Cum să-ți faci codițe împletite în față

 Lupescu Anca
.

Nu există nimic mai drăguț și mai amuzant decât codițele împletite, când vine vorba despre coafuri. Cele mai multe dintre coafurile cu codițe implică împletituri cu panglici și legături frumoase în față, sau orice răsuciri drăguțe și unice. Aceste coafuri au adesea un aspect complicat, dar sunt foarte simplu de făcut, potrivite pentru orice începător.

Ce sunt împletiturile?

Termenul de împletitură înseamnă împletirea a trei sau mai multe fire într-o singură unitate. Acest articol îți explică felul în care trebuie să împletești părul dar poți împleti și multe alte lucruri, inclusiv pâine, panglică și țesătură. Împletitură este termenul folosit pentru a descrie acțiunea de a face împletituri.

Mulți susțin că actul de împletit părul este o tradiție culturală care se transmite de la o generație la alta, fiecare punându-și propria sa semnătură. De multe ori, împletirea părului durează ore întregi.

Acest lucru este valabil și astăzi în multe case. O activitate preferată la petrecerile în pijamale ale multor fetițe este aceea de a le fi împletit părul de către o mamă sau o bunică care știe cum să facă această formă de artă.

Citește și: De ce sunt roșiile roșii

În trecut, oamenii comunicau adesea mesaje prin modul în care își împleteau părul. În timp ce stilul exact putea să difere în funcție de locație și etnie, oamenii puteau adesea să își spună statutul social și marital în funcție de modul în care își împleteau părul. Acest lucru era deosebit de util atunci când oamenii locuiau aproape unul de celălalt, dar nu vorbeau aceeași limbă.

Cu timpul, purtarea împletiturilor a devenit o tradiție culturală în cadrul unor grupuri și era considerată un sentiment de mândrie etnică. În unele cazuri, dacă o persoană care nu aparținea etniei respective alegea să își poarte părul într-un anumit stil, era posibil ca aceasta să fi fost chiar urâtă de persoanele dintr-o anumită rasă.

Istoria și originile împletiturilor

Nimeni nu știe cu exactitate de unde a început tradiția împletiturilor de păr. De fapt, arheologii cred că oamenii au început să își împletească părul cu peste 25.000 de ani în urmă. În unele zone, era o modalitate de a păstra părul îngrijit, în timp ce în alte zone, practica de a crea împletituri are o mare importanță culturală.

În Austria, arheologii au dezgropat o statuie pe care au numit-o Venus din Willendorf, cu părul împletit, despre care cred că are o vechime de peste 25.000 de ani.

Picturile rupestre din Epoca de Piatră descoperite în platoul Tassili din Sahara, Africa, înfățișează o coafură asemănătoare cu cea a împletiturilor. Arheologii cred că aceste picturi datează de aproximativ 5.500 de ani. Dovezi similare provin din Cornul Africii, iar arheologii cred că aceste picturi datează de cel puțin 4.500 de ani.

Citeşte şi: Alimentele care scad pofta de mâncare

Alte statuete, cum ar fi Brassempouy din Franța și Kostienki din Rusia, indică faptul că oamenii își împleteau părul în întreaga lume încă din epoca bronzului.

Cele mai vechi exemple de păr uman provin din Danemarca. Aceste corpuri, pe care le poți vedea din multe țări din nordul Europei, inclusiv Germania, Irlanda, Olanda și Anglia, au fost conservate, așa că sunt într-o formă fantastică, având în vedere că au o vechime de aproximativ 2.500 de ani.

Arheologii cred că Femeia Elling a murit în jurul anului 280 î.Hr. și că avea părul împletit. Coafura ei începea cu o coadă de cal împărțită în șapte părți la nivelul decolteului. Apoi, cele șapte șuvițe erau împletite împreună înainte de a se uni aproape de capăt pentru a forma două codițe.

Împletiturile la vikingi

Bărbații și femeile vikinge își purtau părul împletit. Bărbații vikingi purtau, de obicei, un mullet inversat și își strângeau părul liber din vârful capului într-o împletitură. Fetele vikinge își purtau adesea părul liber până când se căsătoreau. Apoi, părul era împletit în vârful capului.

În Japonia, în anii 1500 și 1600, se aștepta ca femeile să își împletească părul și să îl adune în vârful capului. Se credea că greutatea părului le împiedica pe femei să gândească prea mult, deoarece gândirea era treaba bărbaților. 

Împletiturile în Japonia

Oamenii din Japonia credeau, de asemenea, că părul unei femei ar putea prinde spiritele strămoșilor lor morți. Prin urmare, femeile își tăiau adesea împletiturile și le lăsau în casele de cult. Dacă mergi la Templul Higashi Hongan-Ji din Kyoto, Japonia, poți vedea un exemplu lăsat de femeile credincioase care și-au tăiat părul lung înainte de a-l împleti împreună pentru a forma o singură șuviță.

Citește și:Ce alimente sunt interzise în cuptorul cu microunde.Aparatul riscă să explodeze

Părul împletit era, de asemenea, semnificativ în multe culturi amerindiene. Mulți oameni credeau că persoanele care își lăsau părul lung aveau o legătură mai puternică cu supranaturalul. Prin urmare, în multe triburi, se organiza o ceremonie specială atunci când un copil se tundea pentru prima dată. Apoi, părul era păstrat împletit și nu se mai tăia niciodată.

Tipuri de împletituri

Una dintre cele mai simple împletituri de realizat este o împletitură simplă cu trei șuvițe. Pașii pentru această împletitură sunt foarte simpli. Începe prin a împărți părul în trei părți egale. Apoi, trage șuvița din dreapta în mijloc și mută șuvița din stânga în centru. Continuă să împletești până când ai tot părul în împletitură. Apoi, ține capătul și leagă-l cu un elastic. 

Împletituri franțuzești

Împletitura franțuzească nu a început în Franța, ci lanțul muntos Tassili n’Ajjer din Algeria. Războinicii celți purtau adesea această coafură creată prin adăugarea de fiecare dată a câte unei șuvițe de păr înainte de a face împletitura. 

Acest stil care începe sus pe cap și continuă până la capătul părului a devenit numit împletitură franțuzească după ce revista Arthur’s Home Magazine a publicat în 1871 o povestire scurtă în care un soț îi spune soției sale să își aranjeze părul în noul stil franțuzesc. De fiecare dată când pui părul la mijloc, asigură-te că adaugi puțin păr neîmpletit la șuvița din mijloc.

Împletitură stil frânghie

Împletitura frânghie este poate chiar mai simplă decât clasica împletitură în trei șuvițe și este ușor de realizat. Începe prin a îți împărți părul în două șuvițe. Apoi, răsucește de două ori șuvița din dreapta și adu-o peste șuvița din stânga. Răsucește noua șuviță din dreapta și adu-o peste cealaltă. Continuă să răsucești și să rotești până când rămâi fără păr și prinde-l cu un elastic.

Citește și: Patru diete de slăbit, recomandate femeilor peste 50 ani

O altă variantă este să începi prin a prinde două șuvițe de păr aproape de vârful capului și răsucește-o pe fiecare de două ori în sensul acelor de ceasornic. Încrucișează șuvița din dreapta peste cea din stânga și încorporează o parte din părul din partea stângă a capului în șuvița din dreapta. 

Răsucește din nou ambele șuvițe și încrucișează-le una peste cealaltă. Încorporează păr nou în șuvițe de fiecare dată când le încrucișezi. Continuă până când rămâi fără păr pe fiecare parte a capului. Completează look-ul împletind părul rămas și prinzându-l cu un elastic.

Împletitură olandeză

Oamenii care au emigrat în Olanda din Africa de Sud au creat împletitura olandeză pentru a-și proteja scalpul de soarele arzător. Este o opțiune excelentă mai ales pentru persoanele cu părul creț care iubesc împletiturile. Această împletitură se mai numește și împletitură franceză inversată.

 Spre deosebire de împletitura franțuzească, împletești noi șuvițe de păr sub fiecare șuviță, în loc să le împletești peste, așa cum se întâmplă în împletitura franțuzească. După ce ai încorporat părul lateral, poți termina această coafură fie cu o coadă de cal, fie cu o împletitură obișnuită.

Împletitură coadă de pește

Împletitura în coadă de pește își are originea în Africa și nu este o împletitură propriu-zisă, deoarece împarți părul în doar două secțiuni. În timpul secolului al XIX-lea, a fost numită împletitură grecească. Poți face această coafură în secțiuni mici, trecând în mod constant părul pe partea cealaltă înainte de a schimba cele două șuvițe principale. Poți purta acest tip de împletitură în mai multe moduri diferite. Poți strânge părul lejer în centru, dacă ai părul lung, înainte de a începe împletitura. 

Cum să-ți faci codițe împletite în fața

Spală-ți părul pentru a obține cele mai frumoase și strălucitoare codițe. Lasă-l să se usuce la aer sau folosește un uscător de păr pentru a usca părul. Piaptănă-ți părul pentru a nu se încurca în acest proces. 

Cea mai complicată parte a coafurii constă în acești câțiva pași:

  • Folosește partea din spate a pieptenelui pentru a face o linie dreaptă pe cărare, din față până în spate. Separă-ți părul în segmente egale folosind un pieptene cu dinți fini.
  • Împarte-l în două secțiuni identice și piaptănă-l pentru a nu fi încurcat. 
  • Acum urmează procesul de împletitură.  Alege o parte și separă un mic segment de păr lângă frunte.
  • Distribuie părul în trei șuvițe egale și începe să pui un segment de păr peste celălalt, formând o împletitură regulată.
  • Pur și simplu încrucișează șuvița din dreapta în centru, iar apoi încrucișează partea cea mai din stânga în centru.
  • Efectuează acești pași din nou și unește mai mult păr în timp ce continui să împletești până termini părul. Securizează cu un elastic de păr.

Stilizarea finală a celor două împletituri poate fi realizată cu acești pași:

  • Adaugă puțin fixativ pe cozi, dar dacă acestea sunt prea subțiri, trage de împletituri spre exterior, pentru a îi oferi puțin volum și dimensiune.
  • Aplică un ser sau ulei pe vârfurile codițelor împletite. Folosind pieptănul și puțin fixativ, fixează orice fire de păr rebele care ies din cărare. 

Citește și: Ce alimente te ajută să scapi de celulită

Sursa foto: Shutterstock.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton