales dacă aveai în plan să organizezi mult așteptata nuntă odată cu venirea sezonului cald. Pentru ca totul să meargă bine, nu trebuie să te dai bătută, să te lași pradă stresului sau să-ți faci prea multe scenarii negative. Ține-te de planurile de până acum, fie că este vorba de alegerea rochiei sau dacă te gândeai deja să comanzi verighete de aur. Un moment care îți pune bețe în roată poate fi abordat și ca o încercare necesară pentru viața de cuplu. De asemenea, într-o situație grea, incertă, trebuie să îți păstrezi optimismul și să continui să-ți faci planuri de viitor care să îți păstreze entuziasmul viu. 

Apelează la empatie

Fiecare persoană reacționează într-un anume fel la stres și pericol, iar, dacă partenerul tău arată semne de panică sau ipohondrie, încearcă să te pui în locul său și îl asigură că totul va fi bine. Încearcă să nu recurgi la critici în această perioadă și să optezi pentru o gestionare delicată a oricărei situații. Dacă partenerul tău nu se simte capabil să își îndeplinească sarcinile de acasă, poți prelua tu câteva dintre responsabilitățile acestuia. Munca în echipă trebuie pusă pe primul loc. De asemenea, trebuie să scoți în evidență părțile pozitive alea situației în care te afli și să-l ajuți pe cel de lângă tine să se simtă în siguranță, chiar dacă perioada prin care trece întreaga lume este învăluită în incertitudine.

Cere și oferă spațiu

Când locuiești cu partenerul de cuplu este complicat, de multe ori, să-ți găsești un spațiu doar al tău. În special în cazul în care locuiești într-un apartament de dimensiuni mici, nu te poți bucura de suficient spațiu personal. O situație care presupune distanțarea socială și părăsirea casei doar în cazuri speciale poate complica și mai mult stările emoționale din cuplu. Fii deschisă cu partenerul tău și fă-l să înțeleagă că ai nevoie să te retragi într-un colț doar al tău fie pentru muncă, fie pentru a te relaxa. Nu uita că înțelegerea trebuie să fie reciprocă și va fi nevoie să o aplici, la rândul tău, atunci când ți se cere.

Comunică prin orice mijloace

Această perioadă poate fi și mai complicată dacă ești într-o relație la distanță sau dacă partenerul tău a fost nevoit să rămână în autoizolare, ori nu se poate întoarce dintr-o altă țară. Tehnologia este însă de partea ta, iar mijloacele de a comunica vă oferă mai multe posibilități de a fi mai aproape unul de celălalt. Chiar dacă vă puteți contacta doar virtual, trebuie să profiți de toate canalele pe care le ai la dispoziție. Text, video sau apel – toate sunt importante pentru a menține relația puternică. Partenerii dintr-un cuplu trebuie să se ajute reciproc și să depună un efort mai mare în timpul unei situații de criză.

Gândește-te la felul în care relația ta alături de cel mai important om se poate dezvolta în această perioadă și învață mai multe despre conviețuirea în cuplu. Doar alături de oamenii dragi poți depăși momentele dificile din viață și, indiferent de distanță, trebuie să ții strâns de legătura dintre voi.

Sursa foto: pexels.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu Teilor

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton