Scrisoarea de dragoste pe care Maria Tănase i-a lăsat-o soțului ei, pe patul de moarte. Cea mai emoționantă și cutremurătoare declarație de iubire!

 Oana Popoiag
.

Pasărea Măiastră a muzicii românești, așa cum a fost supranumită Maria Tănase, a dus o viață intensă, curmată brusc la 49 de ani, de un cancer galopant. Considerată prima divă autentică a României, artista a avut numeroși admiratori, însă ultimii 13 ani din viață i-a petrecut alături de Clery Sachelarie. Pe patul de moarte, Maria Tănase i-a scris soțului ei una dintre cele mai emoționante și cutremurătoare scrisori de dragoste care au existat vreodată.

Un fenomen nemaiîntâlnit în muzica românească, Maria Tănase nu mai are nevoie de nicio prezentare. Supranumită Pasărea Măiastră a muzicii românești sau Edith Piaf a României și considerată de mulți prima mare divă a României, artista a trăit intens, fiind ucisă la 49 de ani de un cancer galopant.

A descoperit că suferă de cumplita boală în 1963 și, deși medicii i-au spus că ar putea fi salvată dacă renunță să mai cânte o vreme, aceasta a refuzat să întrerupă turneul pe care îl avea în derulare.

Înainte să moară, Maria Tănase i-a scris soțului ei o scrisoare de dragoste fără egal

Toată lumea știe de vocea sa fără egal, dar puțini știu că mai exista o modalitate prin care Maria Tănase se pricepea să redea emoții: scrisul.

Pe patul de moarte, Maria Tănase i-a scris o scrisoare de dragoste incredibil de emoționantă soțului ei, Clery Sachelarie, cel ce îi fusese alături în ultimii 13 ani din viață. Deopotrivă cutremurătoare și senină, scrisoarea artistei este una dintre cele mai frumoase declarații de dragoste care au existat vreodată.

'Îţi scriu acum, tătuţă, scrisoarea cea mai adevărată pe care am crezut vreodată că am s-o pot scrie. Te rog să mă ierţi de tot, dacă poţi, de tot ce ţi-am putut pricinui. Caută-mă, caută mângâierile mele. Ele n-au murit şi niciodată să nu le socoteşti moarte. Caută-mi ochii. Ei nu te-au minţit niciodată. Caută-mi sufletul. Căci, dezlipit de carne, nu te va uita niciodată. Prinde-mi din aer vorbele, căci nimeni nu le va recunoaşte. Culege-mi visele, pe care le-am croit lângă tine, şi împarte-le oamenilor, căci au fost curate şi rare. Te voi aştepta, tătuţă, oricât ţi-o place ţie să trăieşti.

Voi găsi atâtea flori pe-acolo că nu ştiu dacă-mi va ajunge timpul, până vei veni, să ţi le cos, să fie cum am visat să-ţi fie viaţa. Eu am să plec, şi-ţi mulţumesc pentru viaţa noastră. Iar vouă, cele 49 de frunze verzi din primavară şi galbene în toamnă pe care mi-am plimbat anii, vă las câte o lacrimă de emoţie : Adio, frunză verde, frunză galbenă, tu mă saltă, tu mă leagană…', acestea sunt rândurile scrise de Maria Tănase, care dăinuie și azi, la peste 50 de ani de la moartea interpretei.

Foto: Libertatea

Maria TănaseMaria Tănase
 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton