Volodimir Zelenski, după ce Polonia a fost lovită de rachete rusești: "Teroarea nu se limitează la granițele noastre"

 Raiciu Adriana
.

Volodimir Zelenski, după ce Polonia a fost lovită de rachete. Marți, 14 noiembrie, la ora 15:40 (ora locală), în satul Przewodów din poviatul Hrubieszów din Voievodatul Lubelskie, o rachetă de fabricație rusă a căzut, ucigând doi cetățeni ai Republicii Polone.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

O „rachetă de fabricație rusă' a lovit satul polonez Przewodów, care se află în apropierea graniței cu Ucraina, a anunțat marți seara Ministerul de Externe al Poloniei. „La ora 15:40 (ora locală) în satul Przewodów din poviatul Hrubieszów din Voievodatul Lubelskie, o rachetă de fabricație rusă a căzut, ucigând doi cetățeni ai Republicii Polone', a declarat Lukasz Jasina, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe. Declarația ministerului nu a precizat tipul de rachetă și nici de unde a fost trasă.

Poland Russia Ukraine WarPoland Russia Ukraine War

Citește și: La doi ani de la divorț, Cornel Ilie este singur:Pare că sunt foarte greu de cucerit, pentru că nu mă las ușor cunoscut’ / EXCLUSIV

Citește și: Anamaria Prodan, cu ochii în lacrimi din cauza lui Laurențiu Reghecampf:'Nu m-am gândit că o să ne lase pe drumuri'

Volodimir Zelenski, după ce Polonia a fost lovită de rachete

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat marți, în discursul său zilnic, că rachetele rusești au lovit Polonia, afirmând că „teroarea nu se limitează la granițele noastre naționale”, potrivit CNN și Reuters.

Autoritățile poloneze, însă, nu au confirmat că rachetele rusești au aterizat pe teritoriul lor. Totodată, Moscova a respins orice implicare în incidentul din Polonia. „Nicio lovitură a Rusiei nu a vizat ținte aproape de granița dintre Ucraina și Polonia', a precizat ministerul într-un comunicat pe canalul de Telegram.

Se pare că una dintre rachetele care a lovit teritoriul Poloniei ar fi fost trasă de forțele ucrainene asupra unei rachete rusești.

Trei oficiali din SUA au declarat pentru Associated Press (AP) că ucrainenii au încercat să se apere împotriva unui atac rusesc care viza infrastructura electrică a țării, notează Sky News.

Anterior, președintele american Joe Biden declarase că racheta care a lovit Polonia este 'putin probabil' să fi fost lansată din Rusia.

'Există informaţii preliminare care contestă acest lucru. Nu vreau să spun asta până nu investigăm complet', a răspuns Biden.

Șeful de la Casa Albă a adăugat că 'este puţin probabil, având în vedere traiectoria, ca acesta să fi fost tras din Rusia. Dar vom vedea'.

sursă foto- Profimedia și Twitter

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton