Oana Cuzino povestește de ce a ales medicina și cine a inspirat-o în carieră: "Am știut, dintotdeauna, că voi fi medic"/ INTERVIU

 Cica Cristina
.

Oana Cuzino provine dintr-o familie care nu a avut tangență cu lumea medicală. Mama sa – fizician, tatăl – avocat și cu toate acestea ea și fratele ei s-au îndreptat către medicină. Care au fost motivele care au stat în spatele acestei alegeri și cine a inspirat-o pe vedetă ne-a dezvăluit chiar ea!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Deși mama ta este fizician, iar tatăl avocat, atât tu, cât și fratele tău ați ales Medicina. Cum a fost? Te-a influențat Dragoș sau a fost o întâmplare că amândoi ați devenit medici?

Am știut, dintotdeauna, că voi fi medic, mi-au plăcut biologia, biochimia, fizica, însă este adevărat că Dragoș, fratele meu puțin mai mare, cu aproximativ 4 ani, a fost deschizătorul de drumuri. Ca proaspată liceană, m-a impresionat lumea studenților la Medicină, extrem de simpatici, deștepți, cu preocupări speciale, nu numai academice, dar și în alte domenii de cultură, sport, cu hobby-uri diverse. Pe lângă atracția pentru o profesie vocațională, nobilă, care îmi va permite să ajut, m-a atras faptul că aveam să fiu toată viața printre colegi și oameni speciali, din mai multe puncte de vedere, fapt care s-a și confirmat ulterior. La rândul meu, m-am bucurat de colegi speciali.

Citește și: Prietena Roxanei Vancea, antrenoarea de fitness care s-ar fi sinucis, a fost înmormântată în țară:„Este dureros'

Ce te-a atras la geriatrie? Este un domeniu cu multe povești tulburătoare…

M-a inspirat, încă din copilărie, Ana Aslan, care, la acea vreme, era singura personalitate medicală autentică, cu descoperiri originale recunoscute pe plan mondial, o veritabilă vedetă a lumii  științifice, cu personalitate, discurs  și activitate impresionantă. M-am documentat asupra carierei sale, și asta m-a convins că lupta împotriva îmbătrânirii este un domeniu insuficient exploatat,  extrem  de  comprehensiv și care vede viața omului în ansamblu, căci presupune ca încă din tinerețe să fii vigilent cu organismul tău și să aplici permanent corecții ce duc la maximizarea resurselor tale biologice.

Citește și: Vica Blochina, ironizată de fani după ce s-a cuplat, în Mykonos, cu un milionar grec alintat „Tom Degețel':„Cine e copilul ăsta? L-ai înfiat?'

Ai lucrat la Ana Aslan un deceniu, dar ulterior te-ai îndreptat spre jurnalism și televiziune, unde ai pus pe roate un proiect foarte puternic – „Ce se întâmplă doctore?. Când ai realizat că asta este adevărata ta vocație?

În perioada petrecută la Ana Aslan, am avut șansa de a face parte dintr-un colectiv de studiu comparativ privind sănătatea vârstnicului în Europa și am participat efectiv la procesul de aplicare a chestionarelor pe pacienții noștri, dar și la interpretarea datelor de la noi din țară. Ulterior, în cadrul întrunirilor și comunicărilor la nivel european cu privire la rezultatele acestui studiu, am avut șansa de a observa și corela stilul de viață al românilor cu cel al oamenilor din țările occidentale și de a observa cât de intricat era ( și mai este, din păcate) cu afecțiunile de toate tipurile. Diferența era  uluitoare între obiceiurile sănătoase ale occidentalilor și stilul sedentar al românilor, a căror alimentație era bogată în grăsimi, carne de porc, cartofi, dulciuri grase, prăjeli și făinoase. Diferența stilului de viață în țările europene era consecința programelor preventive și de informare susținute, care la noi lipseau la acea vreme, așa că se impunea comunicarea științifică  și susținută a necesită ii schimbării acestor tradiții nocive.

Citește și: Taxă medicală suplimentară pentru turiștii care merg în Grecia!Ce sumă trebuie să scoateți din buzunar începând din luna august

Așa am pătruns în lumea mass-media și am realizat la PRO TV emisiunea „Ce se întâmplă, doctore?, iar oamenii au primit cu deschidere și entuziasm informațiile noastre, furnizate mereu de specialiști, surse de încredere, experți în domeniul medical. Noi, prin „Ce se întâmplă, doctore?, avem avantajul de a fi deschis drumul în această direcție, de a-i convinge pe oameni că sănătatea este darul nostru cel mai de preț și rămânem un reper, din acest punct de vedere, în mass-media. Însă, continuăm să-i facem pe oameni cât mai conștienți de importanța sănătății lor. Și să le furnizăm soluțiile prin care pot ocroti această comoară, a lor și a celor dragi.

Oana-Cuzino-1-1Oana-Cuzino-1-1

Sursa foto: Facebook, Instagram

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton