Ce se întâmplă cu erecţia și de ce apar probleme

 Dumba Gabriela
.

Supravieţuirea umanităţii depinde de… erecţie! Dacă penisul rămâne moale, ovulul ar aştepta în zadar gametul masculin fecundant. Astfel, de la Adam încoace, fie că ne place sau nu, viaţa noastră porneşte întotdeauna de la un penis în erecţie…

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Această preţioasă erecţie, de care bărbatul nu se îngrijeşte decât atunci când ea îl părăseşte, pare tot atât de simplă şi banală precum umflarea unei băşici sau a unui balon. Însă, la om şi la maimuţă, mecanismul hidraulic al eretiei este ultra-sofisticat. Pentru celelalte mamifere, natură a ales adesea simplitatea şi siguranţă…

Osul penian cu care i-a înzestrat pe unii masculi din rândul animalelor este o garanţie contra fluctuaţiilor erecţiei: rigiditate asigurată! Incovenient: un os se poate rupe, un penis în erecţie niciodată.

Masculul lutru este un îndrăgostit atât de năvalnic încât îşi rupe acest os de mai multe ori în timpul vieţii sale! Şansa lui este că se repara de la sine.

Osul minipenisului de la masculul veveriţei este ascuţit ca un cui. Campionul este masculul balenei: doi metri! Masculul morsei, 80 cm. Câinele, ursul şi lupul poseda şi ei os penian.

Paradoxal: bărbatul, care ar prefera mai degrabă să i se taie un membru (braţ, picior) decât „membrul', îi ignoră cu nonşalanţă structură.

Citește și: Cum au trecut Jorge și soția lui, Ramona, peste infidelitatea în cuplu:„Multe despărțiri și împăcări veneau de la…’ / EXCLUSIV

Citește și: Mădălina Cafadaru și Lina Chirilă s-au certat la Chefi la Cuțite:'Ești cu două fețe'

Citește și: Anamaria Prodan și fostul ei iubit, Adrian Iordache, s-au afișat împreună.În ce ipostază au fost surprinși cei doi

În ceea ce priveşte erecţia, abia recent s-a elucidat mecanismul în întreaga sa complexitate. Oare de ce literatură de vulgarizare sexuală atât de prolifica în ceea ce priveşte aparatul genital feminin, este atât de puţin locvace în ceea ce priveşte penisul? Să pară oare acesta lipsit de mister numai pentru că îl putem examina şi atinge pe îndelete?

A ignora structura membrului este un lux pe care şi-l poate permite doar acela care nu are nici o problemă de erecţie şi nici ambiţia de a controla ejacularea: tantricul este dator să ştie cum funcţionează acesta. Cum ar putea ea să colaboreze inteligent în acest proces ignorând regulile jocului?

Fără a studia în cele mai mici detalii fiziologia organului sexual masculine, pentru a contura o viziune schematic, dar corectă. Mulţi bărbaţi ignoră că membrul lor seamănă cu o saltea de plajă gonflabilă formată din trei compartimente separate.

Dar la saltea acestea sunt unul lângă celălalt, iar în falus ele sunt grupate în fascicule.

Cilindrul central, numit „corpul spongios', traversat de uretra, joacă un rol esenţial în ejaculare. El se termină cu glandul, partea cea mai sensibilă a penisului. Corpul spongios este flancat de două compartimente gonflabile, corpurile cavernoase, pricipalele responsabile de erecţie.

La bulb, rădăcina penisului se sprijină pe o bază osoasă, chiar înaintea anusului, fără de care membrul erect s-ar legăna domol.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton