Cum să faci zăpadă artificială pentru decorațiunile de Crăciun 

 Lupescu Anca
.

Zăpada artificială este foarte ușor de făcut și îți poți decora casa cu ea sau poți să faci o mulțime de decorațiuni de Crăciun. Ți-am pregătit mai multe metode de a face zăpadă artificială pe care să le încerci iarna aceasta.

Cum să faci zăpadă artificială pentru decorațiunile de Crăciun 

Cu ingrediente din bucătărie

  • Amidon de porumb
  • Bicarbonat de sodiu
  • Apă

Într-un bol, amestecă împreună cantități egale de amidon de porumb și bicarbonat de sodiu. Cu acest raport simplu de 1:1, vei putea face câtă zăpadă falsă vrei. Poți începe cu 250 g de amidon de porumb și 250 g de bicarbonat de sodiu.

După ce s-au combinat, introdu treptat o cantitate foarte mică de apă în castron și amestecă cu mâinile. Adaugă încă puțină apă – doar câteva picături pe rând – până când ajungi la o consistență bună.

 Nu mai adăuga apă atunci când amestecul începe să își păstreze forma, dar se sfărâmă atunci când este apăsat (ca zăpada).

Acum poți folosi zăpada! Poți face un om de zăpadă mic, poți folosi forme de prăjituri pentru a face steluțe sau omuleți și te poți distra alături de copii jucându-vă cu această pastă fărâmicioasă.

Ce ar trebui să faci dacă zăpada este prea uscată sau prea lichidă?

Aceasta este o rețetă foarte ușoară, așa că, dacă zăpada este prea uscată, mai adaugă pur și simplu câteva picături de apă.

Citește și: Ce alimente să nu bagi în cuptorul cu microunde

Dacă este prea lichidă, poți adăuga mai multă făină de porumb și bicarbonat de sodiu (în cantități egale) pentru a echilibra amestecul.

Zăpadă falsă cu cremă de ras

  • Bicarbonat de sodiu
  • Cremă de ras
  • Farfurie sau recipient (în care să amesteci totul)

Toarnă bicarbonatul de sodiu într-un recipient de plastic cu capac.

Adaugă puțină cremă de ras și frământ-o în bicarbonat.

Adaugă mai multă spumă de ras, amestecă și repetă, până când amestecul are consistența zăpezii.

Zăpada falsă devine ușoară și se va simți ca niște fulgi, și va lăsa foarte puține reziduuri pe mâini atunci când este complet amestecată.

Zăpadă falsă pentru decorațiuni

Ai nevoie doar de vată. Rupe bucățele mici sau întinde vata ori modeleaz-o într-un om de zăpadă.

Imită ninsoarea cu fulgi de săpun solid sau fulgi de piure instant. Pentru a o face mai fantezistă, combină 960 ml de fulgi, 320 g de amidon lichid, câteva picături de colorant alimentar albastru și sclipici.

O altă modalitate este să faci găuri în hârtie. Cu aparatul special de făcut găuri în hârtie pentru a fi atașate la dosare, fă găuri mici din hârtie albă și folosește cercurile perforate ca zăpadă. Aceasta funcționează cel mai bine atunci când este suflată în fața unui ventilator.

Citește și: Alimente bogate în calciu.Pe ce loc este spanacul

Sau poți adăuga zăpadă falsă la globurile de zăpadă. Pentru a umple din nou un glob de zăpadă

O altă soluție este să faci o glazură sclipitoare pentru mici proiecte de artizanat. Amestecă 60 ml de sare de bucătărie și pudră de talc. 

Pulverizează suprafața cu lipici. Presară amestecul sclipitor pe lipiciul umed și lasă să se usuce.

Ori poți amesteca apă cu făină sau bicarbonat de sodiu. Începe cu făină albă sau bicarbonat de sodiu. Adaugă apă câte o lingură mică pe rând, amestecând cu o furculiță. După ce ai format o pastă, acoperă podeaua unei mici scene de iarnă. Poți modela aceasta în dealuri și pante înzăpezite cu mâinile. Mai presară făină deasupra, odată ce ai terminat.

Zăpadă falsă din scutec

Combină poliacrilatul de sodiu cu apă. Taie un scutec de unică folosință și scoate granulele albe; acestea sunt făcute din poliacrilat de sodiu. Îl poți cumpăra, de asemenea, sub formă de pulbere sau granule de la secțiunea de tratare a solului dintr-un magazin de articole de grădinărit. 

Citește și: Piramida alimentelor.Care sunt grupele de alimente pe care trebuie să le consumăm

Pulberea face „zăpadă” pufoasă, în timp ce granulele creează „zăpadă” afânată. Amestecă în apă puțin câte puțin până când obții consistența dorită

Aceasta poate arăta mai realist dacă o pui în congelator.

Dacă se usucă, adaugă mai multă apă. Dacă vrei să rămână uscat, redu cantitatea de apă și adaugă sare.

Vopsea

Sau dacă nu vrei să te complici, stropește suprafața cu vopsea albă. Poți folosi vopsea pentru a face ca o suprafață să arate ca și cum ar fi fost acoperită cu zăpadă. Înmoaie o periuță de dinți veche în orice tip de vopsea albă. 

Ține degetul mare pe peri, cu fața spre suprafață. Freacă ușor periile pentru a pulveriza vopseaua pe suprafață.

Citește și: Alimente bogate în proteine.De ce sunt importante în alimentație

Vei obține stropi albi care imită zăpada. Așa poți face decorațiuni de Crăciun superbe. 

Dacă vrei să faci fulgi de nea pe ferestre, cel mai bine ar fi să cumperi un spray de „zăpadă' ca să poți curăța geamurile ușor.

Sursa foto: Pixabay

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton