Cinci cauze surprinzătoare ale acneei la adulţi

 bogdan.galca
.

Problemele cu acneea sunt frustrante, indiferent de vârsta la care apar, dar pot fi deosebit de jenante pentru adulți. Din păcate, acneea poate apărea uneori până la 30, 40 și chiar la 50 de ani. Uneori, este chiar posibil să nu suferi de acnee în adolescență, dar să te confrunţi cu această problemă mult mai târziu în viață.

Chiar dacă ai o rutină de îngrijire a tenului perfectă, tot poţi să te confrunţi, fie şi ocazional, cu episoade acneice care, aparent, nu au nicio cauză evidentă. Dacă ai încercat toate metodele pentru a scăpa de inesteticele coşuri, dar fără succes, iată care sunt cele cinci cauze surprinzătoare ale acneei la adulţi. 

Faţa de pernă

O cauză simplă a episoadelor acneice, dar ușor de uitat, este, de fapt, faţa ta de pernă. Dacă nu o schimbi frecvent, acumularea de sebum de pe piele și din păr se poate transfera înapoi pe piele și poate avea drept rezultat apariţia coşurilor. Feţele de pernă din bumbac sunt foarte bune, dar reţin umezeala, şi asta este o problemă mai ales vara când transpirăm destul de mult în timpul nopţii, creându-se un mediu propice dezvoltării bacteriilor care se răspândesc pe piele. O soluție facilă la această problemă este spălarea şi schimbarea fețelor de pernă la fiecare două sau trei zile.

Ustensilele de machiaj

O altă chestiune de care multe dintre noi uităm este curăţarea şi înlocuirea ustensilelor de machiaj. De asemenea, poţi investi într-un detergent special pentru pensule si aplicatoare de machiaj pentru a te asigura că sunt perfect curate atunci când le foloseşti pe piele. Dacă nu sunt curăţate frecvent şi uscate bine la aer, aceste instrumente, care în mod obişnuit te ajută să devii mai frumoasă, vor funcţiona împotriva ta. Resturile de pudră, fond de ten, sebum de pe piele rămase în ele le pot transforma într-un adevărat paradis al bacteriilor, care odată ajunse pe pielea ta provoacă apariţia coşurilor.

Produsele pentru păr

Este posibil să nu îţi fi dat seama, dar produsele pentru păr pot fi o cauză frecventă a episoadelor acneice. În această categorie intră șamponul, balsamul, dar şi  produsele de coafat. În special, sulfații pot fi problematici pentru persoanele care suferă de acnee. Sulfaţii sunt agenții de curățare prezenți în majoritatea șampoanelor și balsamurilor și pot pătrunde în pori în timp ce îţi speli părul, rezultând pori înfundați pe spate, piept, față sau frunte, pe linia părului. Diferite ingrediente din alte produse precum șamponul uscat, fixativul, sprayurile de strălucire sau volum și uleiuri de păr pot cauza acelaşi tip de probleme. O soluție simplă este să te speli pe păr ţinând capul înclinat pe spate, astfel încât şamponul să nu ia contact cu faţa. De asemenea, atunci când foloseşti balsamul sau alte sprayuri pentru păr, îţi poţi proteja faţa folosind o coală de hârtie. 

Medicamentele

Unele medicamente au ca efect secundar apariţia acneei sau agravarea acestei probleme. Dacă ai reuşit să corelezi începerea unui tratament cu un episod acneic, optim ar fi să te adresezi unui dermatolog care este în măsură să îţi propună soluţii adecvate pentru tenul tău, dar luând în considerare şi alte aspecte care ţin de sănătatea ta. 

Stresul

Deși toate știm că stresul poate provoca probleme de sănătate, multe dintre noi nu știu că acneea este una dintre ele. Cortizolul care este eliberat în organism atunci când eşti stresată este un factor important în cazurile de acnee. Cortizolul stimulează puternic glandele noastre sebacee, ceea ce înseamnă pori înfundaţi şi coşuri. Chiar dacă nu este întotdeauna simplu, atât pentru starea ta de sănătate generală, cât şi pentru frumuseţea pielii tale, trebuie să găseşti modalitatea de a scăpa de stres. Fie că este vorba de câteva minute de yoga, o plimbare în parc sau o ieşire în oraş cu prietenele, asigură-te că îţi oferi în mod frecvent momente de relaxare.

Acneea nu este o problemă fără rezolvare, dar este mult mai uşor atunci când putem identifica rapid cauza. Dacă nici pentru tine nu e foarte clar care ar putea fi cauzele pentru unele episoade acneice, ţine cont de aspectele menţionate mai sus şi este foarte posibil să-ţi rezolvi problema mai repede decât crezi!

Sursa foto : Pexels.com

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Sephora

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton