Ce machiaj să folosești în funcție de eveniment

 bogdan.galca
.

Culorile, nuanțele și intensitatea sunt factori importanți în alegerea machiajelor pentru evenimente și trebuie să știi care sunt diferențele dintre cel de zi cu zi și cel de gală, dar și ce ți s-ar potrivi pentru fiecare situație. Iată câteva exemple:

Machiajul de seară


Pentru evenimentele de seară, va trebui să abordezi un stil diferit de machiaj față de cel de zi cu zi, deoarece culorile nu mai reflectă lumina soarelui și trebuie să optezi pentru nuanțe sofisticate. Fardurile de pleoape trebuie să aibă un aspect sidefat cu accente dramatice. Ochii smokey sau cu aplicații de pigmenți strălucitori vor atrage atenția și te vor pregăti pentru o noapte de distracție. Alege produse cosmetice potrivite pentru culoarea tenului tău și pentru textura pielii și nu încerca să faci prea multe experimente înainte de marele eveniment. Păstrează-ți rutina de zi cu zi la partea de fond de ten, dar adaugă iluminatoare mai puternice în zonele pe care vrei să le pui în evidență. 

Machiajul pentru nunți

Pregătirea tenului înaintea aplicării unui machiaj de nuntă este poate cel mai important pas. Dacă e vorba de o nuntă care se va desfășura pe parcursul nopții, trebuie să îl aplici în așa fel încât să reziste câteva ore bune și să fii mereu pregătită pentru fotografii. Înainte de a începe procesul de machiere, trebuie să-ți exfoliezi tenul și apoi poți folosi o mască hidratantă pentru 15-30 de minute. Mai apoi vei avea nevoie de o cremă hidratantă pentru toată fața și una specială pentru zona ochilor. Pentru a finaliza faza de hidratare, aplică puține pufuri de apa termala sau florală. 

Atunci când te machiezi singură, este recomandat să încerci un machiaj mai simplu și ușor de perfecționat. De exemplu, ochii smokey se vor potrivi prin imperfecțiunea lor. Nu uita să aplici și o bază pentru fardul de pleoape pentru ca acesta să reziste cât mai bine în timp și să nu se strângă. Dacă alegi să atragi atenția prin zona ochilor, buzele trebuie să fie mai naturale, dar dacă preferi să pui accent pe buze, schimbă tactica și optează pentru ochi mai cuminți. Machiajul trebuie să fie inspirat de rochie, deci din momentul în care o achiziționezi, poți avea o idee despre cum va arăta întregul look.

Machiajul pentru petreceri

În funcție de tipul petrecerilor, machiajul poate fi în culori tari și strălucitoare sau elegant și subtil. În cazul petrecerilor de revelion sau la zile de naștere, poți alege machiaje cu glitter atât pe față cât și pe pleoape, highlighter pentru zona feței și a pieptului și cât mai mult gloss pentru buze. Când vrei să impresionezi și să aduci cât mai mult suflet petrecerii, trebuie să o și arăți. Dacă este vorba de petreceri de Crăciun la birou sau o cină între colegi și șefi, trebuie să diminuezi din intensitate și să alegi variante mai naturale. Farduri de pleoape pastelate sau cremoase în combinație cu eyeliner și buze în aceleași nuanțe. O atmosferă caldă între prieteni și familie la mesele festive îți permite să folosești cât mai puține produse de makeup și să te limitezi la fond de ten și blush. Dacă vrei să adaugi adâncime ochilor, nu renunța la rimel și la puțină culoare pe pleoape.

Fiecare eveniment este special și machiajul trebuie să se conformeze. Luarea în calcul a diferențelor dintre perioadele zilei, locație și ținută îți va fi de folos atunci când trebuie să decizi ce machiaj ar trebui să porți.

  • Vrei să îți faci un machiaj perfect? Uite ce trebuie să conțină trusa de machiaj!

Sursa foto: pexels.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton