5 sfaturi practice pentru utilarea bucătăriei tale

 Alina Dan
.

Ai terminat de renovat bucătăria, însă îți dai seama că încă mai sunt multe de cumpărat până când o vei putea folosi la adevărata ei capacitate. Utilarea bucătăriei este un proces care poate dura și câteva luni, pe măsură ce descoperi noi lucruri de care ai nevoie. Însă pentru început, te vei descurca și cu strictul necesar, cât timp știi ce și cum să cumperi, astfel încât să poți găti și servi masa cu minimum de efort.

Alege ce electrocasnice vei folosi

Dacă ai schimbat mobilierul de bucătărie, probabil ai cumpărat deja o parte dintre electrocasnicele de care ai nevoie. Cuptoarele sau hotele incorporabile se comandă, de regulă, odată cu mobilierul, așa că mai rămâne să stabilești ce tip de plită sau aragaz vei folosi și frigiderul sau combina frigorifică de care ai nevoie. Aceste detalii țin atât de obiceiurile tale, de cât de des gătești, dacă prepari mâncăruri mai elaborate sau nu, cât și de cât de numeroasă este familia ta.

Optează pentru o veselă potrivită nevoilor tale

Vremurile în care se cumpărau numai seturi complete de veselă au apus. Acum, fiecare are posibilitatea de a-și cumpăra vesela în funcție propriile nevoi. De exemplu, dacă nu folosești farfuriile adânci sau bolurile de mâncare, nu are rost să investești într-un set care să le conțină și poate fi mai avantajos din toate punctele de vedere să îți cumperi astfel de farfurii la bucată sau să îți creezi propriul set, după bunul plac. Nu numai că îți va fi mult mai ușor să îți organizezi bucătăria astfel, dar îți va fi foarte simplu să înlocuiești o piesă spartă sau rătăcită.

The Kitchn ne recomandă să alegem vesela și în funcție de dimensiunile rafturilor din bucătărie, pentru a nu ajunge în situația în care ne chinuim să închidem ușile dulapurilor. Asigură-te că ai suficient spațiu la dispoziție sau măsoară înainte capacitatea dulapurilor, astfel încât să nu faci o investiție inutilă.

Alege un set bun de cuțite

Un cuțit care nu taie îți poate da mari bătăi de cap, fie că încerci să tranșezi carnea pentru gătit, să mărunțești legumele sau să tai friptura proaspăt scoasă din cuptor. De aceea, un set de cuțite de calitate este esențial în orice bucătărie. Cuțitele pot fi cumpărate și separat, nu neapărat în set, mai ales dacă nu plănuiești să folosești cuțitul pentru pește, cel pentru brânzeturi ori cel pentru fructe, pe care le regăsim în aproape toate seturile.

Tigăi, tăvi și cratițe

Nicio bucătărie nu este completă fără un stoc de tigăi, de tăvi și cratițe pentru gătit. Acestea trebuie să fie de bună calitate, întrucât de ele poate depinde cum îți ies preparatele, dar și pentru că nu vei vrea să le înlocuiești în fiecare an. Un set de tigăi, un grătar de aragaz, un set de tăvi pentru cuptor, precum și cratițe de mai multe dimensiuni sunt de nelipsit din orice bucătărie. Trebuie să ții însă cont de un detaliu important: dacă ai optat pentru o plită cu inducție, trebuie să te asiguri că toate recipientele pe care le cumperi sunt compatibile cu plita, astfel încât să nu aștepți ore întregi pentru a încălzi mâncarea sau a fierbe apa.

Prosoapele de bucătărie, indispensabile

Nu îți dai seama de importanța prosoapelor de bucătărie până când nu ajungi să ai nevoie de ele. Acestea sunt indispensabile în orice bucătărie și ar fi bine să te asiguri că ai suficiente, întrucât se murdăresc repede. Le poți folosi pentru a te șterge pe mâini, pentru a șterge blatul de bucătărie sau a manevra rapid o oală cu mânerele prea calde. Alege niște prosoape de bucătărie fabricate din bumbac, întrucât acestea sunt mult mai practice și absorb mai bine umezeala.

Alte lucruri de care mai ai nevoie:

– strecurătoare și răzătoare

– blat pentru a tăia carne sau legume

– set de linguri, lingurițe și furculițe

– seturi de pahare și căni de diferite dimensiuni

– curățător de legume

– prese pentru usturoi

– palete de gătit

– un tel

– polonice

– pensule

– un cântar de bucătărie

Acestea sunt doar ustensilele care reprezintă strictul necesar pentru orice bucătărie bine utilată. Însă lista poate fi mult mai lungă, în funcție de nevoile tale.

 

Sursă foto: Shutterstock/Copyright:UfaBizPhoto

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton