Când ai încredere în tine ai toate șansele să reușești mai bine în viață. Dar dacă nu stai bine la capitolul ăsta? 3 modalități simple să îți crești stima și încrederea în sine
Găsește-ți punctele forte
Cum să ai o bună încredere în tine dacă tu nu-ți recunoști valoarea? Începe cu partea fizică!
Poate nu ești ca un model de 1,80 și 90-60-90, dar sigur ai anumite atuuuri. Poate ai o piele sau un păr superb, zâmbet frumos, gene dese etc
Efectiv uită-te în oglindă și apoi notează pe hârtie toate aceste trăsături pozitive.
După ce ai terminat cu partea fizică treci la calitățile tale morale, și ca să îți fie mai ușor analizează din mai multe puncte de vedere.
Concret ce calități ai tu din rol de fiică/soră/nepoată etc, din rol de prietenă, din rol de colegă/șefă la serviciu, din rol de iubită, de mamă… Și ce alte roluri mai ai tu în viața ta.
Gata cu modestia
E timpul să discuți despre realizările tale și să ți le recunoști tu ție, indiferent cât de mici sau de mari sunt aceste realizări.
Pentru asta fă-ți un jurnal, notează în fiecare zi ce realizări ai avut și ce emoții pozitive ai trăit.
Când ai un moment de deznădejde reia toate notițele din ultimele luni, vezi câte lucruri bune ai făcut și ce minunat te-ai simțit.
Apoi, mai lasă modestia. Când le împărtășești celorlalți succesele tale nu înseamnă că te lauzi, ci că îți asumi valoarea și importanța proprie.
Citește și:
Ce înseamnă când visezi o casă? Semnificația în funcție de fiecare cameră
Cum îți scoți din minte o melodie care te obsedează
Formează-ți opinii
Când ai păreri clare despre anumite lucruri, indiferent de domeniu, ești mai puțin manipulabil. Asta nu înseamnă că te transformi într-o persoană încăpățânată sau rigidă.
Asculți părerea și argumentele celorlalți, poate chiar îți îmbogățești bagajul de experiențe sau informații.
Dar să ai anumite valori de bază pe care le respecți te face mai puternic. Iar aceste valori sunt un criteriu de selecție în viață, selecția oamenilor care te înconjoară, a partenerilor de cuplu, a job-urilor…
Foto: Shutterstock