Călcâie crăpate - cauze și remedii. Cum să rezolvi rapid această problemă

 Lupescu Anca
.

Dacă ai călcâie crăpate să știi că aceasta este o problemă obișnuită pentru mulți oameni. Acest lucru poate apărea atât la adulți, cât și la copii și pare să afecteze femeile mai des decât bărbații.

Pentru majoritatea oamenilor, a avea călcâie crăpate nu este grav. Poate provoca disconfort la mersul desculț. În unele cazuri, fisurile în călcâie pot deveni foarte adânci și pot provoca durere.

Tratamente pentru călcâie crăpate

Balsamuri pentru picioare sau creme hidratante grase

Aceste balsamuri conțin ingrediente pentru hidratarea, înmuierea și exfolierea pielii moarte. Caută următoarele ingrediente:

  • uree 
  • acid salicilic 
  • alfa-hidroxi acizi 
  • zaharidă izomerizată

Unele balsamuri pentru călcâi pot provoca usturimi minore sau iritații. Asta este normal. Consultă medicul dacă balsamul continuă să te deranjeze sau provoacă reacții severe. Cazurile severe de călcâie crăpate pot necesita un balsam cu prescripție medicală sau o cremă cu steroizi pentru a ajuta la reducerea inflamației și ameliorarea mâncărimilor.

Înmuiere și exfoliere pentru călcâie crăpate

Pielea din jurul călcâielor crăpate este adesea mai groasă și mai uscată decât restul pielii. Această piele tinde să se despartă atunci când aplici presiune. Înmuierea și hidratarea picioarelor te pot ajuta în acest sens.

Punei picioarele în apă călduță și săpun timp de până la 20 de minute.

Utilizează un burete, un scrubber pentru picioare sau piatră ponce pentru a îndepărta orice piele dură și groasă.

Citește și: Uleiul de cocos – secretul vedetelor de la Hollywood!

Usucă picioarele și aplică un balsam pentru călcâie sau o cremă hidratantă groasă pe zona afectată.

Aplică vaselină pe picioare pentru a bloca umezeala. Pune șosete pentru a evita murdărirea așternutului.

Evită să îți speli picioarele când sunt uscate. Acest lucru mărește riscul de deteriorare a pielii.

Citește și: Tratament antimătreață cu ulei de cocos și semințe de schinduf

Poți încerca, de asemenea, șosete hidratante. Acestea au un efect similar cu cel al înmuierii picioarelor. Șosetele conțin uleiuri terapeutice și vitamine pentru a trata pielea uscată.

Plasture cu gel

Poți aplica un plasture cu gel la fisuri pentru a sigila rana și a preveni infecțiile sau crăparea în continuare. Există și sprayuri lichide antibacteriene și care vindecă rănile.

Aplicați bandaj lichid pe pielea curată și uscată. Pe măsură ce fisura se vindecă, învelișul este forțat la suprafața pielii.

Miere

Mierea poate funcționa ca un remediu natural pentru călcâiele crăpate. Mierea are proprietăți antimicrobiene și antibacteriene.

Citește și: Mască anti-age cu ulei de cocos și cuișoare

Cercetările arată că mierea poate ajuta la vindecarea și curățarea rănilor și la hidratarea pielii. Poți folosi mierea ca scrub pentru picioare după o înmuiere sau o poți aplica drept mască pentru picioare peste noapte.

Ulei de cocos

Uleiul de cocos este adesea recomandat pentru pielea uscată, eczeme și psoriazis. Poate ajuta pielea să păstreze umezeala. Utilizarea uleiului de nucă de cocos după înmuierea piciorului ar putea fi o opțiune bună. 

Ulei de cocos – beneficii pentru păr, ten și corp. Rețete de măști

Proprietățile antiinflamatoare și antimicrobiene ale uleiului de cocos pot ajuta călcâiele dacă sunt predispuse la sângerări sau infecții.

Alte remedii naturale

Există multe alte remedii casnice pentru călcâiele crăpate. Majoritatea ingredientelor se concentrează pe hidratarea și înmuierea pielii.

Acestea includ:

  • oțet pentru înmuierea picioarele
  • ulei de măsline sau vegetal, pentru hidratare
  • unt de shea, pentru a hidrata
  • piure de banane, pentru a hidrata
  • parafină, pentru a sigila umezeala
  • fulgi de ovăz amestecați cu ulei, pentru exfoliere

Sursa foto: Shutterstock.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton