Cum să ai mai multă grijă de tine și să fii cea mai bună versiune a ta în această primăvară

 bogdan.galca
.

Dacă te-ai pus mereu pe un plan secund sau terț, e timpul să îți iei revanșa și să ai și mai multă grijă de tine. Și cum primăvara este anotimpul reînnoirii, al înfloririi, ai putea să faci câteva schimbări favorabile ție.  Nu înseamnă că nu le vei acorda timp și celor dragi, ci că, de data asta, îți direcționezi atenția și asupra ta. 

Dacă nu ai idei sau efectiv nu știi cu ce ai putea să începi, venim cu câteva propuneri menite să te ajute în acest sens:

Schimbarea garderobei

În această primăvară, se poartă imprimeurile florale și albastrul clasic, galbenul șofran, precum și toată gama de tonuri nude. Pentru că stai mai mult timp acasă, poți să îți cumperi online câteva haine la modă pe care să le poți asorta cu mai multe piese vestimentare.  Esențial este să mizezi pe ceea ce te avantajează. De exemplu, dacă nu ai o talie bine definită, mizează pe rochii croite în „A', pe cămăși și tricouri, pe fuste plisate care au revenit în forță în tendințe, și nu pe haine mulate, care îți pot accentua micile imperfecțiuni.

Tratarea afecțiunilor vechi

Dacă ai tot amânat să mergi la un ortoped pentru „durerea surdă' a unei încheieturi, nu ai mai trecut pe la dermatolog pentru a scăpa de petele hiperpigmentare, tolerezi deviația de sept pe care o ai din copilărie, deși necesitatea rinoplastiei este evidentă, e timpul să ai mai multă grijă de tine. E de preferat să tratezi afecțiunile vechi pentru a preveni cronicizarea lor și alte efecte adverse. Nu apela la automedicație și nu te baza pe creme cu efecte miraculoase, sprayuri nazale sau geluri antiinflamatoare, ci apelează la un specialist.

Ritualuri de înfrumusețare

Baia cu aburi pentru ten, scrubul cu zaț de cafea sau mălai, masca pentru păr cu miere și gălbenuș de ou, masajul feței cu un mix de ulei de măsline, fiole cu vitamina A și unt de shea sunt tratamente de înfrumusețare ieftine, aflate la îndemâna oricărei femei. Poți să ți le prepari singură acasă și să nu mai cheltui bani la saloane de înfrumusețare. Pielea de bebeluș și, implicit, luminos sau părul mătăsos nu sunt imposibil de obținut, mai ales dacă perseverezi cu aceste remedii.

Automatizarea treburilor casnice

Copiii tăi nu își vor aminti când vor fi adulți de parchetul care lucea de curățenie, nici de faptul că toate hainele erau așezate la linie, iar vasele erau mereu spălate și la locul lor. Tocmai de aceea, încearcă să petreci cât mai mult timp de calitate cu ei, implică-te în activitățile lor, încearcă să comunici mai mult cu fiecare dintre ei. O soluție ar fi să automatizezi treburile casnice. Folosește cât mai multe obiecte electrocasnice care să eficientizeze procesele gospodărești: un robot de bucătărie, un aspirator cu jet de aburi, o stație de călcat, o mașină de spălat. 

A te pune pe primul loc nu este un gest de egoism, ci o conștientizare a faptului că meriți tot ce e mai bun. În plus, dacă tu ești fericită, încrezătoare în tine și sănătoasă, toți cei din jurul tău – mai ales membrii familiei tale vor fi bine. 

Sursă foto: unsplash.com

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Cronos Med

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton