Revista Elle Deco a desemnat câștigătorii concursului 3D Dependent de Design

 Adina Rosetti
.

Pe 6 noiembrie a avut loc evenimentul de premiere 3D – Dependent De Design, un concurs organizat de ELLE Decoration împreună cu Novo Park și West Gate. 

Aseară, în spațiul creativ de la Galateca, a avut loc decernarea premiilor 3D – Dependent De Design 2013.  Cea de-a patra ediție s-a oprit asupra unei teme aparte: receptia clădirilor de birouri și trei proiecte au fost premiate într-o atmosferă frumoasă la care au participat arhitecți, designeri, dar și celebrități locale și pasionați de acest domeniu în general. Dintre aceștia din urmă se numără și Cosmin Tudoran care a fost membru al juriului în anii precedenți, iar în acest an a fost (pentru a treia oară la rând) și prezentatorul evenimentului 3D.

Cum totul este design. De la scaunul pe care ne așezăm, la farfuria, geanta, telefonul, pantofii sau hainele pe care alegem să le purtăm, festivitatea de premiere a debutat cu un moment de dans contemporan, pornind de la un scaun, în care  protagoniști au fost actorul Filip Ristovski si dansatoarea &scenografa Sandra Mavhima.

Concursul s-a desfasurat anonim, numele autorilor proiectelor au venit in plicuri sigilate, după cum și numele juratilor au fost păstrate anonime până în seara premierii, când componența juriului a fost desconspirată de către Raluca Antonescu, de la AntonescuPR., promotor al arhitectilor, susținatoare înverșunată a proiectelor care au ca temă arhitectura și designul și ambasadoarea oamenilor talentați din acest domeniu.  Mai multe despre membrii juriului, precum și despre proiectele câștigătoare, puteți afla din numărul de iarnă ELLE Decoration.

Câștigătorii sunt tineri, iar proiectele lor au fost alese dintre 70 de proiecte validate.

Proiectul câștigător – aparține lui Alex Săndulescu și arh. int. Iuliana Cătălina Simion

Juriul a apreciat contemporaneitatea soluției. Proiectul este echilibrat și include referințe cu inspirație din natură, astfel că pentru Novo Park se îndeplinesc o serie de criterii care cadrează cu spațiul: recepție modernă, reprezentativă pentru un parc de birouri verde, certificat BREEAM, clasa very good. În plus, juriul a apreciat faptul că, cu ajutorul unui număr redus de mijloace, proiectul reușește să inducă o atmosferă contemporană.

Premiul II, Inspirat de natură, arh. Alexandra Zamfirescu

Juriul a remarcat familia de materiale naturale, modul ingenios în care a fost rezolvată geometria precum și buna armonizare a elementelor. Este un proiect în care se observă coerența limbajului și care tratează materialele clasice într-o cheie modernă.

Premiul III, Starfleet, Daniel Victor Popa & Adelina Mocanu

Juriul a apreciat nota artistică a proiectului și faptul că existat o opțiune clară, un demers foarte direcționat de a crea o atmosferă. S-a operat cu un număr finit de elemente, într-o relație controlată. Proiectul este o metaforă și este cel mai matur dintre toate soluțiile care au îndeplinit condițiile de intrare în concurs.

Îi felicit pe toți cei care au participat și îi asigur pe cei care nu au luat niciun premiu că merită să mai incerce și la edițiile care vor urma. Un prim pas este faptul că noi am auzit de ei și că o să-i avem în vedere în proiectele viitoare.', a spus Ileana Răducanu, redactor șef ELLE Decoration.

„Avem nevoie de arhitecţi experimentaţi, de restauratori buni,de designeri talentaţi. Avem nevoie unii de alţii şi sper ca pe viitor astfel de competiţii să lanseze noi talente, capabile să înţeleagă echilibrul între imaginaţie şi pragmatism, între estetică şi funcţionalitate”, a spus Liviu Tudor, proprietarul Novo Park si West Gate.

Partenerii 3D Dependent de Design au fost Galateca, gazda evenimentului, Cofetaria Armand, Santal, IQ Aqua, Press House Ballroom.

Foto: Armand Ionescu

Diana SucuDiana Sucu

l 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton