Ce rochii de zi sunt în tendințe anul acesta?

 advertising.ringier
.

Sezonul estival a sosit cu modele, culori și imprimeuri diverse în materie de rochii de vara de zi. Tendințele anilor 90 își găsesc o formă reinventată în moda anului 2021. Anul acesta sunt o mulțime de opțiuni din care să alegi și poți deveni foarte ușor copleșită de situație. 

Dacă dorești să îți reîmprospătezi colecția de rochii de zi, avem câteva sfaturi pentru tine. Deși sunt multe modele din care poți alege, nu trebuie să le ai pe toate. Pentru a avea o garderobă ideală este important să ai rochii care să îți placă, în primul rând și să te avantajeze. 

Sunt multe rochii în tendințele anului acestuia. Dar, acestea pot să nu fie potrivite pentru tine. În acest articol, ți-am pregătit câteva recomandări pentru a alege rochiile care să te facă să te simți extraordinar purtându-le. 

Vom discuta despre culorile ce se poartă anul acesta, rochiile potrivite siluetei tale, ce imprimeuri sunt apreciate și cum să fii în ton cu tendințele acestui an. 

Culorile anului 2021: ce rochii se poartă anul acesta 

Poate ai observat deja că, în ultimul an, tendințele anilor 90 au fost prezente în diferite forme. Blugii nu se mai poartă skinny, crop topurile sunt la mare căutare și până și stilul genților s-a schimbat. Vara aceasta a sosit rândul rochiilor să intre în aceste tendințe. 

Stilul anilor 90 este reinventat într-o manieră menită să avantajeze toate tipurile de corp, siluete și înălțimi. Poate părea ușor să găsești rochii potrivite pentru corpul tău, care să îți scoată în evidență calitățile. În realitate, însă, se poate întâmpla să faci greșeli fără să îți dai seama. 

Suntem aici pentru tine să te ajutăm să eviți situația în care să porți rochii care să nu fie potrivite pentru tine. Așa că, înainte să ajungem la tipurile de rochii care îți scot în evidență silueta, vom vedea care sunt culorile anului 2021. 

Un criteriu care ghidează colecțiile anului acesta și din fiecare an, de altfel, sunt culorile anului respectiv. Dacă la începutul anului 2021, Institutul Pantone a declarat că galbenul clasic și griul de atelier sunt culorile anului, vara aceasta nu le-am întâlnit prea des în modelele de rochii. Combinația celor două culori este una caldă și arată extraordinar împreună. Poate le vom revedea în tendințele sezonului toamnă/iarnă 2021. 

Revenind la culorile cele mai populare în rândul modelelor de rochii, acestea sunt culorile vii și aprinse. Vara aceasta a fost prezentă o combinație de pasteluri și culori expresive. Conform Institutului Pantone, acum sunt la modă culorile ce imită natura. Printre care se numără următoarele:

  • mentol
  • argintiu
  • roșu intens 
  • nuanțe ruginii 
  • piersică caldă
  • albastru închis
  • portocaliul auriu
  • orhidee ametistă
  • roz-zmeură aprins
  • albastrul franțuzesc
  • verde în sub-tonuri militare

Care sunt modelele și imprimeurile la modă anul acesta?

De la culori trecem la imprimeurile care își lasă amprenta pe rochiile cele mai apreciate. Printre ele se numără, în top 3, imprimeurile florale, animal print și bulinele. 

Alături de care, vei vedea dungi, carouri, imprimeuri tie dye inspirate din anii 60-70. 

Vara aceasta au fost 7 mari trenduri în materie de rochii: 

  1. volănașe
  2. decupaje
  3. țesătură crep
  4. mâneci bufante
  5. tricotaje în culori aprinse
  6. rochii mini cu model petrecut
  7. rochii vaporoase din bumbac

Tipuri de rochii de zi care să îți scoată în evidență silueta 

Este esențial când alegi o rochie să te simți extraordinar atunci când o porți. Indiferent de trendurile care sunt, îți recomandăm să alegi mereu rochii ce îți vor scoate în evidență silueta. Tendințele în materie de rochii anul acesta sunt numeroase. Secretul este să știi pe care să le alegi pentru silueta ta. 

Când spunem siluetă, ne referim și la înălțimea ta, tipul și forma corpului tău. Spre exemplu, anul acesta, pe lângă cele 7 mari trenduri, sunt foarte apreciate rochiile midi din satin, cu bretele subțiri. S-ar putea să-ți placă acest model, însă să nu te avantajeze dacă ai o statură minionă. 

Pentru a arăta fabulos, avem pregătite pentru tine câteva recomandări. Cheia pentru a face cele mai bune alegeri este să știi ce rochii îți scot în evidență silueta. 

Rochii pentru minione

Anul acesta, midi devine maxi. Încearcă să adaugi în garderoba ta modele de rochii maxi, vaporoase, din bumbac. Poți încerca și rochii din materiale precum inul. Alături de o geantă de ratan și niște sandale poate deveni ținuta perfectă. 

Dacă dorești ceva mai scurt, o rochie tip cămașă în dungi verticale îți va alungi corpul, fiind o opțiune foarte avantajoasă. Rochiile de vară mini, cu model petrecut, pot fi o alegere potrivită alături de niște sandale cu platformă. În această combinație, picioarele tale vor părea mai lungi și implicit tu vei arăta mai înaltă. 

Rochii pentru femeile înalte 

Poate fi o adevărată provocare să găsești rochiile potrivite când ești înaltă. Sunt, însă, câteva opțiuni ce nu vor da greș. Spre exemplu, o rochie midi cu model floral și bretele subțiri este perfectă pentru sezonul acesta. În general, rochiile midi sunt o alegere ideală pentru fiecare zi. Acest tip de rochie este excelent pentru corpul tău. 

Rochii pentru silueta tip clepsidră 

Dacă corpul tău este în formă de clepsidră, ești printre cele mai norocoase femei. Poți purta orice rochie ce îți va scoate în evidență talia îngustă. Rochiile scurte sau lungi, midi, cu orice model și imprimeu. Secretul este doar ca acestea să îți contureze forma corpului. Rochia ideală pentru silueta ta este cea 'bodycon'. Aceasta se mulează pe corpul tău și îți va evidenția formele de fiecare dată. 

Rochii pentru silueta tip dreptunghi

Pentru a-ți face corpul să arate extraordinar, ai nevoie de rochii cu curele în talie sau ce au alte detalii care să îți evidențieze talia. Având corpul în formă de dreptunghi, trebuie să creezi iluzia unei talii mai înguste. Rochiile cu decolteu în V arată extraordinar pentru corpul tău.

Rochii pentru silueta tip pară 

Optează pentru rochii vaporoase ce îți vor ascunde coapsele voluminoase, oferindu-ți în același timp un look feminin. Încearcă rochiile cu imprimeuri florale sau culori vii. Rochiile tipul A-line îți vor evidenția forma naturală a corpului tău și te vor face să arăți foarte bine. 

Rochii pentru silueta tip măr

Rochiile cu o talie centrată, chiar sub bust, sunt cele ce îți vor avantaja cel mai bine silueta. Încearcă să porți rochii cu un decolteu mai proeminent. Spre exemplu, rochiile cu un decolteu în V sau pătrat. 

Descoperă o colecție întreagă de rochii pe Ejolie.ro!

Încearcă noi modele de rochii! Joacă-te cu culorile și imprimeurile, descoperă mai multe tipuri de materiale și decide singură ce rochii sunt perfecte pentru tine. Secretul este să ai încredere în alegerile tale și să experimentezi cu curaj. Doar așa vei găsi rochia perfectă!  

Sursa foto: freepik.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton