3 obiceiuri pe care să le adopți pentru o îngrijire corectă a tenului

 bogdan.galca
.

Este important ca tenul tău să fie în permanență bine îngrijit și nu doar pentru că acest lucru implică un aspect frumos, ci mai ales pentru că, astfel, îl ajuți să fie sănătos. Nu te lăsa răpusă de programul încărcat pe care îl ai și rezervă-ți, în fiecare zi, câteva minute pentru ritualul de răsfățare a pielii. Pentru a te asigura că faci tot ceea ce trebuie pentru a avea tenul pe care ți-l dorești, este bine să incluzi în rutina ta următoarele obiceiuri și, mai ales, să nu uiți să le pui în practică: 

Demachiază-te în fiecare seară

Fiecare dintre noi are seri când ajunge acasă târziu și nu își mai dorește decât să se întindă pe pat și să se relaxeze. Însă, chiar și atunci când ești foarte obosită, nu trebuie să uiți să te demachiezi, indiferent dacă folosești sau nu produse de make-up. Pe parcursul zilei, asupra tenului tău acționează mii de particule din aer care îl pot afecta negativ, deoarece conțin microbi și praf. În lipsa demachierii, aceste particule rămân în piele, astfel că există șanse mari ca a doua zi să te trezești cu imperfecțiuni vizibile și deloc plăcute. Mai mult decât atât, dacă ai obiceiul de a te culca fără să te demachiezi, favorizezi îmbătrânirea prematură a pielii și uscarea acesteia.

Sigur că îți dorești o piele delicată la atingere și cu un aspect frumos. Pentru aceasta, cel mai bine este ca ritualul din fiecare seară să cuprindă câteva minute pentru demachiere, astfel încât tenul tău să rămână curat peste noapte.

Folosește o mască naturală pentru față 

Pielea ta are nevoie de curățare, hidratare, împrospătare, revigorare, tonifiere pentru a fi sănătoasă și pentru a avea aspectul pe care tu ți-l dorești. Poți oferi tenului tău tot ce îi trebuie folosind, din când în când, o masca de fata din ingrediente naturale. Aceasta nu are efecte nocive asupra organismului tău, neavând în compoziție substanțe chimice, ci doar ingrediente atent alese, bio, care îți vor ajuta pielea să se mențină tânără și catifelată pentru o perioadă cât mai îndelungată de timp. 

Este important să alegi masca potrivită în funcție de caracteristicile tenului tău, deoarece ai la dispoziție o gamă variată de sortimente. De exemplu, cea cu argilă va extrage impuritățile aflate în profunzimea pielii și va absorbi excesul de sebum. Utilizând o mască naturală pentru îngrijirea tenului, te vei bucura, zi de zi, de o piele revitalizată și intens hidratată, fără a risca manifestarea unor efecte adverse. 

Vezi ce masti cu ulei de masline poti folosi pentru un ten perfect!

Folosește produse cu protecție solară

Chiar dacă s-ar putea crede că ai nevoie de protecție solară doar vara, de fapt, tenul tău are nevoie de ea pe tot parcursul anului. Razele ultraviolete nu acționează doar în timpul sezonului cald, ci inclusiv în timpul celui rece, chiar dacă intensitatea luminii te-ar putea face să crezi altceva. În plus, prezența zăpezii poate amplifica efectul negativ al razelor UV asupra pielii tale, deoarece reflectă foarte bine lumina. Din acest motiv, este bine ca, de fiecare dată când ieși din casă, să aplici un strat subțire de cremă cu protecție solară pe ten sau să folosești produse de make-up care să îți ocrotească pielea. 

Acordă atenție și zonei buzelor, deoarece acestea au un strat de piele foarte subțire care este, implicit, mai vulnerabil la acțiunea razelor UV. Folosește un balsam de buze care are si factor de protecție solară și vei fi apărată, astfel, de acțiunea nocivă a razelor soarelui.

Sănătatea pielii tale este cea mai importantă, mai ales pentru că ea influențează, de multe ori, dispoziția pe care o ai. Alege produsele potrivite pentru tine și tipul tău de ten și optează pentru cele care conțin doar ingrediente naturale, astfel încât să ai parte de cea mai bună îngrijire.

Sursa foto: shutterstock.com
(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Biocart

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton