Lupta pentru putere e foarte dăunătoare, iar ea își face apariția mai ales în trei situații concrete care dau și cele mai frecvente motive de ceartă în cuplu. E necesar să le abordați cu calm și multă deschidere la negociere.
Sexul
Cât de des, ce durată, ce fantezii are fiecare, ce limite, ce e negociabil și ce nu? Cum îl refuzi pe celălalt fără să se simtă respins, cine inițiază actul, ce poziții sunt preferate, cum ai vrea să înceapă și să se finalizeze?
Care sunt metodele eficiente pentru fiecare dacă pasiunea dă semne să se stingă, ce ați făcut în trecut și nu a funcționat?
Citește și:
Ghid pentru viitoarele mămici! 3 soluții să ai grijă de tine în perioada sarcinii
Cum stați cu preludiul? Atenție! Arată ce probleme aveți în cuplu
Banii
Un alt subiect foarte sensibil, latura financiară poate produce o ruptură atât de puternică încât uneori se ajunge și la divorț.
Cum împărțiți bugetul, cine îl administrează, cine aduce mai mulți bani în casă, ce nevoi lunare are fiecare, cât economisiți, cât cheltuiți pentru casă, cât poate cheltui fiecare individual pe micile sau marile sale plăceri?
Aveți banii la comun sau fiecare cu salariul lui? Ce sumă alocați pentru ajutarea părinților bolnavi să spunem…?
Controlează unul dintre voi bugetul sau e controlat la comun? Dacă unul din voi e dependent financiar de celălalt cum se simte? Dar partenerul ce asigură finanțele? Există anumite pretenții pentru asigurarea confortului financiar?
Copiii
Din lupta pentru putere legată de copii, pierdeți nu doar voi ci mai ales micuții care vor considera că toate conflictele se întâmplă din vina lor.
O educație care nu e consistentă, nu urmărește aceeași linie e bulversantă, iar din preadolescență și adolescență va fi speculată din plin de copii, și nu în folosul lor.
Un părinte foarte strict va inspira teamă, iar cel relaxat va atrage evident copiii de partea lui și uneori fără să vrea poate încuraja copiii să ia atitudine împotriva părintelui strict.
Echipa nu trebuie să fie formată din părinte relaxat+copii vs părinte strict, ci de ambii părinți în favoarea copiilor.
Prin urmare este musai ca părinții să se pună de acord asupra modului în care își vor crește și educa micuții, chiar cu mult înainte ca aceștia să apară!
Foto: Shutterstock