Cadouri memorabile: cele mai frumoase cărți ale primăverii, pe care le poți oferi celor dragi

 bogdan.galca
.

Perioada izolării este un motiv excelent de a pune mâna pe o carte și de a te lăsa vrăjită de paginile ei. Un studiu desfășurat pe o durată de 12 ani a ajuns la concluzia că oamenii care citesc trăiesc cu aproximativ 23 de luni mai mult decât persoanele care nu o fac.

De altfel, atunci când citești, nu doar longevitatea crește, ci și vocabularul se îmbogățește, cultura generală cunoaște noi orizonturi, noi feluri de a privi lumea și pe cei din jur. Oare câte dintre noi nu am rămas zile în șir marcate de finalul unui roman?

Dacă și tu ești pasionată de lectură, cu siguranță te bucuri ori de câte ori cineva drag îți strecoară cu multă iubire câte o carte în mână. Pe lângă acest lucru, unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care le poți oferi cuiva este o carte. Dacă se apropie ziua de naștere a unui membru din familia ta sau a unui prieten apropiat, cartea este un dar potrivit.

Am sortat pentru tine câteva titluri pe care nu trebuie să le ocolești în căutarea cărții potrivite:

În căutarea timpului pierdut, Marcel Proust

Un roman aproape interminabil, desfășurat în șapte volume scrise de Proust între 1913-1927 este inclus în top 100 cele mai bune cărți ale tuturor timpurilor. De altfel, este o capodoperă literară inspirată de filosofia francezului Henri Bergson, unde timpul e subiectiv, iar amintirile pot afecta prezentul într-o secundă.

Dacă prietena ta se bazează des pe introspecție, fiind atrasă de psihologie, de analiză și de emoție, un pachet cu volumele scriitorului francez este o opțiune extraordinară.

Acolo unde cântă racii, Delia Owens

Este imposibil să nu fi auzit până acum de această carte. Foarte mulți influenceri din online au avut numai cuvinte de laudă despre povestea americancei Owens. Profesor doctorand în etiologie, aceasta a scris o poveste desfășurată pe două planuri temporale, unde iubirea capătă sensul cel mai pur. Iar dacă o crimă reprezintă intriga situației, cititorul va avea parte de o lectură incitantă și plină de mister.

Povestea are loc într-un orășel american numit Barkley Cove, în care o tânără abandonată de familie încearcă să-ți găsească scopul și identitatea. Băiatul de care se îndrăgostește are parte de o moarte fulgerătoare, fiind chiar ea suspectă de crimă. Dacă iubirea, suspansul și omagiul naturii se întâlnesc într-o singură experiență, aceasta este „Acolo unde cântă racii‟.

Dacă adaugi acestei cărți și un breloc personalizat sau o pereche de cercei delicați, poți să fii sigură că ai reușit să oferi un cadou de neuitat.

Cele cinci limbaje ale iubirii, Gary Chapman

Gary Chapman este un psihoterapeut american specializat în probleme de cuplu, fiind inițiatorul limbajelor iubirii. Una dintre cele mai cunoscute cărți ale lui este „Cele cinci limbaje ale iubirii‟, unde dezvăluie cititorului faptul că fiecare dintre noi avem un limbaj propriu al dragostei. Modul în care tu îți exprimi iubirea diferă de cel al iubitului sau soțului tău, al fiicei tale sau al tatălui tău. 

Pentru ca relația să funcționeze pe termen lung, după ce entuziasmul s-a consumat, este nevoie să lucreze ambii parteneri la ea. Chapman a identificat astfel cinci limbaje sau modalități prin care oamenii receptează iubirea. Acestea sunt: atingerile, cuvintele, serviciile, timpul petrecut împreună și cadourile.

Aceasta este o carte pe care o recomandăm tuturor, nu doar pentru a fi făcută cadou, dar și pentru a o păstra în locuința ta. Este una dintre cele mai bune mijloace de a înțelege mecanismul relațiilor sincere, într-o lume mereu pe fugă, care preferă să abandoneze cursa, decât să țină pasul.

Trandafirul nopții, Lucinda Riley

Întâlniri semnificative au loc în acest roman de o frumusețe vie prin puterea descrierii autoarei. Puterea prieteniei, dragostea de mamă și iubirea adevărată scriu un roman desfășurat atât în trecut, cât și în prezent.

Mai multe vieți sunt contopite în această carte, unde descoperi povestea de viață tragică a indiencei Anahita, care va influența enorm sensul destinului unei americane celebre în cetatea Hollywood-ului, pe nume Rebecca. 

Vei descoperi cutume ale lumii indiene și elitei sociale anglicane într-un conac de peste 300 de ani, unde secretele sunt păstrate bine.

Lucinda Riley este o scriitoare irlandză care devine din ce în ce mai cunoscută și în țara noastră, cărțile ei fiind bestseller în toată lumea. Astfel că, pentru pasionații de istorie, intrigă și fantastic, cartea irlandezei este un cadou numai bun de pus în biblioteca casei.

Fie că este vorba de cărți scrise acum un secol, trei sau în 2020, lectura este printre cele mai bune modalități de a sparge rutina, de a cunoaște locuri, personalități sau culturi noi. Nu contează genul literar, o carte bună este mereu o idee sănătoasă de cadou.

Sursa foto Shutterstock

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu graveazapovesteata

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton