Se pot face grătare în zilele de Paște? Răspunsul autorităților privind ieșirea din casă și întâlnirile cu prietenii

 Cica Cristina
.

Este clar că anul acesta vom petrece diferit sărbătorile pascale, în contextul pandemiei de coronavirus. În vigoare sunt o serie de măsuri pentru combaterea răspândirii COVID-19, însă nu puțini sunt cei care și-ar dori să se bucure de sărbătoare la un grătar. Este, însă, permis în zilele de sărbătoare? Iată răspunsul autorităților!

gratar-1gratar-1

Românii au o serie de întrebări legate de interdicțiile din zilele de Paște, printre ele numărându-se și dacă au voie să facă grătar.

Autoritățile precizeză că nu sunt permise grătarele nici măcar în spații special amenajate, pentru că trebuie păstrată distanțarea socială pentru a evita răspândirea coronavirusului.

Recomandările autorităților pentru sărbătorile pascale

● „Petreceți zilele de Paște doar cu acei membri ai familiei împreună cu care locuiți în mod obișnuit.

● Evitați deplasările la rude, fie că sunt în aceeași localitate cu dumneavoastră, fie că locuiesc în alt oraș/comună.

● Nu faceți vizite și nu primiți musafiri în perioada sărbătorilor pascale chiar dacă în alți ani obișnuiați să faceți acest lucru.

● Și în zilele de Paște, ieșirile scurte sunt permise pentru activități fizice individuale în proximitatea locuinței și pentru toate celelalte motive prevăzute de ordonanțele militare.

● Se menține interdicția de a face grătare sau picnicuri în parcuri, păduri și orice alte zone publice.

● Toate recomandările anterioare privind distanțarea socială sunt menținute și este extrem de important să fie respectate pe deplin', arată reprezentanții Poliției Române, potrivit cancan.ro.

Sursa foto: pixabay.com, pexels.com

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton