Cum îți poți îmbunătăți starea de spirit în această perioadă

 bogdan.galca
.

Pentru multe dintre noi, această perioadă în care lucrăm de acasă, ne îngrijim de familie și copii și nu ieșim decât pentru a ne aproviziona este una fără precedent, care ne-a dat peste cap rutina zilnică și ne-a forțat să ne adaptăm unui nou stil de viață. În aceste condiții, poate fi dificil uneori să ne menținem optimismul, să ne mobilizăm și să fim productive fără a avea senzația că suntem copleșite de situație. 

Chiar și așa, există metode prin care ne putem îmbunătăți starea de spirit în această perioadă de izolare socială și putem să ne recăpătăm optimismul, astfel încât să facem să treacă timpul mai ușor și într-un mod mai plăcut: 

Începe-ți dimineața în forță

Adeseori, modul în care ne începem dimineața dictează cum va continua programul nostru în ziua respectivă. În această perioadă, poți profita de faptul că lucrezi de acasă pentru a te odihni mai mult, a te trezi energizată și a avea timp pentru lucrurile pe care înainte le făceai pe fugă. De aceea, îți poți crea un program matinal care să te ajute să te mobilizezi și să te pregătească pentru ziua de lucru. Începe-ți dimineața cu câteva exerciții ușoare de întindere, care să îți pună sângele în mișcare și să-ți dezmorțească musculatura. 

Continuă apoi cu un mic dejun sănătos și consistent, care să îți asigure necesarul de energie și să activeze metabolismul. Înainte de a te așeza în fața biroului, îți poți rezerva o jumătate de oră pentru a te pune la curent cu noutățile, a medita sau a-ți organiza programul pentru restul zilei. Astfel, vei reuși să fii mai productivă și să simți că ți-ai gestionat mai bine timpul. 

Ajută o comunitate vulnerabilă sau defavorizată 

Nu a fost niciodată mai important ca acum să fim solidari cu cei din jur și să ne arătăm susținerea față de cei mai puțin norocoși. Există numeroase cauze pe care le poți susține în această perioadă, fie printr-o donație pentru lupta împotriva COVID-19, pentru programe de educație, sănătate sau de integrare, fie te poți înscrie într-o platformă online de voluntariat, prin care poți contribui, de la distanță, pentru anumite cauze. Implicarea noastră nu numai că poate schimba destine, dar poate ajuta în mod real la sprijinirea comunităților defavorizate sau a celor vulnerabile, într-o perioadă în care nevoia este mai mare ca oricând. Astfel, vei simți din plin ca ai contribuit la o cauză nobilă și nu te vei mai simți neputincioasă în fața necazurilor prin care trec semenii noștri. 

Ține legătura cu cei dragi

Chiar dacă nu ne mai putem vizita familia și nu mai putem ieși în oraș cu prietenii, asta nu înseamnă că nu putem ține în continuare legătura cu ei. Programează-ți întâlniri virtuale prin aplicații precum Skype, FaceTime sau Zoom și asigură-te că nu pierzi nimic important din viața prietenilor tăi. De asemenea, platforme precum Netflix au introdus vizionarea simultană a aceluiași film, serial sau documentar pentru grupurile de prieteni, astfel că îți poți da întâlnire cu amicii la film fără a ieși din casă. 

Chiar dacă nu este o soluție ideală, va fi benefic pentru toți să vă simțiți în continuare conectați, să împărtășiți idei, să vă încurajați și susțineți reciproc, astfel încât relațiile voastre să devină și mai puternice până la finalul acestei perioade de autoizolare. 

Găsește-ți un nou hobby

Dacă nu mai știi cum să-ți umpli timpul liber zilele acestea, atunci o soluție poate fi să te apuci de o activitate pe care ai tot amânat-o sau să îți reiei un vechi hobby. Poate ți-ai dorit dintotdeauna să îți testezi talentul la desen sau pictură, poate preferi să faci puzzle-uri, să te apuci de scris, de citit sau de gătit ori să îți creezi propriul „wishboard'. 

Acum este cel mai bun moment pentru a pune în aplicare planurile amânate, în special pentru acele activități pe care le poți desfășura din confortul propriei tale case. Nu numai că te va face să te simți mai bine, dar pe măsură ce avansezi cu un proiect te vei bucura și de satisfacția pe care o ai atunci când începi să te pricepi la un lucru și să vezi cum capătă formă. 

Oricât de greu ne-ar fi să ne obișnuim cu noua rutină și noul mers al lucrurilor, cel mai important este să nu ne lăsăm pradă deznădejdii și să facem tot ce ține de noi pentru a ne îmbunătăți starea de spirit, a ne recăpăta optimismul și a trece cu bine peste această perioadă dificilă pentru toată lumea. 

Sursa foto: Andrea Piacquadio from Pexels

(P) Material publicitar realizat împreună cu Unitedway

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton