Lovitură neașteptată pentru sora Denisei Răducu, în scandalul pentru moștenire: ”Tot noi trebuie să plătim”

 Cruceru Cristina
.

Scandalul moștenirii continuă. Lovitură neașteptată pentru sora Denisei Răducu. Adelina a avut parte de șocul vieții ei, în procesul pentru drepturile de autor ale regretatei manelistei. Veștile nu sunt deloc bune pentru familia cântăreței. Ce decizie au luat magistrații?!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Denisa Răducu s-a stins din viață, din cauza unei ciroze hepatice, în anul 2017, la doar 27 de ani. Regretata cântăreață de manele a lăsat în urmă foarte multe melodii, care au adunat o avere în ultimii ani. Banii nu au fost încasați de familia artistei, căci nu au drepturile de autor. Tribunalul București a tranșat problema averii interpretei, după ce familia Denisei Răducu a cerut în instanță drepturile de autor ale pieselor artistei.

Denisa-RaducuDenisa-Raducu

În urma melodiilor au fost încasati, în ultimii ani, zeci sau poate chiar sute de mii de euro. Procesul a început în anul 2018, când între sora Denisei și Florin Pește, unchiul cântăreței, a izbucnit un scandal de toată frumusețea. Adelina a acționat în instanță, unde i-a chemat pe Liviu Dovleac, vărul Denisei și fostul ei impresar, precum și societățile: Amma Music&Sound, Kompact Sound, Roton Music, Viper Production, Zoom Media, Made In Studio, Playone Media și Zoom Euro Divers.

Citește și: Cine va lipsi de la parastasul de 4 ani pentru Denisa Răducu: „Vom face și în Spania o slujbă'

Citește și: Denisa Răducu ar fi împlinit 32 de ani astăzi. Ce a apărut pe contul regretatei artiste

Citește și: Vlăduța Lupău, adevărul despre operațiile estetice: „Pe natural, asumat”

Citește și: Andreea Bănică a fost hărțuită sexual de două ori: 'Tremuram din toate încheieturile'

Scandalul moștenirii continuă în familia regretatei Denisa Răducu

Adelina, sora Denisei Răducu, a cerut drepturile de autor asupra melodiile interpretate de manelistă. Ea a solicitat udecătorilor următoarele lucruri:

  1.  Să se dispună obligarea pârâților la remiterea în copie a contractelor și atelor adiționale încheiate cu defuncta Răducu Emila Denisa
  2. Să se dispună obligarea pârâților la comunicarea unei situații cu toate albumele/melodiile înregistrate la casa de producție și eventualele drepturi de autor pe care le au asupra melodiilor
  3. Să se dispună obligarea pârâtelor societăți la respectarea drepturilor de autor al artistei Răducu Emilia Denisa
  4. Să se dispună obligarea pârâtelor la plata sumelor încasate cu titlu de drepturi de autor
  5. Să se dispună obligarea pârâtelor la plata cheltuielilor de judecată.

Lovitură neașteptată pentru sora Denisei Răducu

Dosarul s-a plimbat în mai multe instanțe, iar până la urmă a ajuns la Tribunalul București, unde s-a decis să se respingă acțiunea intentată de Adelina Răducu. Mai mult, aceasta trebuie să plătească peste 11.500 de lei, cheltuieli de judecată. Decizia nu este definitivă.

'Respinge excepțiile lipsei calității procesuale a pârâților ROTON SRL, PLAYONE MEDIA WEB SRL, MADE IN STUDIO SRL și DOVLEAC ILIE LIVIU ca fiind neîntemeiate. Ia act de renunțarea la judecată față de pârâta VIPER PRODUCTION SRL. Respinge cererea ca fiind neîntemeiată. Obligă reclamanta să achite pârâtei ROTON SRL suma de 500 lei reprezentând cheltuieli de judecată – onorariu avocațial și pârâtei MADE IN STUDIO SRL suma de 11.257,64 lei reprezentând cheltuieli de judecată – onorariu avocațial. Cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare, apel care se depune la Tribunalul Bucureşti', se arată în decizia Tribunalului București.

Soțul Adelinei spune că sora manelistei va contesta această decizie. 'Am aflat și noi, cu stupoare, de sentința din prima instanță. Ce pot să spun este că nu va rămâne așa, este o decizie cel puțin dubioasă, ca să nu folosesc cuvinte urâte. Și noi, și domnul avocat Ionașcu, nu înțelegem o asemenea decizie a judecătorilor. Normal, după ce vom vedea motivarea, vom ataca cu apel, cred că este incredibil ca niște magistrați să dea o sentință în care artistul este văduvit de drepturile sale.

Sunt convins că la apel vom câștiga ceea ce ni se cuvine. Ceea ce se cuvine, de fapt, Adelinei, că ea este moștenitoarea drepturilor Denisei', a spus Florian, soțul Adelinei, pentru FANATIK.

Florian susține că va achita cheltuielile de judecată, abia după ce se va pronunța decizia definitivă. 'Normal, m-a uimit și faptul că trebuie să plătim 2.500 de euro pentru avocații părților pe care le-am dat în judecată. O vom face însă doar atunci când va fi o sentință finală, după apel. Oricum, trebuie să recunosc că am fost șocați de cum funcționează justiția în România. Asta e, așteptăm motivarea, facem apel și ne rugăm la judecători care să vadă adevărul și dreptatea', a mai spus cumnatul regretatei artiste, pentru sursa citată mai sus.

Sursă foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton