Români în Italia. Ștefan Gabriel coase măști și le oferă gratis oamenilor: "Unele le-am și decorat, erau pentru copii și am vrut să-i fac să zâmbească. Fac asta din suflet"

 Cica Cristina
.

Italia este a doua cea mai afectată țară de coronavirus din lume. Având în vedere situația de criză în care se află, mulți au încercat să-și procure cele necesare pentru a se proteja. Din păcate, de măști nu a beneficiat toată lumea. Nu se mai găsesc în farmacii, motiv pentru care un român croitor a decis să-și folosească talentul pentru a le veni în ajutor italienilor: coase măști și le dăruiește gratis celor din jur.

Stefan-Ilași-1Stefan-Ilași-1

Ștefan Gabriel Ilași s-a mutat în urmă cu 15 ani în Italia, pe insula Ischia, situată în Golful Napoli. A plecat din Urziceni, județul Ialomița și în prezent lucrează la croitoria hotelului Regina Isabella Resort. Românul se ocupă de uniformele personalului în hotelul de lux, unde a avt ocazia de a cunoaște staruri precum Nicolas Cage sau Gerard Butler.

Citește și: Români în Italia. Maria asigură micul-dejun cadrelor medicale de la Urgențe în fiecare dimineață:”Voi continua atât timp cât voi avea putere”

Având în vedere meseria pe care o practică, bărbatul a decis să vină în ajutorul oamenilor, de îndată ce a auzit că nu se mai găsesc măști de protecție nicăieri.

Extrem de iscusit și modest, bărbatul a început inițial să facă măști pentru cei apropiați, însă numărul de cereri a crescut și el le-a confecționat pentru oricine îi solicita. Un alt gest nobil, demn de lăudat, a fost că a încercat să le aducă zâmbetul pe buze copiilor: le-a decorat pe cele care urmau să fie purtate de cei mici.

„Când am aflat că nu se mai găsesc măști pe nicăieri mi-am spus că am tot ce îmi trebuie ca să le creez și să le dăruiesc. Mai întâi am făcut vreo zece bucăți, pentru prieteni. Apoi am făcut aproximativ o sută, pentru oricine îmi cerea. Se pot spăla, refolosi, unele le-am și decorat, erau pentru copii și am vrut să-i fac să zâmbească', a spus românul pentru rotalianul.com.

Citește și: Români în Italia. Mărturisiri din „zona roșie”: „De o lună muncesc între 10 și 15 ore pe zi.Risc în fiecare clipă cu serviciul”. Tatăl îl cheamă în țară, dar bărbatul care s-a mutat de 18 ani refuză să se întoarcă

Tot mai mulți oameni au aflat de pe rețelele de socializare despre acțiunile sale, astfel că a început să aibă oferte, mulți interesându-se de prețul unei măști. Nu a dorit să se îmbogățească în asemenea circumstanțe, astfel că a refuzat orice plată. „Sunt gratis, fac asta din suflet. Nu știu când se va termina această situație, sper că în curând. Din România mă sună toți îngrijorați de ceea ce aud că se petrece în Italia, încerc să-i calmez cât mai mult și să le spun că sunt bine'. 

Bărbatul, care speră ca ceea ce se întâmplă astăzi să devină curând doar un vis urât din care să ne trezim cu toții a început să cumpere mai mult material pentru a-și onora toate comenzile: „Nu dorm de două nopți', a spus bărbatul care lucrează încontinuu pentru a face bine.

Sursa foto: Facebook

Citește și: Români în Italia. Doi verișori, proprietari de brutărie, dau pâine gratis celor care nu mai au bani să-și cumpere:”N-am putut întoarce spatele Italiei”

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton