Cum să-ți pui personalitatea în valoare - metode la îndemâna ta

 bogdan.galca
.

Fii tu! Adică, pune-ți în valoare personalitatea, ca să fii diferită față de cei din jurul tău. Felul în care gândești, percepțiile tale despre oameni și despre lume, comportamentul tău, ceea ce simți, toate te definesc. Copleșită de griji, stresată că trebuie să rezolvi o mulțime de probleme la serviciu, că nu poți să nu ai grijă de familia ta, ajungi de foarte multe ori să te uiți pe tine. 

Aduni nemulțumirile și regretele. Ce-ar fi dacă, în loc să atingi un punct în care să nu mai poți suporta situația, să te oprești din când în când și să-ți pui în valoare propria personalitate? Gândește-te că poți deveni cea mai bună versiune a ta, folosindu-te de metode care îți sunt la îndemână. Iată, în cele ce urmează, câteva sfaturi utile în acest sens: 

Lasă întotdeauna o impresie bună

Respectul de sine nu trebuie neglijat niciodată, oricât de greu ți-ar fi. Alege întotdeauna ținute impecabile, care să îți reflecte personalitatea și care să fie potrivite contextului în care le porți, de la rochii si tunici dama, pantaloni, blugi, tricouri și cămăși, până la accesoriile pe care le asortezi cu acestea. Ai grijă ca lookul tău să fie mereu fresh și nu uita că impresia pe care o lași celor din jur este foarte importantă, în primul rând pentru starea ta de bine. Dacă tu nu te prețuiești suficient, nu te aștepta ca ceilalți să facă acest lucru în locul tău.

O bună impresie nu este legată doar de felul în care arăți, ci și de comportamentul pe care îl ai. Zâmbește, salută oamenii, răspunde-le politicoasă la întrebări, fii empatică și încearcă să ajuți ori de câte ori poți, chiar dacă e doar cu o vorbă bună. Ține-te de cuvânt și arată-le celor din jur că se pot baza pe tine atunci când au nevoie. 

Dezvoltă-ți abilitățile conversaționale

Abilitățile conversaționale îți vor pune în valoare personalitatea, pentru că vei ști cum să exprimi elegant și argumentat ceea ce gândești și simți. Este un proces care durează toată viața și căruia este bine să-i acorzi importanța cuvenită. Sunt anumite obiceiuri care te ajută în acest sens:

  • citește în fiecare zi – nu contează că reușești să citești doar o pagină, contează să fie un exercițiu constant;
  • dezvoltă-ți opinii argumentate – fii la curent cu tot ce se întâmplă în jurul tău și informează-te din cât mai multe surse; conturează-ți propriile opinii cu argumente solide;
  • învață să asculți – se spune că tăcerea e o artă; învață să-i asculți pe cei din jurul tău ca să descoperi alte perspective decât ale tale și să le demonstrezi celorlalți că îi respecți exact așa cum și tu vrei să fii respectată.

Fixează-ți obiective și realizează-le

Oamenii cu personalități puternice sunt motivați să devină cea mai bună versiune a lor. Fixează-ți obiective atât la nivel personal, cât și profesional, pentru a vedea care este potențialul tău și cum îl poți exploata mai bine. Ieși din zona de confort și acceptă provocările care te ajută să devii azi mai bună ca ieri și mâine mai bună ca azi. 

Fă-ți un plan de acțiune, cu deadline-uri și cu etape. Acordă-ți mici recompense pentru fiecare pas făcut înainte spre atingerea obiectivului final. În plus, nu e niciodată târziu pentru a învăța lucruri noi. Cu perseverență, vei reuși să ajungi acolo unde îți dorești. 

Acordă-ți timp doar pentru tine

Psihologii au evidențiat de-a lungul timpului cel puțin cinci motive pentru care este esențial să ai cel puțin puțin o pasiune pentru ceva și să-ți acorzi timp doar pentru tine. Iată care sunt argumentele lor legate de hobby-uri:

  • te ajută să-ți organizezi mai bine timpul – dacă te-ai înscris la cursuri de dans sau de teatru, după serviciu nu vei mai rezolva tot problemele legate de muncă, nu vei mai răspunde la mailuri, ci îți vei acorda timp ție;
  • te detașezi complet de alte lucruri – atunci când ești absorbită complet de ceea ce faci, pentru că îți place atât de mult, încât  pierzi noțiunea timpului, te detașezi cu adevărat de grijile care îți ocupă mare parte viață; sunt, practic, momente în care doar tu contezi, iar acesta este un mod excelent de a te descoperi mai bine;
  • comunici mai bine cu cei din jur – în general, un hobby nu te implică doar pe tine; dacă participi la diverse cursuri sau dacă mergi la concerte, de exemplu, ai posibilitatea să cunoști oameni noi și comunici mult mai bine cu ei, pentru că îți împărtășesc valorile și emoțiile;
  • ești interesantă – un hobby este unul dintre cele mai bune metode de a-ți pune în valoare personalitatea; devii interesantă pentru cei din jur, pentru că ieși din tipare și faci lucruri deosebite
  • te ajută să faci față stresului – este foarte important să-ți acorzi timp doar pentru tine, să te rupi de toate problemele și grijile și să reușești să faci ce îți place mai mult; cu cât îți acorzi mai mult timp ție, cu atât descoperi mai multe lucruri la propria persoană și îți vei dezvolta personalitatea în direcții pe care nici nu le bănuiești. 

Indiferent cât de multe probleme ai avea și cât de mari sunt responsabilitățile în raport cu ceilalți, nu uita că și tu meriți atenție, și tu ai o personalitate pe care ar fi bine să o pui în valoare și o dezvolți în fiecare zi. Prin urmare, acordă-ți timp pentru tine și învață să te apreciezi mai mult. 

Sursa foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Answear

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton