Ce se întâmplă dacă bei bicarbonat de sodiu

 Raiciu Adriana
.

Ce se întâmplă dacă bei bicarbonat de sodiu. Știm deja că bicarbonatul de sodiu are o gramadă de beneficii și este folosit pentru păr, unghii, curățenie sau chiar și pentru mâncare. Totuși, ai încercat să bei un pahar de apă cu puțin bicarbonat? Iată ce beneficii ascunse are ingredientul minune!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Tratează infecțiile urinare

Apă cu bircarbonat de sodiu dizolvat în ea poatre trata infecțiile urinare. Combinația aceasta poate combate infecția, dar reduce și aciditatea urinei.

Anti-acid

Faptul că bicarbonatul de sodiu este alcalin ajută la la neutralizarea acidului din organism. Dacă aveți probleme cu refluxul gastric puteți să beți ingredientul minune cu apă ca să tratați această problemă.

Citește și: Ce se întâmplă dacă pui piper negru în mașina de spălat

Citește și: Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei cafea pe stomacul gol

Citește și: Ce se întâmplă în corp dacă nu mâncăm atunci când ne e foame

Citește și: Cireșele din piețe, pericol pentru sănătate!Cum evităm fructele cu pesticide

Anti-septic

Combinația de apă cu bicarbonat de sodiu poate fi folosită ca anti-septic. Poate să omoare ciupercile, paraziții și mucegaiul. De asemenea, este extrem de bună atunci când suntem răciți, pentru dezinfectarea gâtului sau gurii.

Elimină pietrele de la rinichi

Urina are diferite deșeuri dizolvate în ea. Atunci când există prea multe deșeuri în prea puțină urină, cristalele încep să se formeze. Riscul de a dezvolta pietre la rinichi este de aproximativ 19% la bărbați și 9% la femei. Astfel, dacă o să consumați apă cu bicarbonat de sodiu dizolvat, o să refaceți echilibrul în rinichi, iar pietrele se vor elimina.

Echilibrează pH-ul

Bicarbonatul de sodiu este ingredientul care îți poate alcaliniza organismul, iar asta înseamnă că vei avea un pH mai echilibrat. Aciditatea din organism este necesară în corpul tău pentru o digestie mai eficientă. Un pH mai alcalin este considerat extrem de sănătos, deoarece bolile degerative se pot dezvolta ușor în mediul acid, scrie Spynews.

Poate să prevină guta

Guta este afecțiunea care determină inflmarea încheieturilor, atunci când nivelul de acid uric crește în sânge, țesuturi și urină. Astfel, bicarbonatul de sodiu îți poate echilibra pH-ul.

Bun împotriva febrei musculare

Practic, febra musculară înseamnă că ai o acumulare de acid lactic în mușchi. Bicarbonatul de sodiu îți va reduce aciditatea și chiar previne durere musculară resimțită. Trebuie consumat în timp ce faceți sport sau imediat după.

sursă foto- Pixabay

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton