Credit de nevoi personale pentru transformarea podului casei? Sfaturi și idei din partea specialistului Home & Deco

 advertising.ringier
.

Un credit de nevoi personale, indiferent de valoarea acestuia sau dacă este acordat de o instituție bancară sau nebancară, poate contribui la realizarea unui proiect reușit de renovare a locuinței. Mai mult, te poate ajuta să transformi anumite spații care nu erau locuite: de exemplu, podul casei poate deveni living, dormitor, birou, bucătărie, baie sau cameră de hobby.

„Transformarea unui pod într-o mansardă locuibilă este o idee pe cât de provocatoare, pe atât de solicitantă. Însă, acest demers aduce după sine multiple avantaje, mai ales atunci când familia devine mai numeroasă și sunt necesare mai multe încăperi', afirmă specialistul în Home & Deco Elena Vîrlan pe blogul Provident.ro.

Este bine să faci economii înainte de un proiect de renovare, dar pentru lucrările mai ample este posibil să ai nevoie și de un credit. 

Provident Financial România, una dintre cele mai importante instituții financiare nebancare de la noi din țară, la care poți apela pentru un credit de nevoi personale de tip IFN, pe termen scurt sau mediu, ne oferă astfel, câteva sfaturi utile privind transformarea podului casei într-un spațiu locuibil.

În primul rând, trebuie să iei în considerare că transformarea podului presupune mai multe etape, iar unele pot fi destul de costisitoare, cum ar fi izolarea și realizarea tâmplăriei. Estimarea cat mai precisă a bugetului este foarte importantă atunci când demarezi un astfel de proiect, mai ales dacă te bazezi pe un credit de nevoi personale.

Cu toate acestea, înainte de orice, este absolut necesar să stabilești, alături de o echipă de specialiști în domeniu, dacă structura casei tale permite renovarea și schimbarea destinației podului. Asigură-te că ai obținut toate aprobările necesare de la autorități, înainte de începerea unui proiect care presupune și dărâmarea unor ziduri. Asigură-te că realizezi planul de compartimentare cu un proiectant/arhitect, iar în această fază vei stabili inclusiv ce funcții va îndeplini noua suprafață locuibilă.

„ Compartimentarea spațiului se va face în funcție de toate aceste detalii stabilite de proprietar împreună cu structuristul/arhitectul și ține cont și de poziția surselor de lumină naturală. Un detaliu important este accesul către mansardă. Ia în calcul faptul că mansarda poate avea atât o scară în interiorul locuinței, cât și o cale separată de acces (exterioară), prin care mansarda devine un spațiu autonom.' – Elena Vîrlan, specialist Home & Deco

Consolidarea podelei, cu ajutorul unor grinzi suplimentare, reprezintă o altă etapă extrem de importantă. În unele situații, poate fi necesară inclusiv consolidarea fundației sau refacerea completă a acoperișului. De obicei, cu cât casa este mai veche, cu atât mansardarea podului presupune o investiție mai mare.

Hidroizolarea, la rândul ei, este esențială în procesul de transformare a podului într-un spațiu locuibil, contribuind la împiedicarea oricărei infiltrări a apei și la termoizolarea spațiului, pentru a menține temperaturi optime pentru a locui, atât pe timp de iarnă, cât și pe timp de vară.

În ceea ce privește amenajarea interioară a spațiului (finisare, mobilare, utilare cu aparate electronice și electrocasnice), acest aspect ține strict de gusturile personale ale fiecăruia. Având în vedere că amenajarea interioară ne poate influența starea de bine, asigură-te că aloci suficiente fonduri pentru aceste detalii. Poți folosi, de exemplu, un credit de nevoi personale special pentru aceasta ultima misiune.

Cu toate acestea, specialistul Home & Deco, ne atrage atenția asupra faptului că este indicat ca planul de amenajare să includă poziționarea elementelor decorative și a aparaturii încă de la bun început, pentru a stabili eficient poziția prizelor și a întrerupătoarelor.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton