Cele mai populare evenimente sportive din întreaga lume 

 Lupescu Anca
.

Pe lângă Campionatul Mondial de Fotbal sau Cupa Mondială FIFA, există o mulțime de alte evenimente populare în întreaga lume.  De la curse de cai la meciuri cricket sau Formula 1. Dare care sunt cele mai mari turnee sportive și care sunt bătăliile care absorb cei mai mulți bani și atrag cei mai mulți fani?

Cele mai populare evenimente sportive din întreaga lume 

Evenimentele sportive pot fi iubite de toată lumea, dar nu sunt la fel de populare. Americanii nu ratează niciodată Super Bowl, europenii sunt trup și suflet pentru echipa preferată la Cupa Mondială, iar britanicii sunt fani înfocați cricket.

Dar, care sunt cele mai urmărite evenimente sportive din lume, conform cifrelor? 

Jocurile Olimpice

Cea mai mare audiență TV: 4,7 miliarde (Jocurile Olimpice de vară)

Jocurile Olimpice, care durează în total între 16-17 zile, sunt, din punct de vedere istoric, cel mai urmărit eveniment sportiv din lume.

Prima ediție a Jocurilor Olimpice de vară a avut loc la Atena, în Grecia, la 6 aprilie 1896. Evenimentul a intrat în istoria transmisiunilor în 1936, când fanii sportului au avut ocazia să urmărească în direct Jocurile în 25 de săli speciale de vizionare din Potsdam și Berlin. 

Câte zile are postul Crăciunului și de ce se ține zi de post negru în Ajunul Crăciunului

Decenii mai târziu, în 2008, un număr record de 4,7 miliarde de telespectatori au urmărit Jocurile Olimpice de la Beijing.

Cele mai vizionate Jocuri Olimpice de iarnă au fost Jocurile de la Beijing din 2022, cu aproximativ 2 miliarde de telespectatori din întreaga lume. 

Box

Cea mai mare audiență TV: 4,6 milioane de achiziții PPV

Boxul, ca sport, a fost pe scena principală încă de la Jocurile Olimpice din Grecia Antică, în 688 î.Hr. 

Cea mai mare încasare din box a fost meciul dintre Floyd Mayweather și Manny Pacquiao din 2015. 

Acest eveniment sportiv major a fost popularizat de „The Greatest”-Muhammad Ali, care a atras 2 miliarde de telespectatori în 1978, în meciul său împotriva lui Leon Spinks II. Se estimează că aproape jumătate dintre televizoarele din SUA aveau atunci meciul în direct. 

Cupa Mondială FIFA

Cea mai mare audiență TV: 3,5 miliarde

Cupa Mondială FIFA este apogeul fotbalului profesionist. La fiecare patru ani, de la prima transmisiune TV din 1954, publicul se adună în fața micilor ecrane pentru a asista la victorii șocante și înfrângeri sfâșietoare. 

Mai mult, audiențele TV ale Cupei Mondiale arată că evenimentul pare să devină din ce în ce mai popular de la an la an. 

Citește și: Rețete cu spanac.Cele mai creative feluri de mâncare

Cupa Mondială 2018 din Rusia a atras o audiență record de peste 3,5 miliarde de telespectatori, în timp ce finala, care este în mod tradițional cel mai urmărit eveniment televizat de FIFA, a atras 1,12 miliarde de telespectatori.

Turul Franței

Cea mai mare audiență TV: 3,5 miliarde

Turul Franței, cunoscut și sub numele de „Marea Buclă”, este unul dintre cele mai urmărite evenimente sportive din toate timpurile, dar nu este pentru cei slabi de inimă.

Datând din 1903, cursa de trei săptămâni include 21 de etape, în care concurenții, care concurează ca parte a unei echipe de 8 oameni, pedalează pe drumurile pitorești de munte din Franța. Fiecare echipă încearcă să obțină cel mai bun timp cumulat în fața a milioane de spectatori aliniați de-a lungul traseului.

Peste 3 miliarde de oameni au urmărit Turul Franței în 2018, cel mai mare număr de telespectatori de până acum, iar în fiecare an, aproximativ 12 milioane de spectatori urmăresc cursa în direct.

Cupa Mondială de rugby

Cea mai mare audiență TV: 857 de milioane de telespectatori

Deși Cupa Mondială de Rugby nu există de mult timp, jocul datează din 1823, în Anglia. BBC a transmis chiar și un meci în 1938.

La fel ca multe dintre cele mai mari evenimente sportive, Cupa Mondială de Rugby are loc o dată la patru ani, durează aproximativ șapte săptămâni și primește cele mai bune 20 de echipe pentru a concura pentru titlul suprem de campion. 

Cea mai recentă ediție a Cupei Mondiale de Rugby a atras peste 850 de milioane de telespectatori. 

Cupa Mondială de Cricket

Cea mai mare audiență TV: 167 milioane

Cupa Mondială de cricket are loc la intervale de 4 ani și a avut în total 12 Cupe ale bărbaților din 1975 și 11 Cupe ale femeilor din 1973.

Cristiano Ronaldo a vorbit despre moartea fiului său și cum l-a afectat tragedia: „Cenușa lui este în casă”

Ultimul turneu masculin care a avut loc în Anglia, în perioada mai-iulie 2019, a permis doar la 10 echipe să concureze pentru un premiu de peste 4 milioane de dolari. 

Potrivit Consiliului Internațional de Cricket, meciul a atras 167 de milioane de telespectatori la nivel global și este cel mai urmărit eveniment sportiv din istoria Cupei Mondiale de cricket. 

Channel 4 a declarat că 4,5 milioane de persoane au urmărit finala Cupei Mondiale de cricket, datorită, în parte, revenirii acestui sport la televiziunea gratuită.

Super Bowl 

Cea mai mare audiență TV: 114,4 milioane

Poate că Super Bowl a fost în centrul unor controverse în ultimii doi ani, dar este, fără îndoială, cel mai vizionat eveniment sportiv din SUA.

Fanii de toate vârstele se adună pentru a urmări 3 ore de haos conținut, reclame scurte, dar costisitoare, și, bineînțeles, spectacolul din pauza Super Bowl. Cei mai mulți dintre ei chiar chiulesc de la serviciu în lunea de după weekendul Super Bowl.

În 2015, meciul dintre Seattle Seahawks și New England Patriots a doborât recordul mondial de audiență la Super Bowl, cu o audiență TV de peste o sută de milioane de telespectatori! Telespectatorii au ținut cont și de Super Bowl din 2021, când 91,63 milioane de americani au urmărit meciul. 

Finala NBA

Cea mai mare audiență TV: 35,89 milioane

Toate campionatele NBA au avut un număr impresionant de telespectatori. 

NBA rezervă doar 16 locuri pentru evenimentul principal și este unul dintre puținele sporturi în care playoff-urile sunt extrem de populare. 

Citește și: Cum s-au cunoscut Gheorghe Gheorghiu și soția lui, Gabriela: „Aveam o viață mai dificilă, probleme din toate părțile

Seria de campionat din 1998, dintre Utah Jazz și Chicago Bulls, rămâne cea mai urmărită finală din istoria NBA, cu o medie de 29,04 milioane de telespectatori. Un număr impresionant de 35,89 milioane de fani au urmărit Meciul 6, ceea ce îl face cel mai urmărit eveniment TV de baschet din lume. 

Wimbledon

Cea mai mare audiență TV: 17,3 milioane 

Ce rost are o vară englezească fără Wimbledon?

Wimbledon este unul dintre cele mai mari evenimente sportive din lume și cel mai vechi turneu de tenis din lume, cu o istorie de peste 144 de ani. 

În fiecare an, jucătorii de tenis de la Wimbledon se întrec în cinci evenimente majore timp de două săptămâni, la sfârșitul lunii iunie și începutul lunii iulie. 

În 1980, puțin peste 17 milioane de telespectatori au urmărit meciul de campionat de la Wimbledon dintre Bjorn Borg și John McEnroe, disputat în cinci seturi.

UFC

Cea mai mare audiență TV: 2,4 milioane de PPV-uri cumpărate.

Artele marțiale mixte din cadrul UFC au fost un succes constant la televiziune încă de la apariția sa în 1993. Fanii spun că apreciază utilizarea numeroaselor tehnici de luptă, gama largă de abilități ale luptătorilor și diferitele metode de lovire și apucare din acest sport.

Citește și: Povestea adevărată a unei dependente de sex:Mi-am înşelat soţul cu peste 20 de bărbaţi. Cu toţi am orgasm, numai cu el NU!

Pentru fanii adevărați ai acestui sport, nu ar fi o surpriză faptul că confruntarea din 2018 dintre Khabib Nurmagomedov și Conor McGregor a atras cea mai mare audiență TV din acest sport.

Cu peste două milioane de telespectatori, această luptă nu este doar cea mai urmărită din istoria UFC, ci și una dintre cele mai populare lupte din toate sporturile de luptă.

Alte evenimente sportive populare

  • Finala Ligii Campionilor UEFA
  • Marele Premiu de la Monaco
  • Turneul Masters 
  • World Series 
  • Grand National
  • Finala UEFA Champions League

Sursa foto: Shutterstock.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton