Nicușor Dan este noul primar al Capitalei. Gabriela Firea a pierdut la alegerile locale din 2020

 Cica Cristina
.

Gabriela Firea a pierdut în fața lui Nicuşor Dan la alegerile locale, candidatul susținut de USR-PLUS și PNL fiind noul primar al Capitalei.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Datele provizorii după numărarea a peste 90% din voturi arată că Nicuşor Dan a obţinut 41,82% din voturi la alegerile locale, iar contracandidata sa de la PSD, Gabriela Firea, a obținut un scor de 37,4%.

Traian Băsescu a obținut 8.6%. Călin Popescu Tăriceanu a fost votat de 1,6%,în timp ce Florin Călinescu a obținut 1,7%.

Citește și: Averea lui Nicușor Dan.Are o mașină din 1986, un teren în Predeal și 9.000 de euro în cont

La sectorul 1 a fost aleasă cu 47% din voturi Clotilde Armand de la PNL, USR-PLUS), la sectorul 2 Radu Mihaiu (PNL, USR-PLUS) – 42%, la sectorul 3 Robert Negoiță (București 2020) – 39%, la sectorul 4 Daniel Băluță (PSD) – 55%.

La sectorul 5 momentan este egalitate între Cristian Băcanu (PNL, USR-PLUS) -27,3% și Cristian Popescu Piedone (PPUSL) – 27,3%. La sectorul 6 a câștigat Ciprian Ciucu (PNL, USR-PLUS) – 48,2%.

Citește și: Trecutul neștiut al Gabrielei Firea.Ce studii are și unde s-a angajat prima oară, în 1990

Nicușor Dan: „Astăzi este ziua de naștere a noului București”

„Astăzi este ziua de naștere a noului București. Am încredere că, după numărătoarea voturilor, voi fi primarul Capitalei. Și vă garantez că, de la momentul învestirii, vom începe construirea noului București. Sunt convins că în Consiliile Locale și în CGMB va fi o majoritate PNL și USR-PLUS.

Vreau să le mulțumesc bucureștenilor care au ieșit și ne-au votat azi. S-au implicat pentru viitorul lor. Și mai ales vreau să le mulțumesc că ne-au dat încredere, în ciuda campaniei murdare desfășurate împotriva noastră.

Sunt mai bucuros pentru bucuria voastră decât pentru propria mea bucurie. Vreau să îi asigur pe bucureșteni că vom începe schimbarea în bine a administrației din București. Bucureștiul are oameni creativi, care au reușit în mediul academic, cultural. Cu o administrație pe măsura capacității lor, Bucureștiul n-are decât să reușească.

Citește și: Cum arăta Gabriela Firea la începutul carierei.Prezenta Știrile TVR, acum mai bine de 25 de ani, și era brunetă

BUCURESTI – CONFERINTA DE PRESA – NICUSOR DAN – CATALIN DEACONESBUCURESTI – CONFERINTA DE PRESA – NICUSOR DAN – CATALIN DEACONES

Vom colabora cu specialiștii, cu ONG-urile. Primăria nu poate fi condusă în stilul Elena Ceaușescu. Vreau să vă obișnuiți de acum cu ideea că Primăria Capitalei este partenerul vostru.

Chiar de mâine ne vom apuca de muncă, pentru a fi pregătiți în momentul în care vom depune jurământul”, a transmis Nicusor Dan.

Gabriela Firea, primele declarații după ce a pierdut Primăria Capitalei

„Declarația în legătură cu rezultatul oficial o voi face mâine, dar acum vă mărturisesc sincer, cred că trebuie să mă mai nasc odată ca să fac o campanie urâtă, cum a fost campania contracandidaților mei. Au fost lovituri nemeritate sub centură, eu nu am făcut așa ceva, să fac cartonașe, filmulețe în care să-i pictez în culori urâte pe contracandidații mei.

Citește și: Cum arăta Nicușor Dan în tinerețe. Fotografii inedite cu primarul Capitalei, de acum 25 de ani:avea părul lung și un look boem

În această lună de campanie nu am vorbit despre faptul că nu avem Centură pentru că Executivul nu a vrut să o dea la Primăria Capitalei, că se oprește apa caldă pentru că ELCEN-ul, care e la Guvern, a făcut toată vara revizii.

Apa caldă nu vine de la Gabriela Firea, vine 60 la sută de la Guvern. Din punctul meu de vedere, candidatul dreptei ar merita premiul I la manipulare. În loc să vorbim de poluare, lucruri serioase, am vorbit despre Ion Iliescu, fostul președinte al partidului. Despre asocierea mea cu Adrian Năstase. M-au asociat cu 10 august și cu Dragnea.

Citește și: Averea lui Călin Popescu-Tăriceanu.Are 6 case, 6 mașini și o jumătate de milion de euro în conturi!

Trebuie să așteptăm rezultatul oficial, eu sunt convinsă că majoritatea bucureștenilor mi-au dat un vot de încredere și mă aștept ca mâine să mă întorc la muncă”, a spus Gabriela Firea la rândul ei.

Sursa foto: Hepta, Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton