Ai curajul să îți recapeți pasiunile și pofta de viață: cum să acționezi strategic în 2021

 bogdan.galca
.

Dacă nu ai apucat încă să îți faci lista de rezoluții pentru 2021, e timpul să iei o foaie de hârtie sau o agendă, un pix și să începi să enumeri ce ai dori să realizezi în noul an. Înainte de a nota casă, mașină, iubit, te avertizăm că ar fi mai indicat să începi cu activități asupra cărora ai mai mult control și a căror probabilitate de realizare este mult mai mare. De exemplu, achiziționarea unei case poate fi încetinită de contextul socio-economic, de fondul de creditare al băncilor, de valoarea ROBOR-ului, adică de factori independenți de voința ta. Chiar și pe plan personal, oricât de mult timp ai petrece pe Tinder sau Facebook Dating, planetele chiar trebuie să se alinieze, metaforic vorbind, pentru a întâlni persoana potrivită.

Începe prin a scrie ce ai vrea să îmbunătățești la tine, ce îți propui să faci, în ce manieră îți vei relua pasiunile și viața socială după încetarea pandemiei, dacă vei ieși în oraș seară de seară sau vei adopta pași mărunți pentru a te reobișnui cu ritmul firescului. 

În acest articol, venim cu câteva recomandări generale mai mult decât palpabile.

Adoptarea unui stil de viață sănătos 

Nu are rost să te învinovățești că ai fi avut atât de mult timp în pandemie să faci asta, să mănânci bio, să gătești, să citești eticheta fiecărui produs în parte. Într-un context atipic, dificil, oamenii pot reacționa emoțional. Privați de bucuria de a socializa, de a se întâlni cu prietenii, de a-și urma pasiunile, ei pot să umple goluri prin mâncare sau adicții. 

Renunță la mâncarea comandată și livrată la ușă și propune-ți să înveți să gătești sau să o faci mai des, asta dacă gastronomia nu este un domeniu tabu pentru tine. Ai curajul de a arunca vechea plită sau chiar reșoul și să te uiți la noi aragaze electrice moderne, care îți vor simplifica munca. Extrem de ușor de folosit, au posibilitatea de a seta temperatura, timpul de preparare, alarmă și multe alte funcții, așa încât un asemenea aparat îți va fi de un real ajutor chiar și dacă ești neîndemânatică. În fond, ce e atât de greu să tai câteva legume și să condimentezi o friptură deja porționată, ca mai apoi să le bagi la cuptor? Vei obține o masă sănătoasă, nu vei pierde mult timp, iar cotele entuziasmului tău vor atinge intensități maxime. Și dacă îți propui să slăbești, de exemplu, nu uita că hrana are o pondere de 70 la sută asupra reușitei tale, iar diferența de 30 la sută e reprezentată de mișcare. Poți face sport și acasă cu ajutorul tutorialelor de pe YouTube sau al aplicațiilor de pe telefon.

Reluarea unei pasiuni interzise

După revenirea la viața normală, în care nu vor mai exista prea multe limitări, ar fi bine să reiei o veche pasiune care îți aducea multă satisfacție. Dacă îți plăcea să călătorești, să mergi la teatru, să ieși într-un pub în care cânta live un artist, ar fi păcat să nu continui să te răsfeți în acest fel. În cazul în care te-ai însingurat sau efectiv ai intrat într-o zonă de confort din care îți este foarte greu să ieși, acest prim pas poate reprezenta exact declicul care te va dezmorți din latență. Totodată, permite-ți să ai mai multă grijă de tine, să mergi la un spa, la un masaj terapeutic sau la un curs de yoga. Nu uita că cea mai bună investiție pe care o poți face este cea în propria-ți persoană. 

Dacă vrei să obții rezultate diferite, este necesar să acționezi diferit, iar anul 2021 poate fi un buton de restart după încetarea restricțiilor de orice fel. Ai curajul să devii o versiune mai bună a ta, să înveți lucruri noi și să le reiei pe cele care ți-au fost interzise în ultimele luni. 

Sursă foto: unsplash.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu Beko

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton