7 alimente care nu se consumă niciodată pe stomacul gol

 Stamen Diana
.

Primul lucru pe care îl consumăm dimineața este acela care dă startul întregii zile. Anumite mâncăruri și alimente îți pot face mai mult rău decât bine, dacă sunt consumate pe stomacul gol. Potrivit nutriționistului Rupali Datta, micul dejun trebuie luat la 2 ore după ce ne-am trezit, astfel încât sistemul digestiv să aibă timp să își intre în ritm, după ciclul de 8 ore de somn. Iată 7 alimente și mâncăruri pe care să nu le consumi niciodată pe stomacul gol:


Alimente și mâncăruri picante


Consumul de condimente și alimente picante poate irita stomacul, ceea ce poate duce la reacții ale acidului din stomac și crampe. Ele pot provoca indigestie. Încearcă să te ferești de sandvișurile picante, resturile de pizza picantă sau alte astfel de mâncăruri.

Citește și: 15 alimente care ajută creierul să funcționeze la capacitate maximă

Alimente sau băuturi bogate în zahăr


Deși majoritatea are impresia că este sănătos să bei un pahar de fructe proaspăt stoarse dimineața, nu este deloc așa. Potrivit nutriționistului, un pahar mare cu suc de fructe poate cauza pancreasului, care încă „se trezește' după o perioadă de 8 ore de somn. Cu stomacul gol, zahărul, sub formă de fructoză, care se găsește în fructe poate pune o presiune mare pe ficatul tău. Zahărul procesat este cu atât mai rău, așa că evită deserturile sau smoothie-urile foarte dulci la micul dejun.

Băuturi carbogazoase

Băuturile carbogazoase sunt extrem de nocive pentru sănătatea noastră, indiferent de ora la care le consumăm, dar sunt cu atât mai dăunătoare când le consumăm pe stomacul gol. Și asta pentru că acizii carbogazoși sunt combinați cu acizii din stomac, ceea ce duce la numeroase probleme precum gaze și greață. Stomacul conține acizi care ajută digestia mâncării, iar dacă în stomac nu se află alimente pentru a fi digerate, nu faci decât să adaugi niște acizi în plus în sistemul digestiv. În cel mai bun caz, efectele pot fi crampe sau dureri, însă pe termen lung efectele pot fi mult mai grave.

Citește și: Alimentele care te ajută să scapi de răceală. 7 tipuri de alimente pe care trebuie să mănânci în sezonul rece

Băuturi reci

Probabil ai auzit că este indicat să îți începi ziua cu un pahar de apă călduță cu miere. Cu toate acestea, mai ale în timpul verii, suntem tentați să bem, pe stomacul gol, limonadă rece sau cafea cu gheață. Băuturile reci pe stomacul gol pot răni mucoasa stomacului și pot îngreuna digestia, pe când apa călduță ajută sistemul și metabolismul să funcționeze normal pe perioada zilei.


Alimente acide sau citrice


Fructele sunt foarte sănătoase dacă sunt consumate la orele potrivite. Consumul citricelor pe stomacul gol poate mări producția acizilor. Mai mult, prea multe fibre și prea multă fructoză îți pot încetini sistemul digestiv, dacă sunt consumate pe stomacul gol. Ar trebui să eviți să consumi fructe cu un conținut mare de fibre, precum guava și portocale, dimineața.

Citește și: Alimentele procesate ne pot UCIDE. De ce sunt atât de periculoase ciocolata, sucurile carbogazoase, mezelurile sau chipsurile

Legume crude

Nu sunt puțini cei care țin dietă și cred că salatele sunt bune în orice moment al zilei, însă est greșit. Legumele crude și salatele nu sunt chiar cel mai bun lucru dimineața pe stomacul gol. Sunt pline de fibre, ceea ce ar îngreuna activitatea stomacului. De asemenea, pot cauza flatulențe și dureri abdominale, mâncate pe stomacul gol, scrie food.ndtv.com.

Cafea


E o practică foarte comună să îți începi ziua cu o cafea. Pare a fi varianta ușoară pentru a scăpa de senzația de somnolență, dar băutul cafelei pe stomacul gol poate duce la aciditate. Stimulează secreția acidului clorhidric în sistemul digestiv, ceea ce poate duce în timp la gastrită.

Citește și: 4 alimente neașteptate care cresc imunitatea în sezonul rece

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton