Cum devii un bun renegociator față în față cu superiorul tău

 bogdan.galca
.

Ai muncit mai mult, programul în ultimele luni a devenit extrem de solicitant, iar efectuarea orelor suplimentare, necesare. E timpul să îți renegociezi salariul și, odată cu acesta,  bonusurile. Un superior te va vedea exact prin optica impusă de tine.

Dacă organigrama de la muncă a suferit modificări în timpul pandemiei și dintr-odată atribuțiile tale s-au extins, iar fișa de post a devenit mult mai stufoasă, e timpul să ceri o renegociere salarială. E dreptul tău să soliciți ceea ce ți se cuvine în condițiile în care efortul e unul mult mai susținut.

Dacă până acum erai mulțumit cu modul în care erai remunerat, acum e momentul să îți iei inima în dinți și să porți o discuție serioasă cu managerul tău. Până la urmă, cei din jur, inclusiv superiorii, te văd prin ochii tăi, iar dacă tu pari resemnat, nimeni nu va lua atitudine.

Așadar, iată cum să te pregătești pentru negociere, fără doar și poate o artă căreia foarte mulți specialiștii i-au dedicat studii susținute.

Evidențierea punctelor tale forte

Înainte de a te apuca să ceri orice, e bine să îți iei interlocutorul prin surprindere. Ia calea directă, însă alege-ți cuvintele cu atenție și fii diplomat. Nu adopta un ton superior, ca și cum ți s-ar cuveni orice. Evidențiază faptul că în ultimele luni ai muncit mai mult, telemunca a presupus și multe ore suplimentare, acoperirea mai multor sarcini, iar în situația dată, ceea ce te-ar putea motiva să continui sunt câteva măsuri prin care superiorii isi pot arata recunostinta.

Argumentarea susținută

Impulsionarea motivației poate fi realizată prin oferirea bonusurilor extrasalariale – ai putea să dezvolți acest deziderat în fața șefului, folosindu-te de argumente solide. Poți puncta că, deși pentru unii angajați acestea nu sunt atât de importante cât timp primesc un salariu decent, în cazul tău, aceste avantaje te ajută să îți canalizezi mult mai bine energia către ceea ce ai de făcut. Astfel, un voucher de vacanta te va ajuta să ajungi într-o destinație relaxantă, chiar dacă nu departe de casă, pentru ca mai apoi să te întorci la muncă cu un suflu nou. Nu e vorba de un moft, ci de o nevoie de-a ta, și ții mult să fie satisfăcută. În același timp, acoperirea unei asigurări medicale private îți va oferi un confort mental sporit. Astfel, vei avea suficiente motive de a-ți face investigații amănunțite, inclusiv analize de sânge pentru a determina eventualele carențe în organism. Astfel, le vei putea corecta din timp, având o stare fizică și emoțională optimă pentru a-ți desfășura activitatea.

Prezentarea câtorva strategii de dezvoltare

Dacă ești vizionar în domeniul tău, acest punct nu ar trebui să reprezinte pentru tine o dificultate, ci mai degrabă o provocare și încă o ocazie de a te face remarcat. E de preferat ca atunci când ajungi într-o etapă de renegociere la job, să vii și cu câteva strategii care ar putea fi implementate în folosul companiei. De exemplu, poate te-ai gândit la un parteneriat avantajos, la o metodă de promovare a serviciilor sau produselor finale, la achizitionarea unui tool sau a unui serviciu de externalizare care poate eficientiza munca angajaților. 

Chiar dacă nu vei obține ce ți-ai propus a doua zi, măcar ai făcut primul pas în acest sens, iar într-un orizont scurt de timp, revendicările tale, bine negociate, vor fi luate în seamă. Până la urmă, nu e de datoria unui superior să sesizeze faptul că tu muncești mai mult și că ai merita să fii recompensat. Întreg procesul depinde doar de tine.  

Fără doar și poate, 2021 a fost așezat de noi toți sub un indice al speranței, după o perioadă dificilă, caracterizată prin nesiguranță, însingurare, restricii, teamă și imprevizibilitate. E greu să controlezi ceea ce se întâmplă la nivel macro în jurul tău, dar observația nu este valabilă în tot ceea ce ține de tine.

Sursa: unsplash.com

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Up Romania

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton