Selly îndeamnă tinerii să stea în casă, în contextul coronavirusului: "Nu mergeți prin mall-uri, nu mergeți prin locuri aglomerate, nu vă deplasați cu autobuzul"

 Cica Cristina
.

Vloggerul Selly îndeamnă tinerii să stea în casă și să respecte avertismentul autorităților în contextul coronavirusului, reamintind că sănătatea este cea mai importantă.

Selly-1Selly-1

Tânărul susține că nu ar trebui nici să intrăm în panică, dar nici să luăm în glumă ceea ce se întâmplă la momentul actual în țară și în lume. Chiar dacă sunt puține cazuri în România, nu ar trebui neglijate sfaturile autorităților și ar trebui să ne luăm toate măsurile de precauție necesare pentru a evita răspândirea coronavirusului.

„Treaba asta cu coronavirus este destul de serioasă. Cred că suntem în punctul în care fiecare dintre noi poate face câte ceva, să fie responsabil, ca să poată să oprească sau să încetinească răspândirea acestui virus. (…) Cel mai important este să luăm problema în serios și să nu ne panicăm. (…) Nu trebuie să cădeți în cealaltă extremă, în care luați totul în glumă și vi se pare că totul e banal și nu se întâmplă nimic, pentru că este, într-adevăr, ceva periculos, de care trebuie să avem grijă.

Acest virus nu e o simplă răceală și se poate transmite foarte repede și foarte ușor. Acum poate 40-50 de cazuri la nivelul României nu pare foarte mult, dar ideea este că ele cresc exponential. De aceea trebuie să avem foarte mare grijă de sănătatea noastră”, a spus Selly.

Citește și: Cine este Smaranda Știrbu, iubita vloggerului Selly

Selly: „De două-trei zile stau în casă”

Selly amintește că s-au închis școlile și îi îndeamnă pe tineri să stea în casă și să evite ieșirile în locuri aglomerate. Menționează ca și el a stat în casă și chiar dacă riscurile în rândul tinerilor sunt mai mici, decât cele în rândul persoanelor mai în vârstă, tot ar fi bine să nu se subestimeze efectele acestui virus.

S-au închis școlile și probabil mulți dintre voi vă bucurați, vreți să vă relaxați, vreți să ieșiți cu prietenii, vreți să vă distrați, dar ar fi mult mai înțelept să stăm în casă în perioada asta și să nu ieșim decât dacă e vreo urgență, doar dacă e ceva ce nu poate fi amânat. Probabil ați vrea să ieșiți cu prietenii la mall sau în locuri aglomerate, e destul de periculos și eu nu v-aș recomanda să faceți asta. Eu de două-trei zile stau în casă. Nu mergeți prin mall-uri, nu mergeți prin locuri aglomerate, nu vă deplasați cu autobuzul, cel mai sigur e să mergeți cu mașina personală, dacă aveți permis și mașină. Dacă nu, măcar mergeți cu taxiul. E un risc mai mic la care vă expuneți. Tot e un risc, dar e un risc mai mic.

Citește și: Mesajul viral al unei asistente pentru românii care s-au întors din Italia de teama coronavirusului:„Aveți un tupeu incredibil, o nesimțire fără margini…'

Într-adevăr, virusul ăsta e mai puțin periculos pentru noi tinerii, decât pentru cei bătrâni care au deja niște probleme, dar nu înseamnă că trebuie să ignorăm. Chiar dacă șansele sunt mai mici, există cazuri de copii infectați, de adolescenți infectați cu coronavirus. Nu trebuie să luăm în glumă treaba asta. Eu mi-am amânat plecările, nu am mai ieșit din casă. Am amânat concertul de la Sibiu de pe 21 martie pe 25 aprilie, când sper că se va rezolva problema. Dacă va fi cazul o să amânăm și mai mult, pentru că sănătatea e pe primul loc. Am încercat să-mi desfășor activitatea din casă și dacă eu am putut, care sunt mereu pe drumuri cu filmări, cu treabă, dacă eu am putut să mă abțin eu cred că puteți și voi. Trebuie să facem tot posibilul să scăpăm cât mai repede de acest virus”, a mai spus Selly.

Vloggerul mai este de părere că va fi un an greu dacă această perioadă se va prelungi. Ideal ar fi să contribuim toți prin acțiunile noastre: „Dacă perioada în care toată lumea e pe pauză și nu face nimic se prelungește, o să avem probleme. De la problemele medicale până la probleme ecnonomice. O să fie un an foarte greu. Și ca situația asta să se termine cât mai repede e important ca toată lumea să înțeleagă că nu e de joacă. Noi, prin acțiunile noastre, chiar dacă vi se pare că e o picătură într-un ocean, putem ajuta la oprirea răspândirii virusului”.

Ce putem face împotriva coronavirusului?

Selly reaminteșete câteva măsuri esențiale pe care le-am putea lua împotriva coronavirusului: de la spălat pe mâini, până la dezinfectarea gadgeturilor.

„Ați auzit peste tot să vă spălați cât mai de pe mâini, să vă spălați pe față și asta este cel mai important. E important să dezinfectăm gadget-urile și lucrurile pe care le atingem. (…) În urma unui studio s-a constatat că virusul ar putea sta pe suprafețe până la trei zile. Deci, e foarte important să dezinfectăm suprafețele. Trebuie evitată aglomerația, să mergem în grupuri mari de oameni. Dacă totuși trebuie să ne întâlnim cu cineva nu este bine să dăm mâna sau să ne pupâm pe obraz cu persoana respectivă. Trebuie să găsim o altă formă de salut”, a precizat Selly.

Citește și: Coronavirus în România. Câte cazuri sunt până acum.

Ce este coronavirus?

Spre final, Selly a vorbit despre ce este, de fapt, coronavirusul și cum se poate manifesta COVID-19 în cazul diferitelor persoane.

„Este un virus care poate fi confundat cu o răceală severă, doar că afectează mult mai mult sistemul respirator și când ești infectat poți avea o serie de probeme. E la o răceală comună, la boli respiratorii severe. Ca și în cazul altor boli respiratorii, infecția poate provoca simptome ușoare, de genul tuse și febră scurgeri nazale. În cazul anumitor personae mai vulnerabile, se poate manifesta mai sever și poate duce la pneumonie și dificultăți în respirație (…)”, a conchis Selly.

Sursa foto: Facebook, Captură YouTube

Citește și: Se transmite coronavirusul prin sărut sau sex? Răspunsul experților:„Știm că noul COVID-19 se află în secrețiile respiratorii, dar…'

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton