Cum să faci shopping inteligent. 5 metode prin care te poți bucura de reduceri în magazine

 Alina Dan
.

La cumpărături, îți poți permite mai multe din lucrurile pe care le dorești. Ai nevoie doar să cunoști câteva trucuri folosite de adeptele cumpărăturilor „deștepte'. Primul pas pentru smart shopping este informarea, fără de care nu poți lua cele mai bune decizii pentru tine și bugetul tău. Uite cum ne putem inspira din recomandările pasionatelor de smart shopping ca să prindem mai multe reduceri:  

Folosește alerte de preț

Dacă îți dorești prețuri bune, trebuie să renunți la cumpărăturile impulsive și să pui la punct un sistem. Ar trebui să îl folosești de fiecare dată când urmează să faci cumpărături mai costisitoare sau mai puțin urgente. Atunci când urmează să cumperi haine, electrocasnice, mobilă sau decorațiuni, alege produsele online, însă nu le cumpăra imediat. Unele magazine îți permit activarea unei alerte de preț, astfel încât vei fi anunțată pe email că a avut loc o reducere la un produs. După câteva achiziții de acest tip, vei fi economisit suficient încât să îți permiți ceva în plus.

Alege-ți cu grijă cardul de cumpărături

Dacă ai nevoie de un card de cumpărături, alege unul care îți oferă cât mai multe beneficii. Cele mai convenabile sunt sistemele de puncte. De exemplu, folosind cardul Star, primești puncte pe care le poți folosi pentru a cumpăra alte bunuri sau servicii. Astfel de carduri de cumparaturi îți pot aduce reduceri însemnate: în magazinele partenere Star, primești până la 15% din valoarea produsului cumpărat în puncte Star.

Beneficiază de cupoane în mod automat

Această sugestie te va ajuta mai ales dacă faci cumpărături online de pe site-uri din străinătate. Nu ne referim la cupoane fizice, care trebuie decupate din reviste, ci la cupoane digitale. Mai exact, îți poți instala o extensie de browser care face acest lucru pentru tine. Sunt mai multe servicii de acest tip disponibile; Lifehacker oferă ca exemple extensii precum Honey și Cently. Cum funcționează? Înainte să trimiți o comandă, extensia respectivă te notifică dacă poți folosi un cupon pentru magazinul respectiv. Astfel, economisești bani, dar și timp, pentru că nu mai trebuie să cauți cupoane niciodată.

Economisește pentru momentul potrivit

Există perioade din an în care vei găsi mult mai multe oferte bune. Pentru electronice și electrocasnice, acea perioadă este cu siguranță Black Friday. Dacă te interesează reducerile la haine, ideal ar fi să nu cumperi haine de sezon. Poți beneficia de reduceri masive dacă îți cumperi paltonul și cizmele primăvara, iar rochii de vară toamna. E bine să fii atentă și la tendințe, ca să nu faci compromisuri. Astfel, te poți feri de hainele care se demodează repede.

Fii loială față de câțiva retaileri

Majoritatea magazinelor își vor condiționa ofertele și reducerile de preț în funcție de cât achiziționezi. Cu cât cumperi mai mult, cu atât te poți bucura de reduceri mai mari. Discountul procentual este doar un tip de reducere folosit de magazine pentru loializarea clienților. Mai există și discounturi bazate pe valori absolute, în care ți se oferă o sumă fixă pentru cumpărături în magazinul respectiv. Atunci când cumperi online, poți scăpa de achitarea costului de transport, dacă faci cumpărături peste un anumit prag valoric. De aceea, loialitatea față de câteva magazine poate fi foarte benefică.

Există însă un beneficiu care nu ar trebui să te entuziasmeze; din contră, e posibil chiar să te îndemne să irosești bani fără să realizezi. Este vorba de cadourile pe care le primești atunci când cumperi de o anumită sumă. Acestea sunt de obicei lucruri pe care nu le-ai cumpăra, deci e foarte posibil să nu ai cu adevărat nevoie de ele. Mai mult, aceste cadouri te-ar putea tenta să adaugi în coșul de cumpărături chiar mai multe lucruri de care nu ai nevoie, numai ca să atingi suma la care se activează promoția.  

Sursă foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton