Cum să îți îngrijești tenul și pielea iarna

 Lupescu Anca
.

Cum îți îngrijești tenul și pielea iarna, când fața și mâinile tale sunt supuse frigului și vântului? Vremea rece, aspră și aerul uscat din interior în timpul iernii pot lăsa tenul într-o formă mai puțin ideală. Folosește aceste sfaturi pentru îngrijirea pielii pe timp de iarnă, astfel încât să îți poți menține pielea sănătoasă, hidratată și cu un aspect plăcut pe tot parcursul sezonului.

Cum să îți îngrijești tenul iarna

Îngrijirea pielii în timpul iernii necesită doar puțin timp și efort suplimentar, deoarece condițiile sunt destul de extreme pentru bariera noastră protectoare delicată. 

Cum eviți să ți se încrețească părul când e umiditate

Pielea este expusă elementelor: aerul rece, vântul aspru, soarele care se reflectă pe zăpadă. Umiditatea scăzută este obișnuită în climatele mai reci, furând umiditatea pielii în fiecare secundă a fiecărei zile. Iar în interior este lovită de căldură uscată.

Nu e de mirare că pielea noastră ajunge adesea să fie uscată, cu scuame și mâncărimi. Iar odată ce începe uscăciunea, pielea poate crăpa și sângera mai ușor. La fel cum buzele ți se crapă iarna, așa și tenul tău are de suferit, doar că semnele se văd mai puțin.

Aceste sfaturi te vor ajuta să prevenii acel rezultat inestetic și inconfortabil și să îți păstrezi pielea sănătoasă și strălucitoare pe parcursul lunilor de iarnă.

Ce să porți la prima întâlnire. Reguli de bază

Păstrează hidratarea pe care o ai. Uleiurile naturale pe care pielea ta le produce ajută, de asemenea, să o protejezi și să o menții sănătoasă. 

Este o idee bună să eviți băile și dușurile lungi și nici nu ar trebui să îți speli fața prea des. Atunci când o faci, folosește apă călduță, nu fierbinte. 

După baie sau duș, usucă-te și hidratează-te pe pielea umedă, atât pe față, cât și pe corp.

Grijă la umiditate

Reglează umiditatea din casă. Pentru a contracara efectele de uscare ale căldurii din interior, folosește un umidificator. Poți folosi un model portabil sau unul care se integrează în sistemul de încălzire existent. Umiditatea din aer va fi absorbită de pielea ta.

Cum să folosești autobronzat acasă. Aplicarea corectă

Adaugă umiditate din interior spre exterior. Creșterea aportului de apă te va ajuta să îți hidratezi pielea și tenul.

Nu uita de crema de protecție solară. Doar pentru că este frig afară nu înseamnă că soarele nu îți afectează pielea. Soarele care se reflectă pe zăpadă înseamnă că razele UV te lovesc din unghiuri suplimentare.

Hidratează-te în fiecare zi

Hidratează-ți bine pielea și tenul. Treci la o cremă hidratantă pe bază de ulei în timpul iernii; pielea ta va aprecia acest lucru. Ia în considerare tratamentele de hidratare profundă peste noapte, care pot ajuta zonele deosebit de uscate, cum ar fi mâinile, picioarele coatele, genunchii, obrajii și buzele. 

Cum asortezi geanta cu pantofii. Câteva reguli de bază

Acoperă cu mănuși de bumbac și șosete pentru a menține hidratarea toată noaptea.

Schimbă gelul de duș

Schimbă-ți gelul de duș și soluția de față. Este o idee bună să  schimbi gelul de duș și soluția de față cu unele mai hidratante pe timp de iarnă, în special dacă alegerea ta obișnuită conține ingrediente care usucă, cum ar fi acidul glicolic sau salicilic. 

Tonifiază și hidratează în termen de 30 de secunde de la terminarea curățării pentru a evita o deshidratare suplimentară.

Cum te îmbraci la nuntă. Ce stil să adopți în funcție de locație

Ai mai multă grijă. Pielea, iarna, este mai fragilă, așa că, dacă ai o afecțiune a pielii, cum ar fi eczema sau psoriazisul, asigură-te că eviți orice iritanți sau alergeni care știi că agravează afecțiunea.

Cu puțină atenție suplimentară, poți avea o piele moale, netedă și radiantă toată iarna.

Mergi la tratamente hidratante și aplică seruri pe bază de uleiuri. Le poți aplica doar pe zonele foarte uscate. Încearcă o cremă specială pentru pielea uscată sau pentru un ten foarte sensibil.

Sursa foto: Shutterstock.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton