Ai un iubit pesimist? Psihologii te învață cum să te porți cu el

Uneori nu e simplu să ai un partener de cuplu pesimist. E important să știi cum să gestionezi relația cu el, dar și cum să te protejezi pe tine.

Nu încerca, nu poți să schimbi un pesimist

În ce capcană cad cel mai des femeile? Încearcă să își schimbe partenerul de cuplu, foarte sigure că asta se va întâmpla în numele iubirii.

Cum asta nu se întâmplă, te confrunți cu frustrare, furie, sentiment de inutilitate și în final cine are de pierdut? Tu!

Așa că acceptă situația așa cum e. La final, lista dă cu plus? Raportează-te la asta.

Înțelege situația

Ai tendința să crezi că tu ești de vină? Nu din cauza ta e pesimist. Are legătură cu propria istorie de viață, cu experiențele din copilărie, din adolescență și chiar de la maturitate ale pesimistului.

Ce situații îi declanșează acel pesimism și când devii tu pesimistă? Poți oare echilibra balanța cu o viziune proprie ceva mai realistă sau chiar optimistă?

Citește și:

Ce să nu îi spui niciodată copilului tău! Astfel îi creezi teama de abandon

Cum ajungi la burnout emoțional în cuplu! Atenție, vă poate distruge relația

Paharul nu e gol, el se poate umple!

Pesimistul are o viziune de tip alb negru, la el nu prea există nuanțele de gri. Dar paharul nu e plin sau pe jumătate gol, ci îl poți umple când și cum se poate.

În loc să vă certați ore întregi, să intrați într-o polemică fără sfârșit căutați și nuanțele de gri sau notele pozitive, roz, dintr-o situație aparent neagră.

E un exercițiu util pentru amandoi care va ajuta și cuplul, întrucât la asta veți lucra în echipă.

 

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton