3 greșeli pe care le fac femeile când vor să rămână însărcinate

 Calin Maria Bianca
.

3 greșeli pe care le fac femeile când vor să rămână însărcinate. În ziua de azi, foarte multe persoane sunt de părere că a rămâne însărcinată este un lucru ce se poate întâmplă oricând și foarte ușor. Ei bine, potrivit medicilor și specialiștilor, nu este deloc așa. Numerose cupluri încearcă să conceapă un copil luni la rând, însă fără rezultat, astfel că trebuie să țină cont de o serie de greșeli pe care femeile le pot face fără să își dea seama. Iată care sunt acestea, dar și cum pot fi evitate!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

La un moment dat, numeroase cupluri își doresc să își ducă relația la următorul nivel, ceea ce înseamnă apariția unui copil în viața lor. Ei bine, în teorie, pare foarte simplu acest lucru. Ce se întâmplă însă când după mai multe încercări, cei doi parteneri își dau seama că ceva nu este bine? Bineînțeles, apar grijile și tot felul de gânduri neplăcute privind starea lor de sănătate.

Citește și: La cât timp după naștere îți poți relua activitatea sexuală

Citește și: Vrei să faci sex mai des? 5 tactici să-ți seduci soția

Specialiștii și medicii însă au constatat care sunt cele mai frecvente greșeli pe care femeile le pot face atunci când își doresc să rămână însărcinate. Un prim lucru pe care îl poate face un cuplu atunci când au tot încercat, însă nu pot concepe un copil, este să țină cont de lista de greșeli și să încerce să remedieze aceste lucruri dacă le-au făcut. Abia apoi, dacă rezultatul este în continuare negative, trebuie să se prezinte în cabinetul medicilor specializați.

Citește și: Adelina Pestrițu a făcut o schimbare de look, după trei ani. Ce coafură are acum: „I-am dat un aspect fresh”

Citește și: Loredana Groza și Mickey Rourke joacă împreună într-un film: „M-am îndrăgostit când l-am văzut…'. Imagini cu cei doi

3 greșeli pe care le fac femeile când vor să rămână însărcinate

A rămâne însărcinată pare a fi ceva natural, care se întâmplă fără prea mult efort. Medicii și specialiștii explică faptul că lucrurile nu se petrec tocmai în acest mod. De multe ori, acest lucru poate fi un proces obositor și stresant, ce poate afecta totodată relație de cuplu. La mijloc și în calea conceperii unui copil pot fi anumite acțiuni pe care femeile le fac într-un mod eronat. Acestea pot influența foarte ușor apariția sarcinii. 

Mai concret, în primul rând este vorba despre tutun. Femeile care fumează pot influența fertilitatea în procente foarte mari. Țigările și fumatul constant reduce din fertilitate, însă poate afecta sarcina foarte mult și după concepere, astfel că un prim pas ar fi renunțarea la acest viciu.

Femeile tind să se concentreze doar pe perioada de ovulație

În ultimii ani au apărut numeroase aplicații care te anunță când îți vine ciclul menstrual sau când este ziua ovulației. Ei bine, dereglările hormonale pot apărea pe neașteptate, iar ziua ovulației să fie când te aștepți mai puțin. De aceea, medicii explică că este bine să se țină cont de ziua ovulației pentru a mări șansele de fertilitate, însă cuplul nu trebuie să se concentreze doar pe aceste perioade.

Ovulatia este o parte importantă a ciclului reproductiv feminin, unde ovarul eliberează ovulul ajuns la maturitate. Odată eliberat, ovulul este transportat prin trompa uterină și pregatit pentru a fi fecundat sau fertilizat. În mod normal, ciclul menstrual normal este cuprins între 28-30 de zile. Aceste zile sunt numerotate pornind de la prima zi de menstruație și prima zi a următoarei menstruații', a declarat dr.Silviu Iștoc.

Trebuie să vizitezi medicul ginecolog alături de partenerul de viață

Ai încercat să eviți greșelile de mai sus, însă tot fără rezultat? Ei bine, este momentul să îți iei partenerul de cuplu și să vă prezentați la medicul ginecolog. Problema poate fi și dacă tu, ca și femeie, ai avut probleme netratate, ciclu menstrual neregulat și alte afecțiuni ce pot duce la un tratament înainte conceperii sarcinii.

De asemenea, problema ar putea fi și la bărbat, nu doar la femeie. Multe cupluri își concentrează investigația privind conceperea unui copil asupra femeii. Studiile arată însă că în 40% din cazuri, problemele de fertilitate sunt atribuite bărbatului. Astfel, dacă nu ai rămas însărcinată după un an de încercări și ai sub 33 de ani, trebuie să mergeți amândoi la medic pentru a vedea unde este problema și cum poate fi rezolvată.

Sursă foto: Facebook / Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton